Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός είναι πάντα όρθιος

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Ολυμπιακός λοιπόν έδειξε (στη χειρότερη σεζόν τα τελευταία εφτά χρόνια) πως η φανέλα του μετράει και μάλιστα πολύ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη προσπάθεια ν' ανατρέψει την ήττα του πρώτου αγώνα και λίγο έλειψε να κάνει το “κόλπο” αλλά δε στάθηκε τυχερός στη φάση με το δοκάρι του Καρντόσο. Η ΑΕΚ πήρε τελικά το “εισιτήριο” για τον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν στο ΟΑΚΑ, σ' ένα παιχνίδι που κάποιοι θα περίμεναν...περίπατο των “κιτρινόμαυρων”, ότι είναι οι πρωταθλητές. Ο Ολυμπιακός είναι όρθιος σε πείσμα πολλών, οι οποίοι μάλιστα θεωρούσαν πως δεν υπήρχε πιθανότητα να διεκδικήσει την πρόκριση. Και ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν ο “κορυφαίος” Τάσος Σιδηρόπουλος έβγαζε κόκκινη στον Βράνιες για το αντιαθλητικό χτύπημα στον Μάρκο Μάριν. Γιατί είδε τι έγινε στη φάση, καθώς έβγαλε την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των “κιτρινόμαυρων”. Ο Σιδηρόπουλος δεν είδε τον Πατίτο να ρίχνει γροθιά στον Φιγκέιρας στο ματς πρωταθλήματος στο “Καραϊσκάκη” και χθες δεν έδωσε την κόκκινη στον Βράνιες για την κλωτσιά στον Μάριν. Δεν έβγαλε ούτε δεύτερη κίτρινη αργότερα στον ίδιο παίκτη για την αγκωνιά στον Καρντόσο. Εκεί όμως δεν έδωσε ούτε φάουλ.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος από τη στιγμή που η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στον τελικό. Ωστόσο οι φίλοι των “ερυθρόλευκων” είδαν την ομάδα τους (που τόσα άκουσε μετά την ήττα στο πρώτο ματς) να δίνει μια “μάχη” και να μένει όρθια. Γιατί η αλήθεια είναι πως πέρα από τις αγωνιστικές αναλύσεις και τις τακτικές των δύο προπονητών, οφείλει να σταθεί κάποιος και στην ψυχολογία με την οποία αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο παιχνίδι οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έδειξε γιατί είναι πρωταθλητής τόσα χρόνια και γιατί θα μπορούσε ακόμα και υπό τις χειρότερες προϋποθέσεις να πάρει την πρόκριση. Τελικά δεν τα κατάφερε λόγω της ήττας του στο πρώτο ματς στο Φάληρο, μ' ένα γκολ από χέρι. “Λεπτομέρεια” κι αυτή αλλά καλό θα είναι ν' αναφερθεί.

Είναι λοιπόν μεγάλη υπόθεση για το πρεστίζ και την ιστορία μιας ομάδας, ο τρόπος με τον οποίο θα δώσει μια “μάχη” ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό γι' αυτήν. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έδειξε (στη χειρότερη σεζόν τα τελευταία εφτά χρόνια) πως η φανέλα του μετράει και μάλιστα πολύ.

Κορυφαίος του ματς ο Ρομαό

Ο Λεμονής έκανε την επιλογή της τριάδας στον άξονα της μεσαίας γραμμής και του “βγήκε”, καθώς ο έξτρα παίκτης στον άξονα της μεσαίας γραμμής προκάλεσε “βραχυκύκλωμα” στην ΑΕΚ. Με την κίνηση αυτή ο Ολυμπιακός μπόρεσε να κερδίσει πολλά πράγματα και ο Αλεξί Ρομαό ήταν αυτός που κυριάρχησε σε κάθε...σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου. Ο Τογκολέζος μέσος έκανε όλες τις δουλειές για τους πειραιώτες, παίζοντας μάλιστα με κίτρινη κάρτα από το τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης. Μια σωστή κάρτα, αλλά τρία λεπτά νωρίτερα σε αντίστοιχη φάση και σε μαρκάρισμα του Σιμόες στον Φορτούνη, ο Σιδηρόπουλος κράτησε την κάρτα στο τσεπάκι του.

Ο Ρομαό κοντραρίστηκε με όλη τη μεσαία γραμμή της “Ένωσης” και κέρδισε κατά κράτος, δίνοντας πολλές “μάχες” με τους αντιπάλους του. Οι πειραιώτες πήραν ρίσκο στο ματς, ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν, απέναντι στην ΑΕΚ που μάλλον αιφνιδιάστηκε και “κινήθηκε σε ρηχά νερά”. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην έγινε η πολύ μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τέσσερις καλές τελικές προσπάθειες προκαλώντας προβλήματα στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν τα δυο σουτ που απέκρουσε ο Καπίνο.

Η σωστή κίνηση με Καρντόσο

Στο δεύτερο μέρος ο Λεμονής πήρε την απόφαση να αλλάξει σέντερ φορ και ήταν μια σωστή κίνηση από πλευράς του προπονητή του Ολυμπιακού, καθώς ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Ο Παραγουανός έφερε σε δύσκολη θέση τους στόπερ της ΑΕΚ, είχε την σούπερ πάσα στον Ρομαό στο 0-1 και φυσικά τη μεγάλη ευκαιρία στο 90' με το δοκάρι. Μια διαφορετική προσέγγιση βέβαια από πλευράς Λεμονή θα μπορούσε να είναι η αντικατάσταση ενός άλλου παίκτη και όχι του Ιρανού και να έπαιζε ο Ολυμπιακός με δύο επιθετικούς, αλλάζοντας και παράλληλα και τη διάταξη. Ωστόσο αυτό έκρινε ο Λεμονής κι αυτό έκανε, με την κίνηση του να βοηθά την ομάδα του.

Το σίγουρο είναι πως η εικόνα με την οποία προσέγγισαν το ματς οι δύο ομάδες ήταν πολύ διαφορετική και ο Ολυμπιακός είχε πολύ πιο επιθετική νοοτροπία στο παιχνίδι του. Απ' την άλλη όμως η ΑΕΚ είναι αυτή που πήρε την πρόκριση στον τελικό και όταν ο Ολυμπιακός αποκλείεται δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος.

Άμεσα οι ανακοινώσεις

Η σεζόν ολοκληρώνεται για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό την Κυριακή, με το εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον Παναιτωλικό. Άμεσα θα υπάρξουν ανακοινώσεις που αφορούν τις μεταγραφικές εξελίξεις της ομάδας του λιμανιού αλλά και το θέμα προπονητή. Το όνομα του Ρεμί Γκαρντ είναι αυτό που παραμένει σε περίοπτη θέση για τον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδος ενώ υπάρχουν και πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα είναι σε θέση ν' ανακοινώσουν μέσα στις επόμενες δεκαπέντε μέρες και τις πρώτες τους μεταγραφές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x