Europa League

Ο Ζλάταν δεν είχε… ζόρια

Με γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 τη Ζόρια και πήρε το πρώτο της τρίποντο στον 1ο όμιλο. Στην κορυφή η Φενέρ με τον 1-0 επί της Φέγενορντ.

Όλα ανοιχτά παραμένουν στον 1ο όμιλο μετά τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής αφού το φαβορί, δηλαδή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιβεβαίωσε έστω και με το… ζόρι τον τίτλο της απέναντι στην αδύναμη Ζόρια (1-0) και η Φενέρμπαχτσε χάρις στην έμπνευση του Εμενίκε επικράτησε με το ίδιο σκορ της Φέγενορντ.

Για ακόμη ένα ματς η ομάδα του Μουρίνιο δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της αν και θεωρητικά το εμπόδιο της Ζόρια ήταν τόσο χαμηλό που δεν θα έπρεπε να της δημιουργήσει πρόβλημα. Έχοντας χάσει στην Ολλανδία το πρώτο παιχνίδι, η αγγλική ομάδα δεν θα μπορούσε καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο γκέλας, όμως αυτή άρχισε να μοιάζει με υπαρκτό ενδεχόμενο όσο περνούσε η ώρα και το γκολ δεν ερχόταν. Για την ακρίβεια, ούτε καν οι ευκαιρίες με εξαίρεση ένα δοκάρι του Ράσφορντ. Μάλιστα, χρειάστηκε να επιστρατευτεί από τον πάγκο ο Ρούνεϊ για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός», όταν με τη μαχητικότητα του έστειλε την μπάλα στον Ζλάταν ο οποίος με κεφαλιά (κι αφού έκανε τον αντίπαλο αμυντικό να μοιάζει… παιδάκι μπροστά του) έγραψε στο 69’ το τελικό 1-0.

Αντίθετα, στην Κωνσταντινούπολη η Φενέρμπαχτσε δεν χρειάστηκε να περιμένει τόσο πολύ. Μόλις στο 18’ ο Εμενίκε πέτυχε ένα γκολ που αποδείχτηκε αρκετό για να της δώσει τη νίκη απέναντι στην Φέγενορντ και να τη βάλει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Πολλοί ίσως να βιαστούν να κάνουν λόγο για σέντρα που τυχαία κατέληξε στα δίχτυα, αλλά μια ματιά στο ριπλέι φανερώνει πως ο… τύπος βγήκε από το δεξί άκρο, σήκωσε το κεφάλι, είδε το κενό και με πλασέ ακριβείας την πέρασε από το… μάτι της βελόνας.

Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να διευρύνουν το σκορ, αλλά ακόμη και με αυτό το 1-0 παραμένουν στο ζωντανοί και ποντάροντας στη δύναμη της έδρας τους ελπίζουν για τη συνέχεια.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ζόρια
(69' Ιμπραΐμοβιτς)

Φενέρμπαχτσε-Φέγενορντ 1-0
(18’ Εμενίκε)

Η βαθμολογία:

Φενερμπαχτσέ 4
Φέγενορντ 3
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3
Ζόρια 1

Η επόμενη αγωνιστική:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φενέρμπαχτσε
Φέγενορτ-Ζόρια

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x