Γερμανία

Ο θάνατος του, η ζωή του

Η φετινή σεζόν για τον Αντονί Μοντέστ είναι η καλύτερη και πιο παραγωγική της καριέρας του. Αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο. Κάτι οδηγεί τον φορ της Κολωνίας και τον κάνει καλύτερο απ’ ό,τι ήταν πριν.

Η Κολωνία βρίσκεται στην έκτη θέση του γερμανικού πρωταθλήματος και αν παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος, την επόμενη χρονιά, θα μπορέσει να διεκδικήσει την είσοδό της στο Europa League μέσα από τα προκριματικά. Φυσικά, αυτή η φετινή ασυνήθιστη πορεία για την γερμανική ομάδα, έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από αυτό του Γάλλου Αντονί Μοντέστ.

Μέχρι στιγμής έχει πετύχει 22 γκολ και έχει χαρίσει δύο ασίστ στους συμπαίκτες του. Ο 28χρονος επιθετικός (ύψους 1,87) περιπλανιόταν δανεικός για χρόνια από ομάδα σε ομάδα, χωρίς να καταφέρνει να στεριώσει και να βγάλει το πραγματικό του ταλέντο. Από τη Νις δανεικός στην Ανζέ και από την Μπορντό στην Μπλάκμπερν και την Μπαστιά. Παρ' όλα αυτά, η δύναμη του και η μεγάλη του έφεση στο σκοράρισμα δεν τον άφηναν να χαθεί.

Είναι ένας κλασικός επιθετικός περιοχής που χρειάζεται μία επαφή για να ανοίξει το παιχνίδι ή να σκοράρει. Πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις όταν βάζει πλάτη, καθώς η πελώρια σωματοδομή του, του δίνει πλεονέκτημα έναντι των αμυντικών. Οι προδιαγραφές του δεν είναι για κορυφαίους συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ, αλλά μπορεί άνετα να αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Βιγιαρεάλ, η Ρόμα, η Λάτσιο, η Λιόν ή ακόμα και η Άρσεναλ.

Έπρεπε να φτάσει 28 για να κάνει μια τρομερή χρονιά με την Κολωνία και να τον μάθουμε όλοι. Εκεί είναι που κρύβεται το μυστικό αυτού του ποδοσφαιριστή. Δεν έμαθε τώρα μπάλα, και πριν ήξερε, απλά τώρα απέκτησε μεγαλύτερο κίνητρο. Κατάλαβε πως τελειώνει ο χρόνος του και η ποδοσφαιρική κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα. Είπε στον εαυτό του πως αν πρέπει να κάνεις κάτι, κάν’ το τώρα.

Ήταν η ύστατη στιγμή να κάνει το ξεπέταγμα του και ο θάνατος του, του έδωσε ζωή! Σκοράρει ακατάπαυστα και θα συνεχίσει να το κάνει γιατί εκτός από το κίνητρο, στην Κολωνία έχει βρει μια οικογένεια που φαίνεται να τον αγκαλιάζει και να τον στηρίζει. Αυτό φαίνεται από το γεγονός πως οι συμπαίκτες του και ο προπονητής του τον εμπιστεύονται για τα πέναλτι και με τον τρόπο τους του δείχνουν πως θέλουν να τον δουν στην κορυφή των σκόρερ.

Μένει να δούμε πόσα γκολ θα πετύχει μέχρι το τέλος της χρονιάς και αν κάποιος, μεγαλύτερος από την Κολωνία, ευρωπαϊκός σύλλογος θα ενδιαφερθεί για αυτό το σπάνιο ταλέντο που έμενε χρόνια ανεκμετάλλευτο.

Επιμέλεια: Κυριάκος Μάρκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x