Πορτογαλία

Ο «θρόνος» ανήκει στους «αετούς»

Έστω και αν δε νίκησε ούτε αυτή, η ισοπαλία της Πόρτο κόντρα στην Μπελενένσες βοήθησε την Μπενφίκα του Ανδρέα Σάμαρη να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα Πορτογαλίας.

Η Πόρτο δέχτηκε γκολ στο 85’ στην έδρα της Μπελενένσες (1-1) και, έτσι, η «λευκή» ισοπαλία της Μπενφίκα στην έδρα της Γκιμαράες ήταν αρκετή τελικά για να της χαρίσει τον τίτλο και να στέψει τους «αετούς» του Ανδρέα Σάμαρη πρωταθλητές Πορτογαλίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και 34η συνολικά, μία αγωνιστική πριν τη λήξη της φετινής Superliga, ήτοι την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αυτό, αφού οι «αετοί» υπερτερούν στην ισοβαθμία με τους «δράκους» και, αν χάσουν αυτοί και νικήσουν οι αντίπαλοί τους, πάλι θα έχουν το πλεονέκτημα.

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους δεν κατάφεραν να νικήσουν στην έδρα της αδιάφορης Γκιμαράες και περίμεναν τα νέα και από την έδρα της Μπελενένσαες, ακούγοντας πως οι παίκτες του Χουλιέν Λοτετέγκι προηγούνταν 1-0 με το γκολ του Τζάκσον Μαρτίνες στο 44’, όμως οι γηπεδούχοι, που «κυνηγούν» την έκτη προνομιούχο θέση, ισοφάρισαν στο 85’ με τον Καϊερο και χάρισαν τον τίτλο στους Λουζιτανούς. Ο Ανδρέας Σάμαρης πανηγύρισε από τις κερκίδες τον τίτλο, αφού ήταν τιμωρημένος, λόγω καρτών.

Πάντως, αμφότερες θα συμμετάσχουν απευθείας στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Θέσαρ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Ζαρντέλ, Ελισέου, Φέισα (82' Αντρέ Αλμέιδα), Πίτσι (67' Ταλίσκα), Σάλβιο, Γκαϊτάν, Ζόνας (87' Ντερλέι), Λίμα

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Ντανίλο, Μαϊκόν, Μάρτινς Ίντι, Αλέξ Σάντρο, Ρούμπεν Νέβες, Όλιβερ Τόρες (86' Αντριάν), Έκτορ Ερέρα, Κουαρέσμα (69' Ερνάνι), Μπραχίμι (62' Εβάντρο), Τζάκσον Μαρτίνες


Στα προκριματικά της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα συμμετάσχει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που σάρωσε με 4-1 στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» την Μπράγκα στο θεωρητικό ντέρμπι της ημέρας και άφησε στην αγωνία για την τέταρτη θέση τους φιναλίστ του Europa League του 2010, αφού αυτοί βρίσκονται στο +3 από την πέμπτη Γκιμαράες, η οποία υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία, εκτός αν οι φιλοξενούμενοι κατακτήσουν το Κύπελλο κόντρα στα «λιοντάρια».


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρούι Πατρίσιο, Μιγκέλ Λόπες, Τομπίαας Φιγκερέδο, Πάουλο Ολιβέιρα, Τζέφερσον, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα, Ζοάο Μάριο, Καρίγιο, Νάνι, Φρέντι Μοντέρο

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Μαρσέλο, Γκοϊάνο, Αντρέ Πίντο, Αντερλάν Σάντος, Νούριο Φορτούνα, Ντανίλο, Λουίζ Κάρλος, Πέδρο Τίμπα, Πάρδο, Ράφα Σίλβα, Μένγκα


Την 34η και τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η έκτη και τελευταία προνομιούχο θέση, ανάμεσα σε Πάσος Φερέιρα και Μπελενένσες, μετά το 3-2 της πρώτης επί της Ακαντέμικα εντός έδρας.

Η τελευταία, μαζί με τις Αρούκα, Μαρίτιμο και Σετούμπαλ, θα παλέψει την τελευταία αγωνιστική για την αποφυγή των πλέι άουτ.



Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:


Κυριακή 17/5

Σετούμπαλ - Αρούκα 2-1
(40' Σουκ Χιούν-Γιουν, 45' Ζοάο Σμιτζ / 68' Πετρολίνα)

Μορεϊρένσε - Εστορίλ 1-1
(90' Ντάνιελσον / 76' Κλέμπερ)

Πάσος Φερέιρα - Ακαντέμικα 3-2
(45' και 75' Ντιόγκο Ζότα, 60' Παραΐμπα / 53' Αντερλάν, 55' Ζοάο Ρεάλ)

Σπόρτινγκ - Μπράγκα 4-1
(45' πέν. και 74' Άντριεν Σίλβα, 52' Τόμπιας Φιγκεϊρέδο, 90' Σλιμανί / 13' πέν. Πάρντο)

Μπελενένσες - Πόρτο 1-1
(85' Τιάγκο Κάστρο / 44' Τζάκσον Μαρτίνες)

Γκιμαράες - Μπενφίκα 0-0

Πεναφιέλ - Ζιλ Βισέντε 2-1
(41' Γκουέντες, 90' Εμ'Μπαλά / 67' Ντιόγκο Βιάνα)

Μαρίτιμο - Ρίο Άβε 4-0
(41' Ραούλ, 48' και 62' Μαρέγκα, 86' Ντανίλο Περέιρα)

Δευτέρα 18/5

Μποαβίστα - Νασιονάλ (22:00)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x