Γερμανία

Ο χορός των καταραμένων στην Bundesliga

Η δεύτερη ομάδα που θα πέσει απευθείας και εκείνη που θα διεκδικήσει τη σωτηρία της μέσω των playoffs αποτελούν τις μόνες εκκρεμότητες εν όψει του αποψινού φινάλε στην Bundesliga.

Πέφτει το απόγευμα του Σαββάτου η αυλαία στην Bundesliga και το βλέμμα εστιάζεται στην ουρά. Άλλωστε η Μπάγερν είναι μαθηματικά πρωταθλήτρια, Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν απευθείας στους ομίλους του Champions League, η Γκλάντμπαχ τέταρτη (αφού θα πρέπει να χάσει από τη Ντάρμσταντ και να υπερκαλυφθεί η συνολική διαφορά τερμάτων της, +15, από κάποια εκ των Μάιντς, +4, Χέρτα, 0, και Σάλκε, -1, για να τη χάσει), ενώ έχουν ξεκαθαρίσει και οι θέσεις του Europa League.

Το ενδιαφέρον έγκειται, λοιπόν, στο ποια ομάδα θα ακολουθήσει το Ανόβερο στη δεύτερη κατηγορία και ποια θα είναι η 16η ομάδα που θα παίξει μπαράζ παραμονής/ανόδου με τον τρίτο της Zweite Bundesliga (Νυρεμβέργη). Οι ομάδες που παραμένουν στην… πρίζα είναι Άιντραχτ Φρανκφούρτης (36β.), Βέρντερ Βρέμης (35β.) και Στουτγάρδη (33β).

Όλα τα λεφτά είναι το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο «Βέζερ», μεταξύ Βέρντερ και Άιντραχτ. Ο νικητής εξασφαλίζει την παραμονή, ενώ το ίδιο ισχύει για τους φιλοξενούμενους και σε περίπτωση ισοπαλίας. Με «Χ», οι γηπεδούχοι θα παίξουν στα play-out παραμονής, αφού ακόμη και με νίκη της Στουτγάρδης επί της αδιάφορης Βόλφσμπουργκ, υπερτερούν στην ισοβαθμία. Σε περίπτωση ήττας, η Βέρντερ για να ελπίζει να παίξει στα play out, δεν θέλει νίκη της Στουτγάρδης, αφού σε τέτοια περίπτωση, υποβιβάζεται απευθείας, ενώ για την Άιντραχτ είναι ξεκάθαρο ότι θα παίξει στα μπαράζ, αφού και αυτή υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Στουτγάρδη. Εκτός κι αν η τελευταία νικήσει με διαφορά άνω των έξι(!) γκολ και καλύψει το -7 από τη Βέρντερ και το -6 από την Άιντραχτ.

Τέλος, για τη Στουτγάρδη, που βρίσκεται στη δυσχερέστερη θέση, δεν τίθεται επί της ουσίας θέμα απευθείας παραμονής και στην καλύτερη περίπτωση θα παίξει στα μπαράζ. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να νικήσει την Βόλφσμπουργκ και ταυτόχρονα η Άιντραχτ την Βέρντερ. Σε κάθε άλλη περίπτωση υποβιβάζεται για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1974-75.

Η τελευταία αγωνιστική (34η)

Σάββατο 14/5 (16:30)
Λεβερκούζεν-Ίνγκολσταντ
Χόφενχαϊμ-Σάλκε
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο
Ντόρτμουντ-Κολωνία
Άουγκσμπουργκ-Αμβούργο
Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου
Ντάρμσταντ-Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη
Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x