Stoiximan Super League

Ο Τοχούρογλου για τον Αντώνη του ΠΑΟΚ: «Είναι η ευκαιρία του»

Το προφίλ του άγνωστου στο ελληνικό κοινό και επικείμενο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Τέρι Αντώνη, σκιαγραφεί ο Κυριάκο Τοχούρογλου στο sport-fm.gr.

Τα μεταγραφικά «ταξίδια» του ΠΑΟΚ έφτασαν φέτος μέχρι πολύ μακριά. Μέχρι και την Αυστραλία! Ο Τέρι Αντώνης αναμένεται φέτος να «πετάξει» με τον Δικέφαλο του Βορρά και το www.sport-fm.gr «έφτασε» μέχρι τη χώρα των καγκουρό για να μάθει στοιχεία για τον νεαρό ποδοσφαιριστή που προβάρει τα ασπρόμαυρα.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Μάλιστα, ο άνθρωπος με τον οποίο συνομιλήσαμε είναι ο πλέον κατάλληλος. Αφενός διότι γνωρίζει από πρώτο χέρι τον Τέρι Αντώνη, από τη στιγμή που και ο ίδιος ζει στο Σίδνεϊ και εξακολουθεί να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Αφετέρου, διότι γνωρίζει πολύ καλά και τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος στον Κυριάκο Τοχούρογλου, ο οποίος μίλησε στο www.sport-fm.gr για τον Ελληνοαυστραλό μέσο.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Δικεφάλου (από το 2000 έως το 2007) στην Αυστραλία είναι μέλος των Γλέιντσβιλ Ράιντ Μάτζικ. Ως παίκτης, προπονητής, κυρίως ως ένας άνθρωπος που ασχολείται με ταλέντα του ποδοσφάιρου.Μάς "συστήνει", λοιπόν, τον Αντώνη με τη γνώση που διαθέτει, από τη στιγμή έχει τη δυνατότητα να τον παρακολουθεί από κοντά.

«Είναι ένα ταλεντάκι 22 χρονών. Πριν από έξι χρόνια είχε κληθεί στην Εθνική ομάδα Κ17 της Αυστραλίας. Από τότε εξελίχθηκε και πλέον είναι μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών της Αυστραλίας, με την οποία πρόσφατα κέρδισε το Ασιατικό Κύπελλο», είναι τα πρώτα λόγια του Τοχούρογλου για το «καγκουρό» που ετοιμάζεται να υπογράψει ο ΠΑΟΚ.

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 22άχρονου, λέει: «Είναι πολύ γρήγορος, τεχνίτης, καλός με την μπάλα, πολύ φιλόδοξος και σε καλή ηλικία. Είναι δεξιοπόδαρος, αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή στην ομάδα του, την Σίδνεϊ, εκτελούσε και τα στημένα».

Η νέα σελίδα στην καριέρα του, με τον ΠΑΟΚ, αποτελεί για τον Αντώνη μία ποδοσφαιρική πρόκληση, λέει ο Τοχούρογλου και εξηγεί έχοντας ζήσει ποδοσφαιρικά και τις δύο χώρες: «Για τα δεδομένα της Αυστραλίας ο Αντώνης είναι ένας πολύ καλός και εξελίξιμος ποδοσφαιριστής. Στην Ελλάδα, όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ είναι η μεγάλη ευκαιρία του. Τώρα ανοίγεται μπροστά του μια λαμπρή ευκαιρία και είναι στο χέρι του να την πετύχει. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ».

Ο Τοχούρογλου διευκρινίζει ότι δεν έχει μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή, αλλά ούτε και με κάποιον άνθρωπο του ΠΑΟΚ. Τονίζει, όμως, ότι ο Αντώνης είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, από τη στιγμή που το πρωτάθλημα στη χώρα του ήταν σε εξέλιξη.

Για τον εαυτό του, ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, του Πανηλειακού και της Δόξας, λέει: «Είμαι στο Σίδνεϊ, στους Γλέιντσβιλ Ράιντ Μάτζικ. Είναι μια ελληνική ομάδα, με τμήματα από 12 ετών έως και την πρώτη ομάδα. Από του χρόνου θα έχουμε ομάδα από ηλικία 9 ετών. Αρα θα έχουμε και περισσότερη δουλειά». Άλλωστε και ο ίδιος ασχολείται με τις μικρές ηλικίες.

Η τεράστια απόσταση από την Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι τον εμποδίζει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο της χώρας μας: «Το παρακολουθώ. Ακόμα περιμένω 1-2 αγωνιστικές για να μπορώ να έχω άποψη για το φετινό πρωτάθλημα. Ελπίζω, όμως, να είναι πιο ανταγωνιστικό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x