Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός θέλει κι άλλους «στρατιώτες»

Είναι πασιφανές ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη κι άλλους «στρατιώτες» στο φινάλε της σεζόν κι εδώ πάει η κουβέντα και στους παίκτες της ομάδας του λιμανιού. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε κι επίσημα την πρόσληψη του Τάκη Λεμονή στην τεχνική ηγεσία των “ερυθρόλευκων”, με μια ανακοίνωση που δε διευκρινίζει το χρονικό ορίζοντα της συνεργασίας των δύο πλευρών. Αυτό πρέπει να επισημανθεί γιατί είναι σημαντικό κι επειδή σε σύντομο χρονικό διάστημα θ' απασχολήσει και πάλι την ομάδα του Πειραιά. Ωστόσο αυτό που “καίει” στην παρούσα φάση τον Ολυμπιακό είναι το “τώρα”. Τα πέντε ματς του πρωταθλήματος, οι δυο ημιτελικοί του Κυπέλλου κι ενδεχομένως ο τελικός, αν οι πρωταθλητές Ελλάδος αποκλείσουν την ΑΕΚ. Ο νέος προπονητής των πειραιωτών τόνισε, στην πρώτη του επίσημη δήλωση, πως είναι “στρατιώτης του Ολυμπιακού”.

Ο Λεμονής λοιπόν που έχει περάσει... όλη του τη ζωή στον Ολυμπιακό (και σαν παίκτης και σαν προπονητής) γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες της αποστολής που ανέλαβε και δεν είναι τυχαία η αναφορά που έκανε. Ξέρει επίσης ότι δεν μπορεί ν' αλλάξει και πολλά πράγματα στην ομάδα του μέχρι το τέλος της σεζόν. Ξέρει παράλληλα ότι όλα τα “φώτα” είναι πλέον στραμμένα πάνω του κι αυτό σημαίνει πως θα κληθεί να “σηκώσει βάρος” που δεν είναι “δικό” του. Όλοι λοιπόν περιμένουν να δουν τι μπορεί να προσφέρει 57χρονος προπονητής στον Ολυμπιακό τη δεδομένη χρονική περίοδο. Υπάρχει όμως και η άλλη “όψη του νομίσματος” και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ένας “στρατιώτης” δεν αρκεί για την επίτευξη του στόχου.

Είναι λοιπόν πασιφανές ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη κι άλλους “στρατιώτες” στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου κι εδώ πάει η κουβέντα και στους παίκτες της ομάδας του λιμανιού. Μπορεί όλα τα “φώτα” να έχουν πέσει αυτή τη στιγμή πάνω στον Λεμονή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πρέπει να μείνουν στην...σκιά. Είναι υποχρεωμένοι να βγουν μπροστά, είναι υποχρεωμένοι να σταθούν δίπλα στον προπονητή της ομάδας τους, κάνοντας την υπέρβαση στο φινάλε της σεζόν. Είναι επίσης δεδομένο πως ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον πιο πολύτιμο “στρατιώτη” του όλα αυτά τα χρόνια. Τον κόσμο του.

Όταν μια ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση (και ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτή την περίοδο σε καλό “φεγγάρι”) μπορεί να βρει τη δύναμη να προχωρήσει μέσα από τους φιλάθλους της. Και ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει πως μπορεί, όχι απλά να βοηθήσει, αλλά να “εκτοξεύσει” την ψυχολογία των παικτών της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος τον Πλατανιά στο “Καραϊσκάκη” και οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να θυμούνται ότι καμιά ομάδα του Παράσχου δεν ήταν εύκολη αντίπαλος για τους πειραιώτες. Είναι λοιπό ξεκάθαρο, τόσο για το συγκεκριμένο ματς όσο και για τ' άλλα που ακολουθούν (ειδικά για τους ημιτελικούς με την ΑΕΚ) πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται κι άλλους “στρατιώτες” εκτός του Λεμονή. Και οι παίκτες λοιπόν της πειραϊκής ομάδας καλούνται ν' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αλλά και ο κόσμος του Ολυμπιακού καλείται να στηρίξει (όπως το έχει κάνει τόσες φορές στο παρελθόν) την ομάδα του σε μια δύσκολη περίοδο. Κι επειδή οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του λιμανιού άκουσαν πολλά το τελευταίο διάστημα, καλό θα είναι να θυμούνται πως όλοι ήθελαν τον Ολυμπιακό γι' αντίπαλο στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Έτσι “ξυπνάει” ο εγωισμός μιας ομάδας.

Για το φινάλε αφήσαμε μια παρατήρηση που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Πριν το πρώτο ματς στο “Καραϊσκάκη” με τους “κιτρινόμαυρους”, ο Ολυμπιακός θα έχει παίξει με Πλατανιά, Κέρκυρα και Λεβαδειακό και θα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα πριν τον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ. Αυτό θα είναι μια μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x