Αγγλία

Ο Τζον Κιθ στον ΣΠΟΡ FM 94,6

O βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας επτά best seller μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

O Τζον Κιθ, βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας επτά best seller μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για τον Μπομπ Πέισλι με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του.

«Αυτό που πραγματικά τον ξεχωρίζει σε σχέση με άλλους παίκτες της γενιάς του είναι ότι – όπως είπε και ο Κίγκαν είναι ότι δεν είχε γνωρίζει άλλο άνθρωπο του ποδοσφαίρου που να έβαζε τόσο χαμηλά τον εγωισμό του», τόνισε –μεταξύ άλλων- για τον χαρακτήρα του μεγάλου Άγγλου προπονητή.

inner

«Δεν ήθελε να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση. Ήταν ήδη 55 ετών και δεν επιθυμούσε τη δημοσιότητα. Ουσιαστικά… αναγκάστηκε ο Σμιθ, πρόεδρος της ομάδας, να πέσει στα γόνατα για να τον πείσει για να δεχθεί τη θέση», ήταν τα λόγια του Τζον Κιθ εξιστορώντας τον τρόπο με τον οποίο –τελικά- πείστηκε ο Πέισλι να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ με την οποία κατέκτησε τρία ευρωπαϊκά τρόπαια.

«Ναι, ήταν κυνικός. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που έμαθε δίπλα στον Μπιλ Σάνκλι, αφού ήξερε πως δεν πρέπει να δένεσαι με την ομάδα και τους παίκτες σου. Ο Μπομπ Πέισλι ήξερε πώς να το χειριστεί, να πάρει και να διώξει έναν παίκτη. Αγόρασε παίκτες όπως ο Σούνες, ο Νταγκλίς. Ήθελε ένα μεγάλο όνομα και ένα μικρότερο που θα μπορέσει να χειριστεί πιο εύκολα» τόνισε.

Ο βρετανός συγγραφέας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Πέισλι δεν χρίστηκε Σερ...

«Χωρίς αμφιβολία αυτό είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει. Πριν από μερικές ημέρες κάναμε μία γιορτή για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του και το λάθος ήταν της Λίβερπουλ ήταν πως δεν έχει χτίσει ένα άγαλμα για εκείνον. Αν έπρεπε να υπάρχει ένα άγαλμα έξω από το Άνφιλντ, θα έπρεπε να ήταν του Μπομπ Πέισλι» και συνέχισε τι ακριβώς είναι αυτό που τον καθιστά ξεχωριστό για τους κόκκινους.

«Τα τρία ευρωπαϊκά Κύπελλα. Είναι ο μόνος που τα έχει πάρει με μία ομάδα. Είναι ο μόνος Βρετανός που το έχει καταφέρει και είναι ό,τι καλύτερο έχει αφήσει πίσω του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x