Europa League

Οι ανατροπές της Ζενίτ

Η Ζενίτ καλείται να ανατρέψει την ήττα με 2-0 απ’ την Άντερλεχτ στον πρώτο αγώνα για τους «32» του Europa League, και το sportfm.gr θυμάται τις περιπτώσεις που οι Ρώσοι κατάφεραν κάτι αντίστοιχο.

Η Άντερλεχτ και ο Ατσεαμπόνγκ έβαλαν δύσκολα στη Ζενίτ πριν από μια εβδομάδα στις Βρυξέλλες, με το τελικό 2-0 υπέρ των Βέλγων(με ισάριθμα γκολ του Γκανέζου) να τους μετατρέπει από αουτσάιντερ σε μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους «16» του Europa League. Οι Ρώσοι, εάν θέλουν να ελπίζουν, πρέπει αφενός να σκοράρουν – τουλάχιστον - δύο φορές απόψε και αφετέρου… να διαβάσουν το ακόλουθο άρθρο για να θυμηθούν τις φορές που η ομάδα τους κατάφερε να ανατρέψει εις βάρος της αποτελέσματα!

2004/05, 2ος προκριματικός γύρος Κυπέλλου UEFA: Πάσινγκ – Ζενίτ 3-1/0-2

Για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA, η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης αντιμετώπισε την αυστριακή Πάσινγκ. Η ήττα με 3-1 στην Αυστρία «ζόρισε» τους Ρώσους, οι οποίοι όμως κατόρθωσαν να ανατρέψουν την κατάσταση στη ρεβάνς του «Stadion Petrovski» χάρη στα γκολ των Βιέστιτσα και Κερζάκοφ. Η Ζενίτ έφτασε εκείνη τη χρονιά μέχρι τους ομίλους της διοργάνωσης, όπου και αποκλείστηκε καθώς κατετάγη τέταρτη πίσω από Λιλ, Σεβίλλη και Αάχεν και μπροστά μόνο απ’ την ΑΕΚ.



2007/08, Φάση των «16» Europa League : Μαρσέιγ – Ζενίτ 3-1/0-2

Τη χρονιά εκείνη, η Ζενίτ κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό της τίτλο, νικώντας τη Ρέιντζερς στον τελικό του Μάντσεστερ με 2-0. Για να φτάσει ως εκεί όμως, χρειάστηκε να πετύχει μια σπουδαία ανατροπή στην φάση των «16». Η Μαρσέιγ έδειχνε να παίρνει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» όταν επικράτησε των Ρώσων με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι, όμως η ρεβάνς εξελίχθηκε σε προσωπικό… show του Πάβελ Πογκρέμπνιακ. Ο Ρώσος επιθετικός σκόραρε δις, με το τελικό 2-0 να δίνει στην ομάδα του την μεγάλη πρόκριση. Η Ζενίτ έκανε… πλάκα στη συνέχεια σε Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου, πριν φτάσει στον θρίαμβο επί της Ρέιντζερς.



2011/12, Φάση των «32» Europa League : Γιουνγκ Μπόις – Ζενίτ 2-1/1-3

Η Ζενίτ ήταν το ακλόνητο φαβορί απέναντι στην ελβετική Γιουνγκ Μπόις, ωστόσο χρειάστηκε να το αποδείξει μετά την ήττα με 2-1 στη Βέρνη. Το γκολ του Τζεμάλ στο 21’ της ρεβάνς πάγωσε ακόμη περισσότερο την Αγία Πετρούπολη, όμως η ολική επαναφορά ήρθε με τα τέρματα των Λάζοβιτς, Σέμακ και Σιρόκοφ. Στον επόμενο γύρο, οι Ρώσοι αποκλείστηκαν απ’ την ολλανδική Τβέντε με συνολικό σκορ 3-2.



2014/15, 3ος προκριματικός γύρος Champions League : Α.Ε. Λεμεσού – Ζενίτ 1-0/0-3

Η αλήθεια είναι πως, το ισχνό προβάδισμα της Α.Ε. Λεμεσού στον πρώτο αγώνα ενάντια στη Ζενίτ, δεν αποτέλεσε ιδιαίτερο φόβητρο για τους Ρώσους. Και μπορεί να «ξόδεψαν» το πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς χωρίς να σκοράρουν, όμως τρία γκολ απ’ τους Ροντόν, Ντάνι και Κερζάκοφ στο δεύτερο μέρος ήταν υπεραρκετά για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα play – off της διοργάνωσης. Η Ζενίτ έφτασε τελικά μέχρι τα προημιτελικά του Europa League (καθώς αποκλείστηκε απ’ τους ομίλους του Champions League ), όπου δεν κατάφερε να ανακόψει την πορεία της Σεβίλλης προς την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου (4-3 συνολικό σκορ υπέρ της ομάδας του Ουνάι Έμερι).



Επιμέλεια : Γιάννης Πολιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x