Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί το Καραϊσκάκη

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την πρόκριση. Για να πετύχει όμως τον στόχο του θα πρέπει να δείξει την απαιτούμενη προσοχή καθώς κανένα ματς δεν είναι εύκολο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο επίσημο αγώνα του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει και οι ερυθρόλευκοι έχουν μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για τον αγώνα της Πέμπτης απέναντι στην Λουκέρνη.

Οι πειραιώτες θα φιλοξενήσουν τους Ελβετούς και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πάρει επί της ουσίας τις αποφάσεις του για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του.

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την πρόκριση. Για να πετύχει όμως τον στόχο του θα πρέπει να δείξει την απαιτούμενη προσοχή καθώς κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Ειδικά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια κρύβουν «παγίδες» κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνούν οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του και πρέπει να εκμεταλλευτεί την δυναμική που του δίνει το γήπεδο του. Πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει πολλές ευρωπαϊκές εμπειρίες.

Κι αυτό σημαίνει ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να επηρεαστεί από την έδρα. Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος ότι η έδρα του Ολυμπιακού μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της πρόκρισης.

Και είναι επίσης πολύ σημαντικό να βάλουν οι ερυθρόλευκοι βάσεις πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι. Να κάνουν δηλαδή την Πέμπτη το βράδυ στο Φάληρο το αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να επιτρέψει στην Λουκέρνη να φύγει με καλό αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκη. Οι πειραιώτες είναι υποχρεωμένοι να πάρουν μια νίκη με «καθαρό» σκορ και είναι ξεκάθαρο πως έχουν τις δυνατότητες να τα καταφέρουν. Το βασικό ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού θα είναι ένα καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι της Πέμπτης.

Η Λουκέρνη έχει χτυπητές αδυναμίες στα μετόπισθεν τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Αν μάλιστα η ομάδα του Πειραιά καταφέρει να πετύχει γκολ νωρίς στο ματς, τότε θα μιλάμε για μια ιδανική εξέλιξη.

Επαναλαμβάνουμε πως το Καραϊσκάκη είναι μεγάλο «όπλο» για τον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι μπορούν να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης από το πρώτο κιόλας ματς. Να πάει δηλαδή ο Ολυμπιακός στην ρεβάνς γνωρίζοντας πως με μια σωστή διαχείριση του δεύτερου αγώνα θα πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x