Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός έχει το… βλέμμα στον Ιούλιο

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως τα όσα έπαθε πέρυσι ο Ολυμπιακός και τα λάθη που έγιναν, θα πρέπει να είναι «οδηγός» για το «χτίσιμο» της νέας ομάδας.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι πρωταθλητές Ελλάδος ολοκληρώνουν την Κυριακή (με το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό) τις υποχρεώσεις τους για τη φετινή περίοδο, έχοντας κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα. Οι “ερυθρόλευκοι” θα συνεχίσουν με προπονήσεις στου Ρέντη για λίγες μέρες και την επόμενη εβδομάδα κι εν συνεχεία θα ξεκινήσουν τις διακοπές τους. Διακοπές θα έχουν οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού αλλά όχι τα στελέχη της διοίκησης του Ολυμπιακού, καθώς οι ιθύνοντες των πρωταθλητών καλούνται να φέρουν εις πέρας μια πολύ σημαντική αποστολή.

Ο λόγος για τις μεταγραφικές κινήσεις που θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για την ενίσχυση του ρόστερ του κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά με πέρυσι. Οι πειραιώτες δεν έκαναν αυτά που έπρεπε πέρυσι, πριν το ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά και ο Ολυμπιακός το πλήρωσε μ' αποκλεισμό από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το πάθημα φαίνεται λοιπόν ότι έγινε μάθημα στη διοίκηση του Ολυμπιακού και είναι ξεκάθαρο σε ότι αφορά το μεταγραφικό σχεδιασμό των “ερυθρόλευκων”, πως όλοι στο μεγάλο λιμάνι θέλουν να έχουν κάνει τις περισσότερες κινήσεις μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Όχι φυσικά όλες τις μεταγραφές, αλλά τουλάχιστον να έχουν αποκτηθεί τρεις – τέσσερις παίκτες που θα είναι σε θέση να μπουν άμεσα στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού και να κάνουν τη διαφορά. Εννοείται πως το ιδανικό “σενάριο” θα είναι οι τρεις – τέσσερις αυτοί παίκτες να κάνουν όλη την προετοιμασία για να “δέσουν” με τη νέα τους ομάδα. Ο στόχος προφανής, να περάσει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Αυγούστου κι εκεί θα υπάρξει ο δεύτερος γύρος των μεταγραφικών κινήσεων, προκειμένου να διεκδικήσουν οι “ερυθρόλευκοι” την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει κινήσεις σε μεταγραφικό επίπεδο, με τον Ρεμί Γκαρντ που θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος προπονητής, να έχει κάνει πολλές κουβέντες με Καρεμπέ και Μοντέστο, για τη διαμόρφωση του ρόστερ.

Είναι εμφανές πως οι “ερυθρόλευκοι ξεκινούν το σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στα μέσα Ιουλίου. Σ' εκείνο το χρονικό σημείο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πλήρης σε μεγάλο ποσοστό και αν το έχει πετύχει, αυξάνει τις πιθανότητες του να πάρει την πρόκριση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει πρώτα απ' όλα η ανακοίνωση του νέου προπονητή κι εν συνεχεία (μέχρι τις 10 του Μάη) ο Ολυμπιακός θα είναι σε θέση να κάνει κι άλλες ανακοινώσεις. Κάποιες θ' αφορούν μεταγραφικές κινήσεις και κάποιες άλλα θέματα που αφορούν την ομάδα του Πειραιά. Το ζητούμενο για τους “ερυθρόλευκους” είναι να δημιουργήσουν τον “κορμό” φεύγοντας για το Ζέεφελντ ώστε και ο νέος προπονητής να είναι σε θέση να δουλέψει και με τους παίκτες που θα έχουν σημαντικούς ρόλους στη νέα σεζόν. Αν το καταφέρουν αυτό στο μεγάλο λιμάνι θα έχουν κάνει και το πιο καθοριστικό βήμα για μια καλή αρχή.

Τα όσα έπαθε πέρυσι ο Ολυμπιακός και τα λάθη που έγιναν, θα πρέπει να είναι “οδηγός” για τους πειραιώτες και τον τρόπο με τον οποίο είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν για το “χτίσιμο” της νέας ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x