Ισπανία

Ο νόμος του Μέσι!

Τι έκανε ο Θεός! Με αλήτικο πλασέ… at the buzzer του Μέσι, η Μπαρτσελόνα ξέρανε (2-3) τη Ρεάλ και «πιάνοντας» στην κορυφή τη «βασίλισσα», μπήκε -έστω και με ματς περισσότερο- στο… κόλπο του τίτλου!

Τι ματσάρα είδαμε!

Σε ένα τρομερό clasico, από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έδωσαν μία πραγματική «τιτανομαχία», αλλά… τιτάνας ήταν και πάλι αυτός: Ο Λιονέλ Μέσι!

Με τον Αργεντινό να σκοράρει στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων με απίθανη πλασεδιά, οι Καταλανοί… τάβλιασαν τους Μαδριλένους και με το 3-2 τούς «έπιασαν» στην κορυφή, μπαίνοντας, πλέον, έστω και με παιχνίδι περισσότερο, για τα καλά στο… κόλπο του τίτλου στην Ισπανία!

Νωρίτερα, είχαμε δει εξίσου μυθικά πράγματα, με τον Χάμες Ροντρίγκες να «γράφει» στο 85' το 2-2, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς και ενώ η «βασίλισσα» έπαιζε με δέκα από το 77', λόγω της -σωστής- αποβολής του Σέρχιο Ράμος για το εγκληματικό τάκλιν του πάνω στον Λίο. Ο τελευταίος, είχε ισοφαρίσει το γκολ του Κασεμίρο (28') στο 33', ενώ ο Ράκιτιτς έφερε «τούμπα» τους γηπεδούχους, με το «τούβλο» του στο 73', σε ένα απίστευτο ντέρμπι!

Πάντως, αν δεν «χτυπούσε» ο Μέσι στο τέλος, MPV της αναμέτρησης θα ήταν -ασυζητητί- ο ανεπανάληπτος Κέιλορ Νάβας, ο οποίος έκανε μεγάλες αποκρούσεις, με τον Τερ Στέγκεν, επίσης, όμως, στην άλλη μεριά, να παθαίνει… Νόιερ, κατεβάζοντας και αυτός… ρολά!

Το ματς


Με… μουρμούρα ξεκίνησε το παιχνίδι. Μόλις στο 2', o Κριστιάνο Ρονάλντο «τσίμπησε» την μπάλα, με τον Ουμτιτί να βρίσκει τον Πορτογάλο στο καλάμι, αλλά -κακώς- να μη δίνεται τίποτα από τον ρέφερι της αναμέτρησης, ξεσηκώνοντας τους γηπεδούχους. Οι τελευταίοι, με το… μαχαίρι στα δόντια στο ξεκίνημα, ήταν τρομερά πιεστικοί, η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, ήταν αυτή που είχε την πρώτη, καλή ευκαιρία στο ματς, με το σουτ από τον Σουάρες, στο 11', να… ξυρίζει το δεξί δοκάρι του Νάβας.

inner
Από εκεί και πέρα, οι Καταλανοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία, αλλά μέχρι το 20' και τον «κεραυνό» του CR7 πάνω στον Τερ Στέγκεν, δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο. Για να ακολουθήσει το σουτ του Πορτογάλου ένας πεντάλεπτος… χαμός! Στο 28', λοιπόν, ο Μαρσέλο έκανε το γέμισμα, ο Σέρχιο Ράμος ήρθε -καθαρά- από πίσω (σε μια πολύ δύσκολη φάση για τον επόπτη) και με πλασέ, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι! Ο Κασεμίρο, όμως, πήρε το… ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ για τη «βασίλισσα», μέσα σε πανδαιμόνιο στο κατάμεστο «Μπερναμπέου», που… πάγωσε λίγο αργότερα, στο 33'! Μπουσκέτς, Ράκιτιτς και Μέσι… έκρυψαν την μπάλα και ο Αργεντινός, «αδειάζοντας» εντυπωσιακά δύο παίκτες, ισοφάρισε άμεσα, με ένα γκολ που θύμισε εντονότατα την παλιά, καλή Μπάρτσα!

inner
Η συνέχεια είχε δύο πρωταγωνιστές: Τους τερματοφύλακες των δύο «μονομάχων»! Με το πρώτο 45λεπτο να ολοκληρώνεται δίχως άλλη «καθαρή» φάση και μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός την αναγκαστική αλλαγή του Μπέιλ (κακή η επιλογή του Ζιντάν να ρισκάρει με τη χρησιμοποίηση του εμφανώς ανέτοιμου Ουαλού), οι γκολκίπερ του ματς ανέλαβαν δράση στο β' μέρος, πραγματοποιώντας τρομερές επεμβάσεις! Στο 48', ο Γερμανός είπε ένα μεγαλειώδες «όχι» στο σουτ του Κρόος, ενώ ακόμη μεγαλύτερη ήταν η απόκρουσή του στο 54', στην εξ επαφής κεφαλιά του Μπενζεμά! Για να… πάρει σειρά ο Νάβας, με τον Κοσταρικανό να βγάζει το τετ-α-τετ του Αλκάθερ στο 56' ΚΑΙ την κεφαλιά του Πικέ στο 59'! Μετά από ένα σύντομο… διάλειμμα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέταξε στα σκουπίδια (άουτ) τεράστια ευκαιρία στο 67', για να ακολουθήσει, ένα λεπτό μετά, νέα, εξαιρετική απόκρουση του Νάβας σε σουτ του Σουάρες!

inner

inner
Στο 73', ωστόσο, ο τερματοφύλακας των Μαδριλένων δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα, με το «τούβλο» του Ράκιτιτς να καταλήγει στα δίχτυα του και την Μπαρτσελόνα να κάνει την ολική ανατροπή! Όταν, μάλιστα, στο 77', ο Σέρχιο Ράμος πήγε να… σκοτώσει τον Μέσι, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα, όλα έδειχναν πως έχουν τελειώσει. Αμ, δε! Στο 85', τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Χάμες έκανε το 2-2, προκαλώντας ντελίριο στο «Μπερναμπέου», που δεν ήξερε, όμως, τι το περιμένει… Μετά από μία απίστευτη αντεπίθεση και σέντρα του Ζόρντι Άλμπα στον Μέσι, ο Αργεντινός, στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων και ενώ η «βασίλισσα», παρότι με δέκα, πίεζε για τη νίκη, έκανε το 3-2 και μετέτρεψε σε… θρίλερ το φινάλε της La Liga!

inner

Τα γκολ του αγώνα



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Κασεμίρο (70' Κόβατσιτς), Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ (39' Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (82' Χάμες Ροντρίγκες)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Λουίς Σουάρες, Αλκάθερ (70' Αντρέ Γκόμες).

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x