Ελλάδα

Ο ΠΣΑΠ δίπλα στον ποδοσφαιριστή μέσω του On Line Academy

Πάντα πιστός δίπλα στον ποδοσφαιριστή βρίσκεται ο ΠΣΑΠ και αυτό αποδεικνύεται σε ακόμα μία περίπτωση.

Σε πολλές περιπτώσεις ο ΠΣΑΠ έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στο πλευρό του ποδοσφαιριστή και αυτό συμβαίνει σε ακόμα μία συγκυρία, μέσω του On Line Academy της FIFPro.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δημιούργησε ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) το 2011 και μέσω αυτιού δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του ανά την υφήλιο να αποκτήσουν δωρεάν πανεπιστημιακό δίπλωμα (bachelor) στον τομέα του Sport Management και όχι μόνο, αφού υπάρχουν κι άλλες επιλογές, όπως αυτή του τουρισμού. Το εν λόγω project είναι σε συνεργασία με το University College of Northern Denmark και η παρακολούθηση των μαθημάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς δεν απαιτείται φυσική παρουσία.

Από το 2017 και μετά έχουν αποφοιτήσει οι Θανάσης Βέντζιος, Γιάννης Μπράχο, Αλέξανδρος Αρναρέλλης και Στέλιος Τσουκάνης και πρόσφατα ανακοινώθηκε πως άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επόμενο σπουδαστικό έτος, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 4 Μαρτίου.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα FIFPro, την οποία αναδημοσίευσε και η ιστοσελίδα του ΠΣΑΠ, ο Τζόρτζιο Κιελίνι είπε:

«Η ζωή είναι μεγάλη και ωραία μετά την ολοκλήρωση της καριέρας σου. Ομως πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, ώστε να μην βρεθείς 35 ετών και να μην ξέρεις τι θα κάνεις στη ζωή σου. Λίγοι ποδοσφαιριστές όταν αποσυρθούν, καταφέρνουν να παραμείνουν επαγγελματικά στο ποδόσφαιρο σε άλλο πόστο. Υπάρχει ακόμη το ρίσκο να περάσουν κατάθλιψη, ενώ ορισμένοι πρώην παίκτες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα γιατί δεν σκέφτηκαν τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο και δεν άνοιξαν τους ορίζοντές τους μέσω σπουδών», που πήρε πρόσφατα πτυχίο από το πανεπιστήμιο του Τορίνο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x