Stoiximan Super League

Ο Παράσχος κατήργησε στην Κρήτη την ποδοσφαιρική λογική...

Ο Απόλλων κατάφερε να χάσει ακόμη ένα δικό του ματς κόντρα στον Πλατανιά με το μερίδιο ευθύνης να καρπώνεται εξ ολοκλήρου στον Γιώργο Παράσχο με τις ακατανόητες επιλογές του στο παιχνίδι!

Την ευκαιρία να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού και να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα έχασε ο Απόλλων Σμύρνης στην Κρήτη.

Και αυτό καθώς είδε ακόμη ένα παιχνίδι να του... γλιστράει μέσα από τα χέρια του. Όπως και με τον Πανιώνιο, έτσι και με τον Πλατανιά η Ελαφρά Ταξιαρχία έμεινε στο 1-1 παρότι προηγήθηκε! Και αν στο ματς με τον Πανιώνιο, η ομάδα της Ριζούπολης μπορεί να τα βάζει με την τύχη της, το ίδιο δεν συμβαίνει και σε αυτό με τους Κρητικούς!

Ο Απόλλων κατάφερε να χάσει το τρίποντο λόγω των ακατανόητων επιλογών του προπονητή του, Γιώργου Παράσχου, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης! Πάμε, όμως, να πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όταν ανακοίνωσε την αποστολή για το... ντέρμπι παραμονής, άφησε εκτός τον Καστιγέχος. Επιλογή χωρίς λογική από τη στιγμή που θα ξεκινούσε τον Ελμπάζ στην κορυφή της επίθεσης και στον πάγκο δεν θα είχε κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να αγωνιστεί στην εν λόγω θέση, εφόσον προέκυπτε κάποιο απρόοπτο ή δεν έβγαινε το ματς στον Ισραηλινό φορ.

Πηγαίνοντας στα του ματς, ο Παράσχος κατέβασε μια ορθολογική ενδεκάδα αλλά στη συνέχεια τα έκανε... μαντάρα! Βλέποντας τον Ελμπάζ να αποχωρεί τραυματίας στο ημίχρονο, επέλεξε να τον αντικαταστήσει με τον Ντεβέσα, περνώντας τον Ισπανό στα εξτρέμ και τον Αλμπάνη ως στράικερ. Ο Ντεβέσα είναι ένα παίκτης που θα παίξει όπου του πεις. Όμως, είναι χαφ! Όσες φορές έχει κλειθεί φέτος να παίξει εξτρέμ, ήταν αρνητικός. Την ίδια ώρα στον πάγκο είχε τον Αλίβοντιτς, ο οποίος αγωνίζεται ως ακραίος επιθετικός αλλά για ακόμη μια φορά δεν έπαιξε ούτε λεπτό! Και αν είναι ακόμα ανέτοιμος, που μοιάζει πραγματικά δύσκολο, τότε αυτό βαραίνει επίσης τον Παράσχο αλλά και τον Κασναφέρη που άναψαν το... πράσινο φως για την απόκτησή του.

Σαν να μην έφθανε αυτό, η ατυχία χτύπησε και δεύτερη φορά την πόρτα του Απόλλωνα στο ματς καθώς τραυματίστηκε και ο Αλμπάνης και αποχώρησε στο 73ο λεπτό! Ο μοναδικός που θα μπορούσε από τον πάγκο να παίξει στην κορυφή ήταν ο Ανιέτε. Είτε ο Αλίβοντιτς ώστε να εκμεταλλευτούν οι συμπαίκτες του την ταχύτητά του στην κόντρα-επίθεση καθώς εκείνο το διάστημα ο Απόλλων προηγούνταν στο σκορ και είχε αρχίσει να παίζει μαζική άμυνα! Κανείς εξ αυτών δεν μπήκε αλλά προτιμήθηκε ο Μενδρινός και ο Τσουκαλάς κλήθηκε να παίξει σαν... ψευτοεννιάρι!

Κάπως έτσι, ο Απόλλων δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, να παγώσει τον ρυθμό αλλά ούτε και να φτιάξει μια φάση της προκοπής ώστε να βρει ένα δεύτερο γκολ και να... κλειδώσει το τρίποντο! Από την άλλη, οι παίκτες του Πλατανιά άρχιζαν να πιέζουν, έψαχναν κυρίως με μεγάλες μπαλιές τον Πετρόπουλο και τους υπόλοιπους επιθετικούς και εν τέλει βρήκαν το γκολ από ένα δώρο του Τσόβιτς στο 82΄.

Τέλος, η τρίτη και τελευταία αλλαγή έγινε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και όχι νωρίτερα με κάποιον εκ των Ανιέτε ή Αλίβοντιτς, ώστε να κυνηγήσει ο Απόλλων το γκολ της νίκης. Μπήκε ο Χουάρες στο φινάλε και οι κυανόλευκοι τελείωσαν το ματς με έξι μέσους στην ενδεκάδα! Προφανώς, βέβαια και στο τελευταίο τέταρτο (σσ. μαζί με τις καθυστερήσεις) οι άνθρωποι της Ελαφράς Ταξιαρχίας σκέφτηκαν πως ήταν προτιμότερο να πάρουν τον βαθμό από το να ρισκάρουν να τον χάσουν και αυτόν, κάτι που εν μέρει δεν είναι λάθος.

ΥΓ. Ο Τσόβιτς είναι από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα την φετινή σεζόν, έχοντας δώσει βαθμούς στην ομάδα του. Δικαιούται και αυτός να κάνει ένα λάθος έστω και ας είναι παιδικό και στοιχίζει σημαντικούς βαθμούς!

ΥΓ2. Ο Ελμπάζ τραυματίστηκε καθώς είναι απροπόνητος! Ήρθε με χάλια εργομετρικά στην Ελλάδα, του έγινε μια υποτυπώδης διαχείρηση από όλους τους προπονητές αλλά δεν μπορεί να βγάλει περισσότερα από 2-3 συνεχόμενα ματς. Και αυτό καθώς στο Ισραήλ και στην ομάδα που έπαιζε οι προπονήσεις ήταν ερασιτεχνικού επιπέδου! Ενδεικτικό είναι πως μετά το ματς με τον Ατρόμητο δεν μπορούσε να πάρει τα... πόδια του από την κούραση γι’ αυτό και δεν έπαιξε κόντρα σε Πανιώνιο και ΠΑΟΚ!

ΥΓ3. Στον Απόλλωνα υπάρχει μεγάλη γκρίνια για τον Γιώργο Παράσχο! Όχι μόνο από τον κόσμο αλλά και από... μέσα. Του χρεώνουν το κακό κοουτσάρισμα που έχει κάνει κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών με Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και Πλατανιά! Προς το παρόν μοιάζει δύσκολο να υπάρχει κάποια εξέλιξη, ωστόσο το ματς με τον Λεβαδειακό θα είναι ένα κριτήριο τόσο για τον ίδιο τον κόουτς όσο και για την ομάδα που καλείται να το πάρει και να δείξει ότι μπορεί να παραμείνει σητν κατηγορία!

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x