Γερμανία

Ο… τελικός της Ντόρτμουντ

Κρίσιμος για την προσπάθεια της Ντόρτμουντ να βγει στην Ευρώπη είναι ο αγώνας με τη Χόφενχαϊμ. Ξεχωρίζει και το Λεβερκούζεν-Μπάγερν για την 31η αγωνιστική.

Έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου, έχει αναρριχηθεί στη βαθμολογία, αλλά η Ντόρτμουντ δεν έχει ακόμη εξασφαλισμένη τη θέση στο Europa League της επόμενης περιόδου. Η Μπορούσια για να παίξει στην Ευρώπη θα πρέπει είτε να κατακτήσει το Κύπελλο, είτε να τερματίσει τουλάχιστον έβδομη στην Bundesliga. Για την 31η αγωνιστική η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που αυτή τη στιγμή είναι όγδοη με 39 βαθμούς, δοκιμάζεται στην έδρα της έβδομης Χόφενχαϊμ που έχει 40 βαθμούς. Άρα πρόκειται για… τελικό. Πίστσεκ, Γκρόσκροϊτς, Σαχίν και Κιρχ θα απουσιάσουν από τους φιλοξενούμενους.

Η Μπάγερν έχοντας ήδη κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο και μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, στρέφεται πλέον στο Champions League και τον πρώτο ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα την Τετάρτη στο «Καμπ Νου». Το Σάββατο αντιμετωπίζει στην «Μπάι Αρένα» τη Λεβερκούζεν, που δίνει μάχη για να προλάβει την τέταρτη θέση και να αποφύγει τα προκριματικά του Champions League. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ρόμπεν, Ριμπερί, Αλάμπα, Λεβαντόφσκι, Μπαντστούμπερ και Στάρκε, ενώ πιθανώς να προφυλάξει παίκτες. Κυριάκος Παπαδόπουλος και Κάστρο είναι οι σημαντικές ελλείψεις των γηπεδούχων.

Μεγάλη μάχη γίνεται στην ουρά, όπου πέντε ομάδες βρίσκονται σε απόσταση τριών βαθμών, με το Φράιμπουργκ-Πάντερμπορν να κρίνει πολλά για τη σωτηρία.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο 2/5 (16:30)
Σάλκε-Στουτγκάρδη
Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο
Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ
Άουγκσμπουργκ-Κολωνία
Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Φράιμπουργκ-Πάντερμπορν
Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 3/5
Μάιντς-Αμβούργο (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (32η)

Παρασκευή 8/5 (21:30)
Αμβούργο-Φράιμπουργκ

Σάββατο 9/5 (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ
Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου
Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν
Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Μάιντς (19:30)

Κυριακή 10/5
Πάντερμπορν-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Κολωνία-Σάλκε (18:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x