Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να αντιδράσει

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για την αντίδραση που πρέπει να βγάλει ο Ολυμπιακός ύστερα από τα τρία σερί ματς χωρίς νίκη και τις εξελίξεις που θα έρθουν σε διαφορετική περίπτωση

Ο Μποτία έκρινε σωστό (και ορθώς το έπραξε) να πάει στ' αποδυτήρια των «ερυθρόλευκων» μετά το τέλος του ματς με τον Αστέρα για να μιλήσει στους συμπαίκτες του. Αυτό όφειλε να κάνει ως αρχηγός της ομάδας, παρά το ότι έχει να παίξει σε ματς εδώ και δυόμιση μήνες.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει αν αυτή η παρέμβαση του Ισπανού θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, το σίγουρο όμως είναι πως στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα «ταρακούνημα» προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα γιατί ακολουθούν δύσκολα ματς με ΑΕΚ και Γιουβέντους. Δεν αφήνουμε εκτός το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρα βέβαια, απ' το οποίο άλλωστε ενδέχεται να προκύψουν και εξελίξεις αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Εξελίξεις που θα έχουν φυσικά να κάνουν με την απομάκρυνση του Μπέσνικ Χάσι από την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών αν και στον αυριανό αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» δεν παρουσιάσουν σημάδια βελτίωσης. Πάμε όμως να δούμε ορισμένες παραμέτρους που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

*Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν είναι στα πάνω του κι αυτό ήταν εύκολα διακριτό όχι μόνο στα τρία τελευταία παιχνίδια που δεν κέρδισε, αλλά και σ' αγώνες που πήρε τ' αποτέλεσμα που ήθελε όπως με Λαμία και τα δύο ματς με Ριέκα. Όσοι όμως παρακολουθούν χρόνια τον Ολυμπιακό, ξέρουν πολύ καλά ότι όταν η ομάδα του Πειραιά είναι στην...τσίτα, βρίσκει τον τρόπο να παίρνει καλά αποτελέσματα σε δύσκολα ματς. Κρατήστε αυτό. Αντιθέτως όταν πάει χαλαρός σε ντέρμπι έχει πρόβλημα. Τώρα είναι βέβαιο πως δε θα πάει χαλαρός στο ματς με την «Ένωση».

*Για να αντιστραφεί το κλίμα χρειάζεται πρώτα απ' όλα να γίνουν κινήσεις απ' την πλευρά του προπονητή. Επιλογές δηλαδή που θ' απονέμουν ποδοσφαιρική «δικαιοσύνη» σε ότι αφορά την κατάρτιση της εντεκάδας, προκειμένου ν' αποκτήσουν οι «ερυθρόλευκοι» καλύτερη ψυχολογία.

*Οι παίκτες του Ολυμπιακού φυσικά και δεν είναι στο απυρόβλητο. Έχουν τις ευθύνες τους και καλούνται ν' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Η σεζόν είναι ακόμα στο ξεκίνημα κι όλα είναι ανοιχτά. Για ν' αλλάξουν όμως πράγματα στο παιχνίδι των πρωταθλητών, χρειάζεται ν' αλλάξουν νοοτροπία κι αρκετοί παίκτες της ομάδας. Νέοι και παλιοί. Θα είναι καλό επίσης να καταλάβουν πως η θέση τους στο βασικό σχήμα δεν είναι εξασφαλισμένη επειδή ήταν μεταγραφική επιλογή του προπονητή ή επειδή είχα συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί του.

*Μια κουβέντα μεταξύ των παικτών και του προπονητή στου Ρέντη, θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση. Για να επιλυθούν άλλωστε τα προβλήματα πρέπει να συζητήσεις τις πιθανές λύσεις. Κι αυτή η κουβέντα δεν έγινε την Κυριακή το πρωί. Αντίθετα έγινε μια προπόνηση σα να μην είχε γίνει τίποτα.

Όλα πλέον είναι ανοιχτά για το θέμα προπονητή και ο Χάσι «παίζει» σε κάθε ματς τη θέση του. Αυτό είναι πλέον πασιφανές. Η αρχή γίνεται αύριο με το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x