Champions League

Οι κορυφαίοι MVP των τελικών του Champions League!

Πέντε ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν σε τελικούς του Champions League και έκαναν την ειδοποιό διαφορά για την ομάδα τους.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα, ωστόσο οι ατομικές εξάρσεις και εμπνεύσεις είναι αυτές που το κάνουν ξεχωριστό. Πολλώ δε μάλλον στα κορυφαία ραντεβού των ομάδων, όπως είναι ένας τελικός του Champions League.

Παρακάτω ξεχωρίσαμε τις 5 καλύτερες εμφανίσεις ποδοσφαιριστών σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με την υποσημείωση πως αναφερόμαστε σε όσους αναδείχθηκαν Man of the Match.

Οι πέντε κορυφαίοι Man of the Match σε τελικούς:

1) Λιονέλ Μέσι το 2011 (Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1)

Στην εποχή της κυριαρχίας της Μπαρτσελόνα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο Λιονέλ Μέσι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και αποτέλεσε τη νούμερο ένα απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Το 2011 στο Λονδίνο κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1), ο Αργεντινός επιθετικός έκανε μια… χαψιά το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο της εποχής (σ.σ. Φέρντιναντ-Βίντιτς), το οποίο ταλαιπώρησε αρκετά. Στο 54’ του τελικού, ο Μέσι πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, βρήκε ελεύθερο πεδίο και εκτέλεσε τον Φαν ντερ Σαρ με πολύ ωραίο σουτ για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του (2-1). Από ατομική ενέργεια του Αργεντινού ξεκίνησε και το τρίτο γκολ των Καταλανών (69’).

2) Ντιντιέ Ντρογκμπά το 2012 (Τσέλσι-Μπάγερν Μονάχου 4-3 στα πέναλτι)

Ίσως η πιο ηρωική εμφάνιση σε τελικό Champions League! Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά οδήγησε επιτέλους την Τσέλσι στη Γη της Επαγγελίας και μπήκε στο πάνθεον την ιστορίας σε ένα παιχνίδι που έπαιζε σχεδόν μόνος του στην επίθεση. Το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την «οικοδέσποινα» Μπάγερν Μονάχου, η οποία κυριάρχησε στο γήπεδό της και ευτύχησε να προηγηθεί στο 83’. Εντούτοις, ο Ιβοριανός φορ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και εκεί που όλα έδειχναν χαμένα για την ομάδα του, σκόραρε με κεφαλιά στο 88’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάτα, σε μία από τις λιγοστές ευκαιρίες των «μπλε». Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, με τον Τσεχ να αποκρούει πέναλτι του Ρόμπεν στο 95’. Ακολούθησε η ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, με τον Ντρογκμπά να αναλαμβάνει την τελευταία εκτέλεση και να νικά τον Νόιερ για να χαρίσει στην Τσέλσι το πρώτο Champions League της ιστορίας της. Φυσικά, στο συγκεκριμένο ματς ήταν καθοριστική και η συμβολή του τερματοφύλακα των Λονδρέζων, Πετρ Τσεχ.

3) Ντιέγκο Μιλίτο το 2010 (Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου 2-0)

Ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ της προηγούμενης δεκαετίας έμελλε να παίξει σημαίνοντα ρόλο στον τελικό του 2010, που διεξήχθη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης. Ο λόγος για τον φορ της Ίντερ, Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα στον τελικό με την Μπάγερν Μονάχου. Στο 35’, ο Αργεντινός στράικερ πήρε την μπάλα από τον Σνάιντερ και με το «μυτάκι» μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μπουτ. Στο 70’, ο Μιλίτο εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Φαν Μπόιτεν, τον οποίο άδειασε με μια εξαιρετική ντρίμπλα και ακολούθως πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να γράψει το 2-0.

4) Όλιβερ Καν το 2001 (Μπάγερν Μονάχου-Βαλένθια 5-4 στα πέναλτι)

Η Βαλένθια βρισκόταν σε 2ο διαδοχικό τελικό της διοργάνωσης έχοντας απέναντί της την Μπάγερν Μονάχου στο «Σαν Σίρο». Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Ισπανούς, που προηγήθηκαν στο 3’ με πέναλτι του Μεντιέτα. Οι Βαυαροί αντέδρασαν όμως και ανταπέδωσαν στο 50’ με πέναλτι του Έφενμπεργκ κι ενώ νωρίτερα ο Σολ είχε νικηθεί από τον Κανιθάρες σε εκτέλεσή του από την «άσπρη βούλα». Το 1-1 έμεινε μέχρι το 120’ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί, ο τερματοφύλακας της Μπάγερν, Όλιβερ Καν, αποδείχθηκε… Κέρβερος και είπε «όχι» στις εκτελέσεις των Ζάχοβιτς, Καρμπόνι, Πελεγκρίνο, για να χαρίσει στην ομάδα του το 4ο τρόπαιο της ιστορίας της.

5) Κριστιάνο Ρονάλντο το 2017 (Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους 4-1)

Οι αμφισβητίες του τον κατακρίνουν για μηδαμινή συμβολή του στα μεγάλα ματς. Παρ’ όλα αυτά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε την ειδοποιό διαφορά στον τελικό του 2017, που διεξήχθη στο Κάρντιφ. Ο Πορτογάλος στράικερ της Ρεάλ ήταν αυτός που «εκτέλεσε» δις τον Μπουφόν και έφερε τη 2η διαδοχική κούπα στη «βασίλισσα». Στο 20’ άνοιξε το σκορ, σε μια φάση που έπαιξε το «1-2» με τον Καρβαχάλ και εν συνεχεία έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε στον Μπονούτσι. Στο 64’, ο Μόντριτς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και βρήκε τον CR7, που πλάσαρε ανενόχλητος μέσα από τη μικρή περιοχή τον Μπουφόν για να γράψει το 3-1 και να βάλει τις βάσεις για το 12ο Champions League της Ρεάλ. Μάλιστα, ο Ρονάλντο έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε 3 διαφορετικούς τελικούς της διοργάνωσης μετά τον Ντι Στέφανο, που σημείωσε γκολ σε 5 τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x