Ιταλία

Ο Μπουφόν και τα «εγγόνια» του

Όταν ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A το 1995, ο Πόλ Πογκμπά ήταν δύο ετών, όπως και ο Αντρέ Γκόμεζ, ενώ ο Ρολάντο Μαντραγκόρα δεν υπήρχε ούτε στην κοιλιά της μητέρας του.

Η διοίκηση της Γιουβέντους με συντονισμένες ενέργειες έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα μεγαλύτερα ταλέντα που κυκλοφορούν στην αγορά, σε μία προσπάθεια να αναδείξει και άλλους Πογκμπά.

Η «Μεγάλη Κυρία» έχει αποφασίσει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και στην προσεχή μεταγραφική περίοδο, με τον αρχηγό της Τζίτζι Μπουφόν να έχει τη δυνατότητα την αγωνιστική σεζόν 2016-17, να ηγηθεί μία ομάδας «τρομερών παιδιών».

Οι ήδη υπάρχοντες

Η βάση της «γενιάς του '90» υπάρχει ήδη με τους «παλιούς» Μάξι Περέιρα και Άλεξ Σάντρο, αμφότεροι στην ηλικία των 25, με τον Σιμόνε Τζάτζα να είναι και αυτός γεννημένος το '91, συμπληρώνοντας όμως τα 25 τον Ιούνιο.

Ακολουθούν ο Αλβάρο Μοράτα ('92) και οι Πολ Πογμπά, Στέφανο Στουράρο και Πάολο Ντιμπάλα, γεννημένοι το 1993!

Η λίστα κλείνει με τον 21χρονο Ντανιέλε Ρουγκάνι, ο οποίος έφτασε στο Τορίνο το καλοκαίρι από το Έμπολι, έχοντας ήδη αρκετές συμμετοχές λόγω των τραυματισμών των Μπαρτζάλι και Κιελίνι.

Έχουν αποκτηθεί

Υπάρχουν στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν φορέσει ακόμα την ασπρόμαυρη φανέλα, είναι όμως ήδη «μπιανκονέρι» καθώς έχουν αποκτηθεί, συνεχίζουν όμως να αγωνίζονται στις ομάδες τους ως δανεικοί. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Ρολάντο Μαντραγκόρα, απόκτημα από τη Τζένοα, που αγωνίζεται δανεικός στην Serie B με την Πεσκάρα.

Για τον 18χρονο μέσο οι προσδοκίες είναι τεράστιες και δεν αποκλείεται το προσεχές καλοκαίρι να κάνει το μεγάλο «άλμα». Στην Τσεζένα «μεγαλώνει» ο 20χρονος Στέφανο Σένσι ο οποίος επίσης αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και αποκτήθηκε λίγους μήνες νωρίτερα, στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, σε συνεργασία με το Σασουόλο.

Από τους «νεροβέρντι» η «Βέκια Σινιόρα», μετά και την έγκριση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, έχει αποκτήσει, ενεργοποιώντας την οψιόν αγοράς των 25 εκατ., τον 21 ετών Ιταλό επιθετικό Ντομένικο Μπεράρντι.

Στο στόχαστρο

Η φιλοσοφία δεν αλλάζει και οι Μαρότα-Παράτιτσι επιλέγουν κι άλλους νέους που θα είναι σε θέση να στελεχώσουν το δυναμικό της «Juve» του αύριο.

Για το δεξί άκρο της άμυνας εξετάζεται η περίπτωση του Ελβετού Σίλβαν Βίντμερ, 23 ετών που ανήκει στην Ουντινέζε αλλά και του 24χρονου Κροάτη του Σασουόλο Σίμε Βρσάλκο.

Για την αριστερή πλευρά παρακολουθούνται ο Πορτογάλος Πέντρο Περέιρα(18 ετών) της Σαμπντόρια και ο 24χρονος Μαροκινός Ακράφ Λαζάαρ του Παλέρμο, ενώ από τους Σικελούς ο Μαρότα θα ήθελε και τον Βάσκεζ αλλά κοστίζει πολλά.

Για το κέντρο οι ιθύνοντες του συλλόγου ακολουθούν τον Αντρέ Γκόμεζ, τον οποίο θεωρούν μία τέλεια επιλογή, με τον 22χρονο Πορτογάλο να ανήκει στη Βαλένθια και που τον Ιανουάριο αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο της Νάπολι.

Οι ακαδημίες

Ο Μαξ Αλέγκρι έχει πάντοτε το βλέμμα του στραμμένο στην «Primavera», όπως λέγεται η ομάδα νέων, έχοντας ξεχωρίσει μέχρι τώρα τον 18χρονο κεντρικό αμυντικό Φιλίπο Ρομάνια και τον συνομήλικό του Ισπανό αριστερό οπισθοφύλακα Πόλ Λιρόλα.

Με αυτά τα δεδομένα η Γιουβέντους θα μπορούσε να παραταχθεί σε αγώνα της επόμενης σεζόν με την ακόλουθη σύνθεση:
*σε παρένθεση το έτος γέννησης

Τέρμα: Τζιανλουίτζι Μπουφόν (1978)
Άμυνα: Βίντμερ(1993) - Ρουγκάνι (1994) - Ρομάνια (1997) - Άλεξ Σάντρο(1991) ή Βρσάλκο(1992)
Κέντρο: Στουράρο(1993) - Αντρέ Γκόμεζ(1993) ή Μαντραγκόρα(1997) - Πογκμπά(1993)
Επίθεση: Μπεράρντι(1994) - Ντιμπάλα(1993) - Μοράτα(1992) ή Ζάζα(1991)

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x