Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός ξέρει να αντιδρά και να επιβιώνει

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος αναλύει στο sport-fm.gr την εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον στόχο που έφεραν εις πέρας οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΣ με 1-0, σ’ ένα παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν και την καλύτερη αγωνιστική εικόνα. Βέβαια σε τέτοια ματς το σημαντικό για μια ομάδα είναι να πάρει τους τρεις πόντους κι απ’ αυτή την άποψη οι Πειραιώτες πέτυχαν το στόχο τους. Και ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πρωταθλητές ότι δεν γκέλαραν, μια μέρα μετά τα παιχνίδια της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι γηπεδούχοι «ξεκλείδωσαν» το παιχνίδι με το γκολ του Μάριν και ο Ολυμπιακός είναι πλέον μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Πειραιά έκανε το καθήκον της σε ότι αφορά την κατάκτηση των τριών βαθμών, αλλά θα πρέπει να κάνει κι άλλα πράγματα ώστε να βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα. Κι αυτό είναι ένα ζήτημα που σίγουρα πρέπει ν’ απασχολήσει τον Τάκη Λεμονή.

Δεν μπορεί όμως να μην σταθεί κάποιος στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε ο Ολυμπιακός, όταν κάποιοι τον είχαν θέσει εκτός «μάχης» για την κατάκτηση του τίτλου. Και η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν με κύριο χαρακτηριστικό τον εγωισμό του πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός έδειξε μέσα από το σερί των έξι νικών πως παραμένει η ομάδα που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη τον τρόπο να «επιβιώνει» μέσα από τις δυσκολίες.

Και κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει πως ο Ολυμπιακός συνάντησε πολλές δυσκολίες στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Βρήκε όμως τον τρόπο ν’ αντιδράσει κι αυτό είναι κάτι που κράτησε όρθια την ομάδα του Πειραιά.

Ήταν όμως κι ένα γεγονός που μετέφερε πίεση σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οι οποίοι έβλεπαν τους «ερυθρόλευκους» να παραμένουν στο κόλπο, παρά τα προβλήματα τους. Ο Ολυμπιακός είναι επίσης η ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα από τους δύο δικέφαλους αυτού του είδους την πίεση. Και τούτο αποδείχθηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της σούπερ λίγκα.

Στο παιχνίδι πάντως με τον ΠΑΣ, δικαιώθηκαν όσοι εκτιμούσαν πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την ομάδα του Πειραιά, γιατί πολύ απλά οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στους «ερυθρόλευκους». Βέβαια και η απόφαση του Λεμονή να παίξει με τη συγκεκριμένη διάταξη μάλλον μπέρδεψε τους παίκτες του παρά βοήθησε.

Όπως και να χουν πάντως τα πράγματα ήταν πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, ότι κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Ήταν κάτι που είχε να συμβεί από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στις 22 Οκτωβρίου, δηλαδή πριν από δύο σχεδόν μήνες. Στα έξι προηγούμενα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί γκολ κι αυτό ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα για τους πρωταθλητές.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πόσο μεγάλη υπόθεση ήταν για τους «ερυθρόλευκους» να μη δεχθούν γκολ στον αγώνα με τον ΠΑΣ, αν και υπήρξαν κάποια ατομικά λάθη.

*Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει διψήφιο αριθμό νικών στο πρωτάθλημα (10) με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της σούπερ λίγκα. Επίσης είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση, έχοντας πετύχει 32 γκολ. Οκτώ περισσότερα από τον ΠΑΟΚ και δέκα από την ΑΕΚ. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα στον δεύτερο γύρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x