Stoiximan Super League

Ο Πασιένσια «φώναξε» στον Μπέντο

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr για την περίπτωση του Γκονζάλο Πασιένσια.

Ο Γκονζάλο Πασιένσια δεν έχει ακόμα αγωνιστεί σ' επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά σύμφωνα με τα όσα λένε αυτοί που τον βλέπουν στου Ρέντη, δε θ' αργήσει η στιγμή για το ντεμπούτο του Πορτογάλου στράικερ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Λέγαμε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή στο ΣΠΟΡ FM για τα καλά λόγια που ακούγονται για τον νεαρό φορ της ομάδας του Πειραιά, για να μη νομίζει κάποιος ότι η σημερινή μας αναφορά γίνεται λόγω των γκολ που πέτυχε ο Πασιένσια στο φιλικό με τον Απόλλωνα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο Πορτογάλος στράικερ πέτυχε και τα δύο τέρματα των πρωταθλητών στο φιλικό με την “Ελαφρά Ταξιαρχία” στου Ρέντη (τελικό σκορ 2-1) δείχνοντας στον Πάουλο Μπέντο ότι είναι σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται ο παίκτης έχει φανεί και μέσα απ' τις προπονήσεις στου Ρέντη, γεγονός που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο Πασιένσια μπορεί να εξελιχθεί σε ευχάριστη έκπληξη για τους “ερυθρόλευκους” τη φετινή σεζόν και το μοναδικό ερώτημα είναι πότε θα του δώσει την ευκαιρία ο Πάουλο Μπέντο. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό σκόρερ, που έχει πολύ καλά τελειώματα και με τα δύο πόδια και δεν είναι τυχαίο αυτό που έλεγε άνθρωπος του Ολυμπιακού στου Ρέντη για τον νεαρό επιθετικό. “Ο τρόπος που πλασάρει τον γκολκίπερ είναι εντυπωσιακός, ειδικά για έναν παίκτη με το δικό του ύψος. Πρόκειται για πολύ ικανό σκόρερ και σύντομα θα μπει στο “κάδρο” για τη βασική εντεκάδα. Καρντόσο και Ιντέγε θα έχουν ανταγωνισμό από τον μικρό.”

Το αξιοσημείωτο μάλιστα με τον νεαρό επιθετικό είναι πως βρίσκεται μόλις δύο εβδομάδες στην ομάδα του Πειραιά και δείχνει πως έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στο νέο του περιβάλλον. Μιλά, μάλιστα, με τα καλύτερα λόγια όταν αναφέρεται στις πρώτες του εμπειρίες στη χώρα μας και θεωρεί πως έκανε πολύ καλή επιλογή υπογράφοντας συμβόλαιο στους πρωταθλητές Ελλάδος. Το γεγονός άλλωστε πως στο πρώτο του παιχνίδι, έστω και αν αυτό ήταν φιλικό, βρήκε δίχτυα και μάλιστα δύο φορές φανερώνει πολλά σε ότι αφορά την εκτελεστική του ικανότητα.

Επί της ουσίας ο νεαρός Πορτογάλος επιθετικός “φώναξε” στον Μπέντο να τον υπολογίζει. “Φώναξε” ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και πως δεν ήρθε στη χώρα μας, απλά για να...βλέπει τον Ιντέγε και τον Καρντόσο.

Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον Πασιένσια και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αν ο 22χρονος σέντερ φορ, πάρει ευκαιρίες και πείσει για τις ικανότητες του, τότε οι “ερυθρόλευκοι” θα εξετάσουν με ιδιαίτερη “θέρμη” και το ενδεχόμενο απόκτησης των δικαιωμάτων του από την Πόρτο.

Το καλό νέο για τον Πάουλο Μπέντο είναι ότι βλέπει τον τρίτο σέντερ φορ της ομάδας του να είναι σε καλή κατάσταση και αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά. Ο ίδιος ο Πασιένσια δεν κρύβει την ανυπομονησία του για το επίσημο ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα και είναι πολύ πιθανό ο Μπέντο να συμπεριλάβει τον συμπατριώτη του, στην αποστολή για το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λάρισα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x