Γαλλία

Ο (original) Ζλάταν φεύγει, ο νέος Ζλάταν έρχεται (video)

Ο Ιμπραΐμοβιτς θα αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν το καλοκαίρι και οι Γάλλοι στοχεύουν ήδη στο...μακροπρόθεσμο διάδοχό του. Γνωρίστε τον «νέο Ζλάταν», Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Είναι επιθετικός, κεντρικός επιθετικός. Είναι πανύψηλος, λίγα εκατοστά πιο κοντός από τον Ζλάταν, αν και μόλις 16 ετών. Είναι αρχοντικός στο παιχνίδι του, με άριστη τεχνική κατάρτιση. Μπορεί να σκοράρει με ποικίλους τρόπους: δεξί, αριστερό, κεφάλι.

Το αν είναι το ίδιο εγωπαθής και το ίδιο εκκεντρικός στις δηλώσεις του με τον Ζλάταν δε το γνωρίζουμε (θα φανεί στην πορεία), αλλά με την επιβλητική του εμφάνιση και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, έχει «κερδίσει» ήδη το προσωνύμιο «ο νέος Ιμπραΐμοβιτς».

Γεννήθηκε στο Βελιγράδι, στις 28 Ιανουαρίου του 2000. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη σχολή «Altina Zemum», παίζοντας κατά κύριο λόγο με ηλικιακά μεγαλύτερα παιδιά.

Στα τέλη του 2013 τον ανακάλυψε η Μπέογκραντ, η οποία τον κάλεσε για δοκιμαστικά τεστ. Μετά από τρεις μήνες και ένα σύντομο πέρασμα από τον Ερυθρό Αστέρα, το καλοκαίρι του '14, εντάχθηκε στην Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Πέρυσι, μόλις σε ηλικία 15 ετών, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και στις αρχές του τρέχοντος έτους προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα, παίρνοντας τη φανέλα με το νούμερο «9», που είχε μείνει «ορφανό» μετά την αποχώρηση του Νέμανια Κόιτς.

Στις 21 Φεβρουαρίου έκανε το ντεμπούτο του υπό τις οδηγίες του Ιβάν Τόμιτς, αγωνιζόμενος για 20 λεπτά κόντρα στην πρώην ομάδα του, Μπέογκραντ. Έγινε έτσι, σε ηλικία 16 ετών και 23 ημερών, ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της Παρτιζάν που ντεμπουτάρει στο πρωτάθλημα και ο δεύτερος νεαρότερος στην ιστορία της Λίγκα, μετά τον Λούκα Μπέλιτς (16 ετών, 7 ημερών).

Την επόμενη αγωνιστική, στην εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, έπαιξε για 37' και έγινε ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίζεται στο «αιώνιο ντέρμπι» της Σερβίας, σπάζοντας το ρεκόρ του Λούκα Γιόβιτς.

Μετρά συνολικά 60 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα, κόντρα σε Μπέογκραντ, Ερυθρό Αστέρα, Ραντνίτσκι Νις και Κουκαρίτσκι και 12' στο Κύπελλο, κόντρα σε Ραντνίτσκι Νις και Σπαρτάκ Σουμπότιτσα.

Ο χρόνος που έχει πάρει είναι ελάχιστος για να βγουν συμπεράσματα, οι εμφανίσεις που έχει κάνει με τη δεύτερη ομάδα της Παρτιζάν, ωστόσο, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων, με τον Βλάχοβιτς να αποτελεί ένα μεγάλο project του Σερβικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την «Daily Star», οι ομάδες που έχουν στο μπλοκάκι τους τον 16χρονο είναι αρκετές και ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται η Παρί Σεν Ζερμέν, η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι, με τις δύο πρώτες να παρακολουθούν εδώ και μήνες την εξέλιξή του.

Το «Get France Football», μάλιστα, αποκαλύπτει πως ο Γαλλικός σύλλογος έχει κάνει και τις πρώτες διερευνητικές επαφές, η Παρτιζάν όμως δε μοιάζει πρόθυμη να μπει από τώρα σε διαπραγματεύσεις και έχει ως «όπλο» το γεγονός ότι τον έχει «δέσει» με συμβόλαιο, ως τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο Βλάχοβιτς, λοιπόν, μπορεί να μη μας απασχολήσει άμεσα όσον αφορά το μεταγραφικό ρεπορτάζ, αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς την ανάπτυξή του, πάντως, είναι βέβαιο πως η Παρτιζάν θα δυσκολευτεί να... κρατήσει τις ορέξεις των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.









Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x