Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός και τρεις χαφ 50 εκατομμυρίων

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την περίπτωση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς και τους πρώτην παίκτες του Ολυμπιακού που επηρεάζουν το ενδεχόμενο μεταγραφής του.

Τα ρεπορτάζ του πορτογαλικού Τύπου θεωρούν σχεδόν βέβαιη την αποχώρηση του Ανδρέα Σάμαρη από την Μπενφίκα, επισημαίνοντας μάλιστα πως επόμενος “σταθμός” στην καριέρα του Έλληνα μέσου θα είναι η Ζενίτ. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ούτε οι Λουζιτανοί θα βγουν...χαμένοι από τη μεταγραφή του διεθνούς μέσου ούτε φυσικά ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, που θα κερδίσει ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο απ' αυτό που είχε στο “Ντα Λουζ”.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αυτή η μετακίνηση έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό και τρία... εξαροχτάρια (αν μας επιτρέπεται η χρήση του αδόκιμου όρου) που συνδέονται κατά... περίεργο τρόπο από αυτή την μετακίνηση.

Σύμφωνα με τις πορτογαλικές εφημερίδες, ο λόγος που οι “αετοί” της Λισσαβώνας ετοιμάζονται να δώσουν τον Σάμαρη έχει να κάνει με το ότι ο Έλληνας μέσος έχει χάσει τη θέση του στη βασική εντεκάδα. Ποιος είναι “υπεύθυνος” γι' αυτή την εξέλιξη; Ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, με βάση αυτά που γράφονται στην Πορτογαλία. Ο λόγος για τον Λιούμπομιρ Φέισα, ο οποίος πραγματοποιεί μια σούπερ σεζόν με τη φανέλα της Μπενφίκα. Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά αναφορικά με τους δύο πρώην “ερυθρόλευκους” μέσους και πως η δική τους πορεία επηρεάζει τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Η Ζενίτ είναι έτοιμη να δώσει περίπου 12 εκ. ευρώ στην Μπενφίκα για να εντάξει στο δυναμικό της τον Σάμαρη, τη στιγμή που οι Λουζιτανοί είχαν δώσει 10 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό για να πάρουν τον παίκτη. Ο ίδιος ο Σάμαρης θα κερδίσει (αν φυσικά ολοκληρωθεί η συμφωνία) ένα σούπερ συμβόλαιο με εντυπωσιακές αποδοχές. Η Ζενίτ πληρώνει (πολύ) καλά άλλωστε.

Πάμε όμως και στον Φέισα, που η Μπενφίκα είχε πάρει επίσης απ' τον Ολυμπιακό, δίνοντας στους “ερυθρόλευκους” πέντε εκ. ευρώ. Ο Σέρβος μέσος (που έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Μιλιβόγεβιτς) βρέθηκε πέρυσι μια “ανάσα” από μεταγραφή στη Φιορεντίνα και φαίνεται πως η ιταλική ομάδα (και όχι μόνο) είναι έτοιμη να επανέλθει για τον διεθνή μεσοαμυντικό.

Με τι ποσό κοστολογείται ο Φέισα από τους Λουζιτανούς; Με 20 εκ. ευρώ και...βάλε, καθώς πέρυσι η πορτογαλική ομάδα είχε απαντήσει αρνητικά σε πρόταση 15 εκ. ευρώ για τον Σέρβο. Και να φανταστεί κάποιος ότι ορισμένοι έλεγαν πως οι “αετοί” είχαν πετάξει στον “κουβά” τα λεφτά τους όταν ολοκλήρωναν τη μεταγραφή του Σέρβου από τον Ολυμπιακό.

Και κάπου εδώ υπάρχει το όνομα του Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος είναι βασικός στην εθνική ομάδα της Σερβίας, κάνει σούπερ χρονιά με τον Ολυμπιακό και ο μάνατζερ του (Φάλι Ραμαντάνι) έχει εξαιρετικές σχέσεις με την Μπενφίκα. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν η πορτογαλική ομάδα παραχωρήσει τον Φέισα (τον Γενάρη ή το καλοκαίρι) ένα από τα ονόματα που θα “παίξουν” πολύ δυνατά για την ομάδα τους Λουζιτανούς είναι και αυτό του διεθνούς άσου του Ολυμπιακού.

Και όπως η Μπενφίκα κοστολογεί τον Φέισα με τα λεφτά που προαναφέραμε, έτσι και οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ξκεκαθαρίσει (προς πάσα κατεύθυνση) πως ο Μιλιβόγεβιτς δεν πωλείται για λιγότερα από 15 εκ. ευρώ. Η ομάδα της Λισσαβώνας μάλιστα φέρεται να γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις των πρωταθλητών Ελλάδος για τον 26χρονο μέσο, λόγω φυσικά των καλών σχέσεων που έχουν οι Λουζιτανοί με τον Ραμαντάνι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x