Ιταλία

«Ο Τότι μοιάζει με τον Τζόρνταν»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Φραντσέσκο Τότι, μίλησε ο παλιός προπονητής της Μίλαν, Αρίγκο Σάκι, συγκρίνοντας τον με τον Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Αρίγκο Σάκι εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Φραντσέσκο Τότι, λέγοντας πως προσπάθησε να τον φέρει στη Μίλαν δυο φορές στο παρελθόν και συγκρίνοντας τον παράλληλα με τον σπουδαίο Μάικλ Τζόρνταν.

«Είναι ένας παίκτης με απίστευτη ποιότητα. Πάντα μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε. Μετά την επιστροφή μου στη Μίλαν από την εθνική Ιταλίας, προσπάθησα να τον φέρω στο "San Siro"», δήλωσε ο 70χρονος.

Συνέχισε τα λεγόμενα του βάζοντας στο παιχνίδι και τον Ζινεντίν Ζιντάν: «Όταν ήμουν διευθυντής ποδοσφαίρου στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ζιντάν μου εκμυστηρεύτηκε πως θα αποσυρθεί σύντομα από την ενεργό δράση. Τότε είπα στον Φλορεντίνο Πέρεθ πως ο μόνος που μπορεί να τον αντικαταστήσει είναι ο Τότι. Όμως αυτός δεν ήθελε να φύγει από την Ρόμα».

Τέλος δεν δίστασε να κάνει τις συγκρίσεις με τον Μάικλ Τζόρνταν: «Πάντα έπαιζε για την ομάδα, χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να σκοράρει πολλά γκολ. Τα φάουλ, οι ασίστ, τα τελειώματα, τα γκολ του. Ο Τότι είναι σαν τον Τζόρνταν».

Να θυμίσουμε πως ο Αρίγκο Σάκι οδήγησε τη Μίλαν σε 2 συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών, το 1989 και το 1990, δημιουργώντας μια ομάδα που οι επιδόσεις της μνημονεύονται ακόμα και σήμερα.

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x