Stoiximan Super League

Ο Ναμπί «κουζούλανε» τον Παναιτωλικό και ο Κοτσάνης τον... αποτελείωσε!

Με δύο φάουλ του… νέου Ναμπί κι ένα γκολ του Βουό ο ΟΦΗ κέρδισε 3-0 τον Παναιτωλικό που έχασε πέναλτι με τον Μοράρ στο 38’ και έμεινε λανθασμένα με 10 παίκτες από το 70’, με την κόκκινη του Κυριακίδη.

Πρεμιέρα με το… δεξί για τον Ναμπί, ο οποίος στο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΟΦΗ, οδήγησε την ομάδα του στην πολύτιμη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό με 3-0, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Άγγλος άσος ήταν μέσα σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις των «ομιλίτων» ενώ σκόραρε με απευθείας εκτελέσεις φάουλ στο 26ο και στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης. Για να έρθει ο Βουό έξι λεπτά πριν τη λήξη και να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα ενώ στην ίδια φάση ο Κουτσιανικούλης είχε δοκάρι!

Η ομάδα του Αγρινίου δικαιούται πάντως να φωνάζει για τη λάθος υπόδειξη του διαιτητή Κοτσάνη, από την οποία αφενός έμεινε με παίκτη λιγότερο, στο 70’, μετά την κόκκινη κάρτα που είδε ο Κυριακίδης, αφετέρου ήταν και η... αιτία για το 2-0. Ενώ είχε και το χαμένο πέναλτι του Μοράρ στο 38ο λεπτό, με το οποίο αν είχε ισοφαρίσει, ενδεχομένως να υπήρχε κι άλλη εξέλιξη στο ματς…

Πλέον, ο ΟΦΗ ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία, ενώ ο Παναιτωλικός έχασε πολύτιμο έδαφος για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης. Στα αξιοσημείωτα και το… 10Χ10, πλέον, στα παιχνίδια μεταξύ των δύο σημερινών αντιπάλων όπου νικητής ήταν ο εκάστοτε γηπεδούχος.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Κρητικοί ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ενώ παράλληλα, χάρη στο πρέσινγκ τους δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και ως εκ τούτου να τους απειλήσουν...

Με… κινητήριο μοχλό τον νεοαποκτηθέντα Ναμπί απείλησαν αρχικά με τον Βουό στο 13’ και στη συνέχεια με τον πρώτο, προτού ξανά ο Ναμπί ανοίξει το σκορ, στο 26ο λεπτό. Με τον 24χρονο επιθετικό να εκτελεί απευθείας φάουλ και να στέλνει τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Κυριακίδη, που έπεσε σωστά, τη βρήκε αλλά δεν μπόρεσε και να την αποκρούσει!

inner

Μετά το ημίωρο, η ομάδα από την Αιτωλοακαρνανία ανέβασε την απόδοσή της, με αποτέλεσμα να χάσει δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Αμφότερες από στημένες μπάλες, με τον Μοράρ να… πυροβολεί από μακριά στο 33’, αναγκάζοντας τον Στρέζο να «απογειωθεί» για να βγάλει το σουτ.

inner

Ενώ πέντε λεπτά μετά, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έδιωξε και το άσχημα εκτελεσμένο πέναλτι του ίδιου παίκτη, έχοντας προηγηθεί στο 37’ η ανατροπή του Μανά από τον Μπράουν!

Με τον Μεγιάδο να χάνει, πάντως, την ευκαιρία να «σκοτώσει» το παιχνίδι, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, αστοχώντας από το ένα μέτρο ανενόχλητος, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ναμπί…

Στην επανάληψη, ο ΟΦΗ μπήκε και πάλι καλύτερα στο ματς, αλλά με το εύθραυστο 1-0, επέλεξε να κλείσει πρωτίστως τους χώρους και να μην ρισκάρει. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Ταυτόχρονα, ο Παναιτωλικός «αναγκάστηκε» να αλλάξει σύστημα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Με τον Τραϊανό Δέλλα να ρίχνει στο τερέν τον νεοαποκτηθέντα Μπαϊροβιτς περνώντας τον στην κορυφή της επίθεσης και στέλνοντας τον Μοράρ στα άκρα, χωρίς όμως να… δει προκοπή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου «ζευγάρωσαν» τα τέρματά τους, έστω και με τη βοήθεια του διαιτητή Κοτσάνη, ο οποίος ακούγοντας και τον βοηθό Σινιοράκη, απέβαλλε στο 70’ τον Κυριακίδη με απευθείας κόκκινη κάρτα, για παράβαση που δεν έκανε… ποτέ!

inner

Για να έρθει ο Ναμπί, τέσσερα λεπτά μετά κι αφού είχαν καταλαγιάσει τα πνεύματα και με νέα απευθείας εκτέλεση φάουλ να κάνει το 2-0, διπλασιάζοντας και τα δικά του γκολ την ίδια ώρα…

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος από το σημείο εκείνο και μετά, προτού ο Βουό διαμορφώσει τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη το τελικό 3-0, με τον Ιβοριανό στράικερ να παίρνει το… ριμπάουντ και να σκοράρει από κοντά κι ενώ προηγουμένως ο Κουτσιανικούλης είχε περάσει τον Γιαννακόπουλο αλλά είχε στείλει τη μπάλα στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (4-2-3-1): Στρέζος, Μπράουν (86’ Δεληγιαννίδης), Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Νάστος, Κουτσιανικούλης, Ναμπί (89’ Οικονόμου), Ντίνας (80’ Νέιρα), Βουό.

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μάλης, Άργκους, Τσοκάνης (69’ Αμαράλ), Λιάβας (60’ Μπαϊροβιτς), Λουσέρο, Ντίας, Μάζουρεκ (73’ Γιαννακόπουλος), Μανά, Μοράρ.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x