Stoiximan Super League

Ο Τοροσίδης είναι «χρυσάφι» για τέτοια ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε επιλέξει τον Βασίλη Τοροσίδη στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού στο ματς με τον Ατρόμητο και φυσικά δεν το έκανε τυχαία. Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε επιλέξει τον Βασίλη Τοροσίδη στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού στο ματς με τον Ατρόμητο και φυσικά δεν το έκανε τυχαία. Ξέρει πολύ καλά ο προπονητής των ερυθρόλευκων ότι ο διεθνής αμυντικός μπορεί να προσφέρει πολλά σε τέτοια δύσκολα παιχνίδια.

Όχι μόνο σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος αλλά και στην ψυχολογία της ομάδας του. Και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Τοροσίδης είναι «χρυσάφι» για παιχνίδια όπως αυτό στο Περιστέρι κι όπως αυτό που θα δώσουν την Κυριακή οι ερυθρόλευκοι στην Ξάνθη.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Τοροσίδη και ίσως να σκέφτεται την χρησιμοποίηση του έμπειρου μπακ στον εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη. Την ομάδα δηλαδή από την οποία πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας.

Αυτά τα παιχνίδια λοιπόν κρύβουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και ο Τοροσίδης μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους πειραιώτες. Θα πρέπει να έχουν όλοι υπόψιν ότι λίγες μέρες μετά το παιχνίδι στην Ξάνθη, οι ερυθρόλευκοι θ’ αντιμετωπίσουν την Μίλαν στο Καραϊσκάκη σε μια μάχη που θα καθορίσει την πρόκριση στην συνέχεια της διοργάνωσης.

Θα μπορούσε λοιπόν ο Μαρτίνς να επιλέξει τον Τοροσίδη για το βασικό σχήμα των πειραιωτών στην Ξάνθη και να παίξει ο Ελαμπντελαουί με την Μίλαν. Είναι ένα «σενάριο» που έχει πιθανότητες και κανείς επίσης δεν πρέπει να λησμονεί πως ο Μαρτίνς είχε σκεφτεί να βάλει βασικό τον Τοροσίδη και στο ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά αποφάσισε τελικά να χρησιμοποιήσει τον Ελαμπντελαουί.

Θυμίζουμε ότι είχαμε γράψει στο sport-fm.gr πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό που έκανε την μεταγραφή του Τοροσίδη, όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν ανακοινώσει την συμφωνία τους με τον «Τόρο». Κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα μέσα στο γήπεδο.

Κι όσο για τον Καμαρά; Ο διεθνής Αφρικανός μέσος θέλει να παίξει κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Έχει πει άλλωστε από χθες στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι θα κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει κι αυτό είναι κάτι που άρεσε στον Μαρτίνς.

Δείχνει και ο Καμαρά με την στάση αυτό που έδειξαν ο Λάζαρος και ο Γκερέρο οι οποίοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουν όδο το δυνατόν γρηγορότερα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των πειραιωτών. Είναι όμως σίγουρο ότι ο Πορτογάλος δεν πρόκειται να ρισκάρει όταν ακολουθεί το τόσο σημαντικό παιχνίδι με τους ροσονέρι.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια και καλούνται ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Μπορούν να τα καταφέρουν και ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί πως ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να φέρει εις πέρας και τις δύο αποστολές, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x