Champions League

Ο Ολυμπιακός πρέπει να «βραχυκυκλώσει» την Σπόρτινγκ

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Σπόρτινγκ και τον τρόπο που οι ερυθρόλευκοι πρέπει να το αντιμετωπίσουν.

Η αποστολή του Ολυμπιακού κόντρα στη Σπόρτινγκ δεν θα είναι εύκολη, πρώτα απ' όλα γιατί απέναντι στους “ερυθρόλευκους” θα είναι μια πολύ καλή ομάδα. Και οι ομάδες του Ζεσούς είναι καλοδουλεμένες και παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι ομάδες με τρεξίματα και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας. Αυτό σημαίνει πως για να πάρει τη νίκη η ελληνική ομάδα θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη, όπως ήταν στο ματς με την Μπαρτσελόνα στο Φάληρο.

Ο Λεμονής έχει παρακολουθήσει, αρκετές φορές μάλιστα, το παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ στο Καραϊσκάκη. Κι έχει μελετήσει καλά τα πλεονεκτήματα των “λιονταριών” αλλά και τα λάθη που έκαναν οι Πειραιώτες. Βέβαια υπάρχει η διαφορά ότι τότε ο Ολυμπιακός είχε προπονητή τον Χάσι, που τα έκανε...μαντάρα στην πρεμιέρα των ομίλων.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να πάει “διαβασμένος” στο ματς της Λισσαβώνας και ο Λεμονής θεωρεί ότι οι πρωταθλητές μπορούν να πετύχουν το στόχο τους. Το είπε άλλωστε στους παίκτες του στη σημερινή προπόνηση. Ότι είναι σε θέση να τα καταφέρουν όπως το έκαναν κι εναντίον της Μπαρτσελόνα.

Το βασικό ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού, είναι να μπορέσει να “βραχυκυκλώσει” την Σπόρτινγκ. Η πορτογαλική ομάδα κάνει εύκολα το λάθος όταν βρίσκεται υπό πίεση και αυτό φάνηκε και στο πρώτο ματς στο “Καραϊσκάκη”. Οι πρωταθλητές είχαν πετύχει δύο γκολ με τον Πάρντο στα τελευταία λεπτά διαμορφώνοντας το 3-2 και αν το ματς είχε πέντε λεπτά ακόμα θα μπορούσαν και να ισοφαρίσουν.

Η Σπόρτινγκ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και ένας απ' τους βασικούς στόχους των πρωταθλητών θα πρέπει να είναι ο έλεγχος του ρυθμού, ειδικά στο ξεκίνημα του ματς. Αν η Σπόρτινγκ βρει καλό ρυθμό τότε είναι σε θέση να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η Γιουβέντους την προηγούμενη αγωνιστική στο “Αλβαλάδε”. Η ιταλική ομάδα τα βρήκε σκούρα αλλά κατάφερε να πάρει την ισοπαλία κι αυτό δείχνει τις ικανότητες που έχουν οι Πορτογάλοι.

Ο Ολυμπιακός όμως μπορεί να βάλει δύσκολα στην ομάδα της Λισσαβώνας. Για να τα καταφέρει όμως θα πρέπει να διαχειριστεί με πολύ μεγάλη προσοχή το πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού.

Σε ότι αφορά τις επιλογές του Λεμονή για την εντεκάδα το σίγουρο είναι πως ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” θα ξεκινήσει τον Οφόε. Πήρε στην αποστολή τον Βέλγο κι απ' τη στιγμή που ο διεθνής μέσος ταξίδεψε στην Πορτογαλία, θα είναι στο βασικό σχήμα των Πειραιωτών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x