Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός είχε «τρελάνει» τον βοηθό του Χάσι

Ένας εκ των τριών συνεργατών του Μπέσνικ Χάσι στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, είχε περάσει εφιαλτικό βράδυ αντιμετωπίζοντας ως ποδοσφαιριστής τους «ερυθρόλευκους» στην Αθήνα.

Ο Μπέσνικ Χάσι έχει στο επιτελείο του τρεις συνεργάτες οι οποίοι υπέγραψαν κι αυτοί συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδος και είναι στο τεχνικό τιμ της ομάδας του λιμανιού. Ένας εξ αυτών, ο βοηθός του Αλβανού προπονητή, είναι ο Μάρκο Μπάμπιτς. Ο παλαίμαχος πλέον Κροάτης αμυντικός είναι το “δεξί χέρι” του Χάσι και υπάρχει μια ιστορία για τον συνεργάτη του 45χρονου τεχνικού, που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Μπάμπιτς (που έχει παίξει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λεβερκούζεν, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης) έχει περάσει ένα από τα πιο δύσκολα βράδια της καριέρας του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Γυρνώντας κάποιος δεκαπέντε χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 18ης Σεπτέμβρη του 2002, θα σταθεί σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες των “ερυθρόλευκων” στην ευρωπαϊκή τους ιστορία. Ο λόγος για το εντυπωσιακό 6-2 των πρωταθλητών Ελλάδος κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία παρατάχθηκε εκείνο το βράδυ στη Ριζούπολη ως φιναλίστ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τι σχέση έχει ο Μπάμπιτς μ' εκείνο το ματς; Ο Κροάτης αριστερός μπακ ήταν μέλος της Λεβερκούζεν εκείνη τη σεζόν και ήταν μάλιστα στην αποστολή της γερμανικής ομάδας για τον αγώνα στη Ριζούπολη. Ο τεχνικός της Μπάγερ, Κλάους Τοπμέλερ είχε αποφασίσει πάντως ν' αφήσει στον πάγκο τον Κροάτη αμυντικό και μάλιστα δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μπάμπιτς σ' εκείνο το ματς.

Ο συνεργάτης του Μπέσνικ Χάσι, δεκαπέντε χρόνια μετά από τον “εφιάλτη” που έζησε στην Αθήνα απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι τώρα στο τεχνικό τιμ των πρωταθλητών Ελλάδος. Το σίγουρο είναι πως εκείνο το παιχνίδι δεν το ξέχασε ποτέ ο Μπάμπιτς, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και ως μεταγραφικός “στόχος” του Ολυμπιακού, χωρίς όμως να φορέσει ποτέ τα ερυθρόλευκα ο παλαίμαχος μπακ. Η ζωή όμως τα έφερε έτσι που ο Κροάτης καλείται να προσφέρει στον Ολυμπιακό από ένα άλλο πόστο, από τον πάγκο της ομάδας του Πειραιά.

Εκείνο το βράδυ όμως στη Ριζούπολη, ο Ολυμπιακός είχε “τρελάνει” τη Λεβερκούζεν, τον Τοπμέλερ, τον Μπάμπιτς και...όλη την Ευρώπη. Ο τεράστιος Τζόρτζεβιτς και η “παρέα” του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x