Αγγλία

Ο θρίαμβος που μισό αιώνα μετά, αποδείχθηκε δίκαιος! (pics+vid)

Είναι η μοναδική επιτυχία που έχει να επιδείξει η εθνική ομάδα ανδρών της Αγγλίας στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Είναι η μοναδική επιτυχία που έχει να επιδείξει η εθνική ομάδα ανδρών της Αγγλίας στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Τα «τρία λιοντάρια» θυμούνται το μακρινό, αλλά λαμπρό 1966, αφού σαν σήμερα, 30 Ιουλίου, σημειώθηκε ο μεγαλύτερος θρίαμβός τους. Αυτός, που μισό αιώνα μετά, αποδείχθηκε δίκαιος με το γκολ του Χαρστ.

Ακόμα και τώρα, 51 ολόκληρα χρόνια μετά, ο πόνος για τις συνεχείς αποτυχίες είναι πολύ μεγαλύτερος από τη χαρά που προσφέρει κάθε ανάμνηση του δοξασμένου 1966.

Τότε που η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας με τον Σερ Αλφ Ράμσεϊ στον πάγκο αναρριχήθηκε στην κορυφή του κόσμου, μπροστά στο κοινό της. Όμως, αυτό έγινε για πρώτη και για τελευταία φορά εκείνη την εποχή, μέχρι να έρθει η εθνική ομάδα κ-20 στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Κορέας, να κατακτήσει το τρόπαιο, για να θυμηθεί το βρετανικό έθνος το αίσθημα της κατάκτησης μια τεράστιας διάκρισης...

Εκείνη την 30η Ιουνίου του 1966, στο παιχνίδι με τη Δυτική Γερμανία, στο ματς που είχε διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ» και έκρινε το προ μισού αιώνα, Μουντιάλ, ο Τζεφ Χαρστ ήταν εκείνος που χάρισε στα «τρία λιοντάρια» το τρόπαιο Ζιλ Ριμέ.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x