Ελλάδα

Ο ρόλος του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση του Noor One

Τον διάλογο-βόμβα για το Noor One, που έφερε στο «φως» η «Δίκη του ΣΚΑΪ», σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM και στην «Έφεση της Τρίτης» η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα, αναφέροντας ένα… πιπεράτο συμβάν.

Ένα, αν μη τι άλλο, περίεργο περιστατικό, από τον Σεπτέμβριο του 2014, απασχολεί τις ελληνικές αρχές, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Μάιρη Μπενέα στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη στον ΣΠΟΡ FM, «Έφεση της Τρίτης».

Η κα. Μπενέα, σχολιάζοντας τον διάλογο-βόμβα για το Noor One, που έφερε στο «φως» η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», τόνισε πως ο… περιβόητος Σ.Ν., που τυγχάνει να είναι και προστατευόμενος μάρτυρας, είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο πριν από 2,5 χρόνια με 622.000 ευρώ στη βαλίτσα του!

Αναλυτικά, είπε: «Ο Σ.Ν. δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο. Κάθε άλλο. Είναι γενικός διευθυντής ναυτιλιακής εταιρείας προέδρου ΠΑΕ, που ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για ξέπλυμα! Έχει ζητηθεί, μάλιστα, το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του Noor One, προκειμένου να βρεθεί ο χρηματοδότης του πλοίου, το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά.

Ο εν λόγω, λοιπόν, είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο τον Σεπτέμβριο του 2014 με 622.000 ευρώ στη βαλίτσα του, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ήταν, για την ακρίβεια, 1244 κολλαριστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Δεσμεύτηκαν, δε, τα χρήματα και παρακρατήθηκε το 25% αυτών. Τότε, όμως, ο έλεγχος αποδόθηκε σε πιθανή φοροδιαφυγή.

Θυμίζω ότι, το Noor One προέκυψε τον Ιούνιο του 2014 και οι Αρχές δεν είχαν… προλάβει να συνδέσουν τα δύο συμβάντα. Δεν έψαχναν, δηλαδή, ακόμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σήμερα, διεξάγεται έρευνα σε δύο κατευθύνσεις: Αφενός για το λαθρεμπόριο καυσίμων και αφετέρου για ξέπλυμα χρήματος. Και οι Αρχές εξετάζουν, πλέον, αν εκείνο το περιστατικό στο αεροδρόμιο και η βαλίτσα με τις 622.000 ευρώ συνδέεται με τα ναρκωτικά. Αλλά δεν θέλω να το πω εγώ αυτό. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να μιλήσει
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x