Ιταλία

Οι 40 εφιαλτικές ημέρες του Πιόλι, από την Αταλάντα στη Φιορεντίνα

Μετά τα διθυραμβικά σχόλια και το πανηγυρικό κλίμα για τα επτά γκολ απέναντι στην Αταλάντα, οι «νερατζούρι» έχουν συγκεντρώσει δύο μόλις βαθμούς σε πέντε αγώνες ρισκάροντας να μείνουν εκτός Ευρώπης.

Στις 12 Μαρτίου η Ίντερ υποδεχόταν στο «Τζουζέπε Μεάτσα» την Αταλάντα, με τους παίκτες του Στέφανο Πιόλι να φιλοδωρούν τους Μπεργκαμάσκι με επτά τέρματα, τους Ικάρντι και Μπανέγκα να πετυχαίνουν χατ-τρικ αμφότεροι και την κοινωνία των «νερατζούρι» να μπορεί να μυρίζει το άρωμα του Champions League, καθώς η τρίτη θέση ήταν μόλις έξι βαθμούς μακριά.

Σήμερα, σαράντα περίπου ημέρες μετά, η Ίντερ έχει μπει σε ένα σκοτεινό τούνελ που δεν φαίνεται να έχει διέξοδο. Το 5-4 στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλωρεντίας από τη Φιορεντίνα ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων που έχουν βυθίσει την ομάδα σε βαριά κρίση.

Ο αρχηγός Μαουρίτσιο Ικάρντι επέστρεψε εκοφαντικά στα γκολ μαριά από το Μιλάνο μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο (!) σημειώνοντας τρία, στο τέλος όμως ήταν χρήσιμα μόνο για στατιστικούς λόγους.

Το Champions League ανήκει πλέον σε άλλο πλανήτη, ενώ το Europa League φαίνεται να απομακρύνεται χαιρετώντας οριστικά, όπως δείχνει να κάνει και ο Στέφανο Πιόλι από τον πάγκο των μιλανέζων εν όψει της επόμενης σεζόν.

Ο τεχνικός από την Πάρμα κατάφερε να βάλει στο «σακούλι» μόλις δύο βαθμούς τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές χάνοντας εντός έδρας από τη Σαμπντόρια, εκτός από Κροτόνε, Φιορεντίνα και φέρνοντας ισοπαλία με τις Τορίνο και Μίλαν. Εφιάλτης σαράντα ημερών!

Μέσοι όροι που θυμίζουν ημέρες Ντε Μπουρ και βήματα προς τα πίσω που απομακρύνουν την Ίντερ από τα κύπελλα Ευρώπης.

Τι δείχνει το «μαύρο κουτί»

Η ήττα και τα πέντε τέρματα παθητικό στον αγώνα με τους «Βιόλα» επιβεβαίωσαν ένα ακόμα «μαύρο» σημείο της ομάδας του Πιόλι. Δεν κερδίζει τα παιχνίδια που «μετράνε».

Δύο ισοπαλίες στα ντέρμπι της πόλης με τη Μίλαν, μία ήττα- αποκλεισμός στο «Τζουζέπε Μεάτσα» από τη Λάτσιο για το κύπελλο Ιταλίας, ήττες στο πρωτάθλημα εναντίον Γιουβέντους, Ρόμα, Νάπολι και τώρα με Φιορεντίνα.

Η φλόγα του Ικάρντι, 24 γκολ μέχρι τώρα που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ,ταρακούνησαν τους «νερατζούρι» το μπλακ- άουτ όμως που ακολούθησε του τέρματος του Αστόρι στοίχισε τον αγώνα. Το 2-2 έγινε 5-2 μέσα σε ένα αγωνιστικό τέταρτο με τον τερματοφύλακα Χαντάνοβιτς να αποσοβεί δύο ακόμα που έμοιαζαν σίγουρα!

Το ζητούμενο για τις πέντε αγωνιστικές που απομένουν είναι να μην επέλθει η κατάρρευση. Επόμενο παιχνίδι; Αυτό απέναντι στη Νάπολι..!

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x