Stoiximan Super League

Ο πιο αδικημένος παίκτης του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο Αλεξί Ρομαό ήταν ο πιο αδικημένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, όταν ήταν προπονητής ο Πάουλο Μπέντο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Φτάνοντας πλέον στο φινάλε της σεζόν και έχοντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της χρονιάς (αν κι ακόμα υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ματς για τον Ολυμπιακό) οφείλει να σταθεί κάποιος σ' έναν παίκτη της ομάδας του λιμανιού. Έναν παίκτη που έχει πολλούς λόγους να θεωρεί εαυτόν, τον πιο αδικημένο παίκτη του “ερυθρόλευκου” ρόστερ για τη σεζόν που ολοκληρώνεται.

Και είναι αδικημένος λόγω της τακτικής που ακολούθησε ο Πάουλο Μπέντο, από τον Αύγουστο μέχρι τον Ιανουάριο. Ο λόγος για τον Αλεξί Ρομαό, που το τελευταίο διάστημα δείχνει, έχοντας πάρει συνεχόμενα ματς στα πόδια του, πως μπορεί να μην είναι Μιλιβόγεβιτς (καθώς δεν έχει την επιρροή που είχε ο Σέρβος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού) ωστόσο είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει πράγματα στην ομάδα.

Είναι παίκτης που αν ο Μπέντο τον είχε διαχειριστεί πιο σωστά στο πρώτο μισό της σεζόν, σίγουρα θα είχε δώσει περισσότερα και θα ήταν ακόμα καλύτερος στο φινάλε της χρονιάς. Κανείς δεν είπε ότι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έπρεπε ν' αφήσει εκτός τον Μιλιβόγεβιτς (που έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του) για να παίζει βασικός ο Ρομαό.

Υπήρχαν όμως παιχνίδια στα οποία ο Μπέντο θα μπορούσε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Τογκολέζο. Να του δείξει πως τον έχει στα πλάνα του, να τον κρατάει “ζεστό” γνωρίζοντας πως είναι πιθανό το ενδεχόμενο να τον χρειαστεί στη συνέχεια της σεζόν. Και ο Μιλιβόγεβιτς να μην έφευγε, θα έπρεπε να πάρει κάποιες “ανάσες” μέχρι το τέλος της σεζόν.

Πως χειρίστηκε όμως ο Μπέντο (όπως και τόσα άλλα θέματα του Ολυμπιακού) την υπόθεση Ρομαό. Ο Πορτογάλος έθεσε ουσιαστικά τον Ρομαό εκτός ομάδας κι όταν τον Γενάρη διαπίστωσε πως είχε ανάγκη τον Τογκολέζο, του έδωσε θέση βασικού. Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι ο Μπέντο “ακύρωσε” έναν παίκτη με σημαντική καριέρα στο γαλλικό ποδόσφαιρο, έναν παίκτη που ναι μεν δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που έδινε ο “Μίλι” αλλά δεν είναι και για να μην παίζει στα...διπλά στου Ρέντη, όπως είχε εξελιχθεί η κατάσταση με τον Μπέντο.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, αλλά και τους δυο ημιτελικούς του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Τρία μεγάλα ματς στα οποία ο Λεμονής γνωρίζει πολύ καλά, ότι έχει ανάγκη τον καλό Ρομαό. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη την εμπειρία του Αφρρικανού μέσου και είναι μεγάλη υπόθεση για τους “ερυθρόλευκους” ότι ο Τογκολέζος μεσοαμυντικός δείχνει πως είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Αυτοί που έβλεπαν τον καιρό του Μπέντο, τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο Πορτογάλος τον συγκεκριμένο παίκτη, απορούσαν με την τακτική του. Κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ρομαό δεν ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού με τον οποίο είχε θέματα επί “προσωπικού” ο Πορτογάλος. Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, έστω και στο φινάλε της σεζόν, ο Ρομαό αποδεικνύει πως δεν ήταν μια μεταγραφή απλά για να “γεμίσει” το ρόστερ.

Είναι παίκτης με ικανότητες που δεν έκανε τυχαία καριέρα στο Σαμπιονά. Το ότι ο Μπέντο ήθελε να τον “τελειώσει” είναι κάτι που πραγματικά προκαλεί απορίες. Είναι επίσης σημαντικό πως ο Ολυμπιακός προσθέτει κι άλλον παίκτη στην “εξίσωση” των δύο ημιτελικών με την “Ένωση” κι αυτή η αναφορά έχει να κάνει φυσικά με τον Μάριν. Ο Γερμανός ήταν καλός και με την Κέρκυρα, πέτυχε γκολ για δεύτερο συνεχόμενο ματς και θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, να έχει καλά πατήματα ο Μάριν και στα δύο παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x