Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να δώσει χώρους

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τις σκέψεις του Τάκη Λεμονή ενόψει του ματς του Ολυμπιακού με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Ο Τάκης Λεμονής παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, προκειμένου να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα για την αυριανή αντίπαλο των “ερυθρόλευκων”. Αυτό λοιπόν που διαπίστωσε ο προπονητής των Πειραιωτών (αλλά δεν το είχε καταλάβει ο Χάσι από την “κατασκοπεία” της Σπόρτινγκ) είναι πως αν δώσεις χώρους στην ομάδα του Ζεσούς, θα χάσεις “τ' αυγά και τα πασχάλια”.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Κι αυτό ακριβώς έπαθε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο “Καραϊσκάκη”, όταν η Σπόρτινγκ βρήκε απέραντους χώρους για να βγάλει αντεπιθέσεις “φωτιά”.

Είναι λοιπόν σίγουρο ότι ο Λεμονής πάει υποψιασμένος για το που μπορεί να χτυπήσει η πορτογαλική ομάδα τον Ολυμπιακό. Κι αυτό σημαίνει πως θα έχει προσαρμόσει ανάλογα και το πλάνο των “ερυθρόλευκων” για το πολύ σημαντικό παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον της ελληνικής ομάδα τη φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μόνο τη νίκη στη Λισσαβώνα για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα μπει στο ματς για να παίξει “ρουλέτα” κι ότι γίνει ας γίνει. Θα είναι λάθος και δε νομίζουμε πως ο Λεμονής έχει τέτοιο πλάνο στο μυαλό του. Αντιθέτως ο 57χρονος τεχνικός των “ερυθρόλευκων” έχει έναν ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό του.

Να παίξει ο Ολυμπιακός “σφιχτά”, έχοντας κοντά τις γραμμές και με προτεραιότητα να μη δώσει κενούς χώρους στους Πορτογάλους. Ασφαλώς και θα πρέπει οι “ερυθρόλευκοι” να είναι πιο επιθετικοί σε σχέση με τον αγώνα με τη Γιουβέντους στο Τορίνο αλλά αυτό μπορεί να γίνει με πλάνο και όχι χωρίς λογική.

Είναι ξεκάθαρο πως η Σπόρτιγνκ θα πιέσει τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του ματς για να αιφνιδιάσει τους “ερυθρόλευκους”. Θα θελήσουν οι Πορτογάλοι να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της έδρας κι όπως αναφέρουν μάλιστα οι πληροφορίες, στις εξέδρες του “Αλβαλάδε” θα έχει πολύ κόσμο.

Θα είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για τους “ερυθρόλευκους” να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν στο πρώτο εικοσάλεπτο και να μπορέσουν να βγάλουν και δύο – τρεις καλές κόντρα επιθέσεις. Να δείξουν δηλαδή στη Σπόρτινγκ πως η βραδιά δε θα είναι ανάλογη μ' εκείνη στο “Καραϊσκάκη”, που ο Ολυμπιακός (ο πρώην προπονητής του για ν' ακριβολογούμε) έκανε αμέτρητα δώρα στα “λιοντάρια”.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η αποστολή του Ολυμπιακού θα είναι εύκολη. Το αντίθετο μάλιστα, θα είναι πολύ δύσκολη κι αρκεί μια ματιά στα παιχνίδια της Σπόρτινγκ με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα στο “Αλβαλάδε”, για να καταλάβει κάποιος πόσο καλή ομάδα είναι η Σπόρτινγκ.

Ο Ολυμπιακός είναι όμως υποχρεωμένος να ψάξει την υπέρβαση, έτσι ώστε στο τελευταίο ματς του ομίλου απέναντι στη Γιουβέντους, να διεκδικήσει τη συνέχιση της ευρωπαϊκής του πορείας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x