Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός πρέπει να πατήσει το «γκάζι»

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Το δείχνει σε κάθε παιχνίδι, παρουσιάζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο. Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος για να δώσει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ και οι ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη για να μειώσουν στους τρεις βαθμούς την διαφορά από τον δικέφαλο του Βορρά.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Δεν χωρά αμφιβολία πως είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι και σε αυτά τα παιχνίδια είναι όλα ανοιχτά. Είναι όμως επίσης δεδομένο το «καλό φεγγάρι» του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Πειραιά είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Το δείχνει σε κάθε παιχνίδι της, παρουσιάζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την έκβαση της αυριανής αναμέτρησης στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός έναν στόχο πρέπει να έχει στο παιχνίδι του απέναντι στον ΠΑΟΚ. Να πατήσει το «γκάζι» γνωρίζοντας πως είναι η ομάδα που μπορεί να παίξει με φουλ ένταση. Ότι είναι η ομάδα που αποδίδει πολύ καλή μπάλα σε υψηλό τέμπο κι αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός.

Από τα όσα έχουμε δει στην διάρκεια της σεζόν ο δικέφαλος του Βορρά είναι ομάδα που προτιμάει σετ παιχνίδι, ίσως γιατί οι δύο ακραίοι της μπακ (Βιεϊρίνια και Μάτος) δεν είναι στο επίπεδο που ήταν την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός όμως είναι ομάδα που τρέχει και μάλιστα τρέχει πολύ. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτεί η ομάδα του στο κυριακάτικο ντέρμπι και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε ζητά από τους παίκτες του να έχουν γρήγορη μεταφορά μπάλας.

Αν οι ερυθρόλευκοι πιάσουν καλό ρυθμό τότε θα έχουν κάνει κι ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου τους, γιατί είναι προφανές ότι αυτό είναι ένα από τα μεγάλα «όπλα» του Ολυμπιακού στο παιχνίδι.

Οι πειραιώτες θέλουν να δώσουν ένα γρήγορο τέμπο στο ματς και μάλιστα αν το καταφέρουν στα πρώτα λεπτά του αγώνα θα είναι ακόμα καλύτερο για την ομάδα του Μαρτίνς.

Για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να βρει τον καλό ρυθμό θα πρέπει να είναι δε καλή βραδιά ο παίκτης που κρατάει τον άξονα της μεσαίας γραμμής των ερυθρόλευκων. Ο λόγος φυσικά για τον Γκιγιέρμε που έχει εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα της αγωνιστικής εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα του Πειραιά.

Αν λοιπόν ο Γκιγιέρμε συνεχίσει να είναι ο παίκτης που βλέπουμε το τελευταίο τρίμηνο τότε ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να βρει ταχύτητα στην δημιουργία και καλή κυκλοφορία μπάλας, απελευθερώνοντας τον Φορτούνη για να παίξει ο διεθνής μέσος σαν δεύτερος φορ. Ποντάρει πολλά ο Μαρτίνς στον Γκιγιέρμε. Πάρα πολλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x