Ιταλία

Ο Νίνκοβιτς «απαντά» σκοράροντας

Ο προπονητής της Τζένοα Ίβαν Τζούριτς έψεξε τον Νίκολα Νίνκοβιτς για το ότι μετά από έξι μήνες στην Ιταλία δεν έχει μάθει τη γλώσσα και αυτός απάντησε με γκολ στο ντεμπούτο του ως βασικός.

Τα «βέλη» του προπονητή του Ίβαν Τζούριτς συγκέντρωσε ο Νίκολα Νίνκοβιτς για το γεγονός πως δεν μιλάει ιταλικά, παρά το ότι βρίσκεται έξι μήνες στη χώρα, με τον Σέρβο επιθετικό να «απαντά» σκοράροντας απέναντι στη Μίλαν στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός στη Serie A.

«Δεν είναι δυνατόν μετά από έξι μήνες στην Ιταλία να μην γνωρίζει τη γλώσσα». Τα λόγια αυτά του προπονητή της Τζένοα Γιούριτς πριν από δύο εβδομάδες, αφορούσαν τον Νικόλα Νίνκοβιτς με τον τεχνικό των «ροσομπλού», σε μία στιγμή που φαινόταν πραγματικά εξοργισμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, να εξηγεί τον λόγο που δεν αγωνίζεται περισσότερο ο ταλαντούχος επιθετικός μέσος. Μέσα σε 14 ημέρες ο Νίνκοβιτς δεν μπορεί να έμαθε την γλώσσα, έχει όμως σίγουρα το ταλέντο που θα του επιτρέψει να κάνει μία σημαντική καριέρα.

Πριν από την «παρένθεση» στην Κιέβο Βερόνα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο με μία μόλις παρουσία (στο 5-1 με τη Φροζινόνε), ο Νικόλα είχε γράψει σημαντικές σελίδες στην ιστορία της Παρτίζαν Βελιγραδίου, ένα από τα σημαντικότερα κλαμπ της Σερβίας, το οποίο φημίζεται για την παραγωγή ταλέντων.

Ο Νίνκοβιτς εντάχθηκε στην «οικογένεια» της Παρτίζαν σε ηλικία επτά ετών περνώντας από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα δέκα χρόνια αργότερα, μετρώντας 81 συμμετοχές και πανηγυρίζοντας τρία πρωταθλήματα, σημαντικότερο επίτευγμα όμως αποτελεί πως το 2012 έγινε ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του συλλόγου (γεννημένος στις 19 Δεκεμβρίου του 1994) ξεπερνώντας το ρεκόρ του Γιόβετιτς.

Στην έως τώρα διαδρομή του γνώρισε και άλλα μεγάλα ταλέντα της πρώην Γιουγκοσλαβίας όπως ο Λάζαρ Μάρκοβιτς που αγωνίζεται σήμερα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας ως δανεικός από τη Λίβερπουλ ή ο Στέφαν Γιόβετιτς που «στολίζει» τον πάγκο της Ίντερ, ο οποίος είχε πει λίγα χρόνια πριν για τον Νικόλα: «Συστήνω σε όλα τα μεγάλα κλαμπ της Serie A να τον αποκτήσουν το συντομότερο».

Αυτή που απολαμβάνει να τον έχει στο δυναμικό της είναι η Τζένοα, με τον Σέρβο τιμωρεί την Μίλαν στο «Μαράσι» αναγκάζοντάς τη στην τρίτη φετινή της ήττα. Το ντεμπούτο με τους «ροσομπλού» το έκανε στις 2 Οκτωβρίου εναντίον της Μπολόνια εκεί όπου με μία εξαιρετική μπαλιά τροφοδότησε τον Λαξάλτ που στη συνέχεια έδωσε την ασίστ στον Σιμεόνε για το 1-0. Χθες ο Γιούριτς του έδωσε φανέλα βασικού με τον παίκτη να έχει στην πλάτη του συνολικά στη Serie A μόλις 45 λεπτά συμμετοχής. Εκείνος μετά από δέκα λεπτά αγώνα του απέδειξε πως έκανε καλά.

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x