Stoiximan Super League

ΟΦΗ με ψυχάρα «πάτησε» τον Ολυμπιακό!

Αυτός, ναι, ήταν ΟΦΗ από τα παλιά! Με πάθος που ξεχείλιζε και με σούπερ α’ ημίχρονο, οι Κρητικοί πέτυχαν την πρώτη τους νίκη επικρατώντας 1-0 του Ολυμπιακού, που πλέον είναι στο -6 από την κορυφή.

Ο ΟΦΗ «φώναξε» για πρώτη φορά ότι επέστρεψε στη Super League!

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, στο πρώτο ματς της ιστορίας της με τη διοίκηση του Μιχάλη Μπούση, επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0 «χτίζοντας» τη νίκη του σε ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο, που περιόρισε τους «ερυθρόλευκους» σε παθητικό ρόλο. Σκόρερ για τους Κρητικούς ήταν ο Βουό με κεφαλιά στο 35', σε μια φάση που οι Μιράντα, Μεριά άφησε ολομόναχο τον έμπειρο επιθετικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, πράγματι, ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς και ήταν καλύτερος συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει είτε λόγω της δικής του δυσκοκίας, είτε λόγω Στρέζουν που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα σε ένα καυτό «Γεντί Κουλέ», ενώ ο Ολυμπιακός έχει μείνει πλέον 6 βαθμούς πίσω από την κορυφή του πρωταθλήματος.

Πώς έπαιξαν

Με ενισχυμένο κέντρο με αμυντικογενείς κυρίως ποδοσφαιριστές παρέταξε τον ΟΦΗ ο Νίκος Παπαδόπουλος, καθώς επέλεξε τους Μεγιάδο, Κυριακίδη και Νάστο, με σαφείς προσανατολισμούς να εξουδετερώσουν το κέντρο των «ερυθρόλευκων». Στο κέντρο της άμυνας προτιμήθηκαν οι Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης ενώ στα άκρα, στο πλάι του Βουό ήταν οι βραχύσωμοι Πλατέλλας και Κουτσιανικούλης.

Από την άλλη μεριά, στο ερώτημα για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Φορτούνη, ο Μαρτίνς απάντησε με Γιάγια Τουρέ ενώ στο κέντρο της άμυνας επανήλθε ο Μιράντα έπειτα από καιρό, με τον Μεριά να είναι ο παρτενέρ του. Στα άκρα δεν διαφοροποιήθηκε τίποτα (Τσιμίκας, Ομάρ) με τους Γκιγέρμε και Καμαρά να είναι το δίδυμο στα χαφ των «ερυθρολεύκων».

Εικόνα live 21962327/50893.jpg

Το ματς

Η ανάγκη για την πρώτη νίκη, η «καυτή» έδρα, ακόμα και ο νέος διοικητικός άνεμος που... πνέει με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου από τον Μιχάλη Μπούση, έκαναν τον ΟΦΗ να παίζει κάθε του μονομαχία σαν να είναι η τελευταία στο ματς, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ήταν πολύ... light για τις συνθήκες που είχαν δημιουργήσει οι γηπεδούχοι.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεώνονταν στο ένα λάθος μετά το άλλο, λόγω της ασφυκτικής πίεσης των «μελανόλευκων» και έτσι ούτε ρυθμό μπορούσαν να βρουν, παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων, ούτε φυσικά ευκαιρίες.

Έτσι, μετά το αναγνωριστικό πρώτο εικοσάλεπτο, ο ΟΦΗ άρχισε να δοκιμάζει και το ασύνδετο, χωρίς χημεία και εμπιστοσύνη κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού, Μεριά – Μιράντα, με τον Πλατέλλα να εκθέτει παράλληλα πολλές φορές και τον Τσιμίκα, όπως στο 23’ με το σουτ του εξτρέμ του ΟΦΗ να περνά άουτ.

Κάθε επίθεση των γηπεδούχων «μύριζε» γκολ και η... υποψία επιβεβαιώθηκε στο 35’. Ο Κοροβέσης έκανε ανενόχλητος τη σέντρα από αριστερά και ο Βουό επίσης ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή και δεν είχε πρόβλημα για το 1-0, σε μια φάση που το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των φιλοξενούμενων φάνηκε ότι υπάρχει στη φάση μόνο από το ριπλέι.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά στο 43' αρχικά ο Χριστοδουλόπουλος νικήθηκε από τον Στρέζο στο μακρινό σουτ που επιχείρησε, ενώ στη συνέχεια η... κακή σέντρα του Τσιμίκα μετατράπηκε σε ευκαιρία, με την μπάλα να χτυπά στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού της εστίας του ΟΦΗ.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές, θέλοντας να δώσει πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του, καθώς άφησε στον πάγκο τους Τουρέ, Καμαρά και πέρασε τους Φετφατζίδη, Νάτχο στο ματς και πράγματι ο Ολυμπιακός έδειξε καλύτερος και σίγουρα πιο ορθολογικός. Βέβαια, επειδή πάντα παίζει και ένας αντίπαλος ήταν δεδομένο ότι ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να αντέξει το ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου που είχε επιβάλλει ο ίδιος, αφού οι δυνάμεις μειώνονταν.

Ωστόσο, οι πρώτες... επισκέψεις από πλευράς Πειραιωτών άρχισαν με μακρινά σουτ, κάτι λογικό αφού η πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ δεν άφηνε πολλά περιθώρια, με τον Γκιγέρμε να μην μπορεί να νικήσει τον Στρέζο που έπεσε στη δεξιά του γωνιά και απομάκρυνε. Από τη δεξιά πλευρά, ο Φετφατζίδης ήταν ένας μόνιμος πονοκέφαλος, αλλά οι προσπάθειές του ήταν είτε ημιτελείς, είτε χωρίς ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση ενώ ο Ποντένσε για τα όσα έχει συνηθίσει, ήταν μάλλον πολύ φτωχή η παρουσία του στο «Γεντί Κουλέ».

Μόλις στο 66’ ο Μαρτίνς έκλεισε τις αλλαγές του περνώντας στο ματς και τον πρώην παίκτη του ΟΦΗ, Μάνο, αλλά στο 71’ τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε ο παρτενέρ του στην επίθεση, Γκερέρο. Ο Φετφατζίδης έβγαλε στον Ισπανό σέντρα «πάρε-βάλε» μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Στρέζος με σπουδαία επέμβαση απομάκρυνε.

Μέχρι το τέλος του ματς, ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες, και οι δύο με σουτ του Νάτχο, αλλά ο Ισραηλινός, παρά την καλή του εμφάνιση, ήταν άστοχος «πετώντας» στα... σκουπίδια τις στιγμές που του δόθηκαν με τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος - Αργυρόπουλος, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης (68’ Κοιλιάρας) – Νάστος, Κυριακίδης, Μεγιάδο – Κουτσιανικούλης (77’ Κομεσίδης), Πλατέλλας, Βουό (81’ Αραβίδης)

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Ντίνας, Δεληγιαννίδης, Σασί

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης - Ελαμπντελαουί, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας - Γκιγιέρμε, Καμαρά (45’ Φετφατζίδης) - , Ποντένσε, Τουρέ (45’ Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος (66’ Μάνος) – Γκερέρο

Στον πάγκο: Σα, Σισέ, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης

Το LIVE της αναμέτρησης όπως το κάλυψε το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x