Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός και το σερί

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr πως τα σερί δεν δίνουν μόνο βαθμούς. Δίνουν και την ψυχολογική ώθηση που έχει ανάγκη μια ομάδα στην προσπάθεια για υλοποίηση του στόχου της.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός κατάφερε με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου να «σκαρφαλώσει» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση. Αν μη τι άλλο ο τρόπος με τον οποίο ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της σεζόν ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός κι αυτό οφείλεται στο σερί των έξι συνεχόμενων νικών.

Τα σερί δεν δίνουν μόνο βαθμούς. Δίνουν και την ψυχολογική ώθηση που έχει ανάγκη μια ομάδα στην προσπάθεια για υλοποίηση του στόχου της. Κι αυτές οι έξι συνεχόμενες νίκες ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο γιατί επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να βρεθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αλλά γιατί μετέφεραν την πίεση στους δύο δικέφαλους. Ο Ολυμπιακός έδειξε με αυτά τα συνεχόμενα τρίποντα, πως είναι αποφασισμένος να κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα και σίγουρα οι πειραιώτες θέλουν να συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς.

Το πρόγραμμα λοιπόν για τον Ολυμπιακό περιλαμβάνει δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο λόγος για τον πρώτο αγώνα του 2018, απέναντι στη Λάρισα αλλά και για την αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να κερδίσει στη Λάρισα, ακολουθούν στο «Καραϊσκάκη» τα ματς με Λαμία και Ξάνθη.

Παιχνίδια που κανείς δεν μπορεί να τα χαρακτηρίσει εύκολα αλλά σίγουρα οι πρωταθλητές είναι το φαβορί για να κατακτήσουν τη νίκη. Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος πόσο σημαντικό είναι το πρώτο ματς του νέου χρόνου για τον Ολυμπιακό. Αν οι πειραιώτες πετύχουν την έβδομη συνεχόμενη νίκη τους, τότε θα έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν κι άλλο το σερί τους στα δύο εντός έδρας ματς που ακολουθούν.

Θα είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πρωταθλητές Ελλάδος να πάρουν τη νίκη στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λάρισα. Ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο καθώς απέναντι στους πειραιώτες θα είναι μια καλή ομάδα που έχει «σκληρή» έδρα, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως θα είναι το πρώτο παιχνίδι μετά τις γιορτές και τέτοιου είδους ματς κρύβουν πάντα «παγίδες».

Αν όμως ο Ολυμπιακός καταφέρει και πετύχει το στόχο του, κόντρα στη θεσσαλική ομάδα, θα έχει πετύχει και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό, που θα μετρήσει πολύ στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Θα έχει +2 από τον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ματς, καθώς ο δικέφαλος του Βορρά είχε αφήσει δύο βαθμούς στη Λάρισα (1-1) στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Το θέμα για τους «ερυθρόλευκους» είναι να δείξουν την προσοχή που χρειάζεται ένα τόσο δύσκολο ματς, ειδικά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x