Stoiximan Super League

Ο πρώτος στόχος του Λεμονή

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τις πρώτες... πινελιές που θέλει να βάλει στον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής. Πού έχει διαγνώσει πρόβλημα και πώς σκέφτεται να το αλλάξει.

Ο Τάκης Λεμονής προετοιμάζει τον Ολυμπιακό για το πολύ σημαντικό παιχνίδι του Σαββάτου, απέναντι στον Πλατανιά, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αν οι «ερυθρόλευκοι» κερδίσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχουν κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Παράλληλα όμως οι Πειραιώτες θα βελτιώσουν και την ψυχολογία τους ενόψει και του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου, κόντρα στην ΑΕΚ. Γίνεται βέβαια αντιληπτό πως ο 57χρονος τεχνικός δεν είναι «μάγος» και δεν μπορεί ν' αλλάξει και πολλά πράγματα μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.

Με βάση πάντως τις πληροφορίες απ' του Ρέντη, ο πρώτος στόχος του Λεμονή αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό, αφορά το «εύκολο» γκολ. Μια ματιά και μόνο στα ματς των «ερυθρόλευκων» τον τελευταίο μήνα, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος πως ο Ολυμπιακός είχε «θέμα» στο σκοράρισμα, δεν έβρισκε εύκολα δίχτυα.

Τούτο όμως δεν αφορά μόνο τη γραμμή κρούσης της ομάδας του Πειραιά, είναι ένα ζήτημα που «σηκώνει» διπλή...ανάγνωση. Για να μπορέσει λοιπόν μια ομάδα να σκοράρει χρειάζεται πρώτα να δημιουργήσει κι αυτό είναι κάτι που αποτέλεσε πρόβλημα για την ομάδα του λιμανιού το τελευταίο διάστημα. Ο Λεμονής περιμένει λοιπόν περισσότερα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, ειδικά από παίκτες όπως ο Φορτούνης και ο Ντομίνγκες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά ακόμα και με μια κίνηση.

Σε ότι αφορά μάλιστα τον πρώτο, ο νέος προπονητής των «ερυθρόλευκων» πιστεύει ότι είναι αυτός που πρέπει ν' αναλάβει ηγετικό ρόλο στο φινάλε της σεζόν, στα παιχνίδια που θα καθορίσουν την έκβαση της προσπάθειας του Ολυμπιακού για κατάκτηση του νταμπλ.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι δημιουργία μπορεί να βρει μια ομάδα όχι μόνο απ' τον άξονα αλλά και από τα δύο άκρα, με τη συμμετοχή όχι μόνο των εξτρέμ αλλά και των δύο μπακ. Είναι πολύ σημαντικό για τους πρωταθλητές Ελλάδος να βρουν τρόπους (έστω και στο φινάλε της σεζόν) για να γίνουν πιο επιθετικοί αλλά και πιο παραγωγικοί, με τον νέο προπονητή των Πειραιωτών να δουλεύει πολύ στον συγκεκριμένο τομέα. Το γκολ έλειψε από τον Ολυμπιακό και σε μεγάλα ματς, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στα τρία εκτός έδρας ντέρμπι του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος κι αυτό φυσικά δεν περνά απαρατήρητο από τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού.

Το πρώτο λοιπόν ζητούμενο για τον Λεμονή, αρχής γενομένης από το σαββατιάτικο ματς με τον Πλατανιά, είναι η καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και η πιο «επιθετική» νοοτροπία στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Βέβαια όλα αυτά δε γίνονται απ' τη μια μέρα στην άλλη και είναι αδύνατον μέσα σε δέκα μέρες να «μεταμορφωθεί» η ομάδα του Πειραιά λύνοντας όλα της τα προβλήματα. Ωστόσο η αλλαγή σε ορισμένα επιμέρους πράγματα, μπορεί να βελτιώσει τη γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού κι αυτό θα είναι ένα σημαντικό κέρδος για τους πρωταθλητές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x