Ισπανία

Ο Ζιζού διάλεξε αμυντικό δίδυμο!

Με τον Πέπε να πλησιάζει προς την έξοδο του Σαντιάγκο Μπερναμπέου η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ζινεντίν Ζιντάν σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα.

Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Πέπε από την Ρεάλ Μαδρίτης έχει αναγκάσει τον Ζιντάν να σχεδιάσει άμεσα την επόμενη μέρα για τον σύλλογο και για το κέντρο της άμυνας του.

Η απόφαση φαίνεται να έχει παρθεί από καιρό, από την φετινή χρονιά κιόλας και ουσιαστικά η επικείμενη μη ανανέωση του Πορτογάλου στόπερ λύνει τα χέρια του Ζιζού.

Σύμφωνα με ισπανική ιστοσελίδα αυτοί που θα στελεχώσουν το κέντρο της άμυνας της «βασίλισσας» και θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό της δίδυμο είναι ο Σέρχιο Ράμος και ο Ραφαέλ Βαράν, τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι του 2017 μιας και η Ρεάλ θα μπορέσει να… βγει τελικά για ψώνια την μεθεπόμενη μεταγραφική περίοδο. Όμως για την ώρα ο Γάλλος τεχνικός δείχνει να πιστεύει στις ικανότητες των παικτών που διαθέτει.

Χάρις στην δύναμη λοιπόν του Ράμος και στην ταχύτητα του Βαράν οι δυό τους συνυπάρχουν αρμονικά και καλύπτουν ιδανικά και με ισορροπία τα μετόπισθεν.

Ένας άλλος τομέας που υπερέχουν είναι οι μάχες στον αέρα μιας και αμφότεροι είναι ιδιαίτερα ικανοί στο ψηλό παιχνίδι ενώ επιπλέον μπορούν να βοηθήσουν και επιθετικά. Έχουμε δει τον Ράμος να σκοράρει αρκετά γκολ η πλειοψηφία των οποίων με κεφαλιά και σε κρίσιμα σημεία ενώ και ο Βαράν δείχνει να έχει την ικανότητα να σκοράρει σε στημένες μπαλιές. Χαρακτηριστικά στη σεζόν που διανύουμε ο αρχηγός των «μερένχες» έχει σκοράρει 4 γκολ σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ο Γάλλος έχει πετύχει 3.

Ένα άλλο στατιστικό που έρχεται να επιβεβαιώσει τις επιδόσεις αυτού του διδύμου είναι πως στο σερί των 25 αήττητων αγώνων που τρέχει η Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις για την τρέχουσα περίοδο, στις 10 από αυτές το κέντρο της άμυνας αποτελούνταν από τον Ράμος και τον Βαράν.

Ωστόσο θα ήταν πολλές περισσότερες αν δεν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός του 30χρονου Ισπανού στο γόνατο στα μέσα του Οκτώβρη, που τον κράτησε εκτός για περίπου ένα μήνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πάντως πιστεύει πως αυτό το μείγμα ηγετικότητας του Ράμος και της «νιότης» (πείτε το ταλέντο νεανικότητα ή όπως αλλιώς) του 23χρονου Βαράν θα οδηγήσει τον σύλλογο σε ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες το 2017.

Επιμέλεια: Φωτεινή Γεωργάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x