Ισπανία

Οι ανοιχτές (μεταγραφικές) υποθέσεις της Μπαρτσελόνα

Η σεζόν έχει μπει στην τελική της ευθεία, η Μπαρτσελόνα διεκδικεί και φέτος το τρεμπλ, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, όμως, «τρέχει» κανονικά. Ο «εκλεκτός» Λαπόρτ και ο «σίγουρος» Ντένις Σουάρες.

Οδεύουμε προς τα τέλη Μαρτίου και η σεζόν μπαίνει σιγά-σιγά στην τελική της ευθεία. Λιγότερες από δέκα αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, ενώ οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις βρίσκονται στην προημιτελική φάση.

Η χρονιά βρίσκεται, λοιπόν, σε πλήρη εξέλιξη, οι ομάδες ωστόσο έχουν ήδη ξεκινήσει να «τρέχουν» το μεταγραφικό τους πλάνο και να σχεδιάζουν τις κινήσεις τους ενόψει του καλοκαιριού.

Η Μπαρτσελόνα έχει αρκετές υποθέσεις ανοιχτές, έχοντας -εν αναμονή και των αποχωρήσεων- θέσει ως πρωταρχικό στόχο της ενίσχυση του κέντρου άμυνας, την επιστροφή του Ντένις Σουάρες και την απόκτηση ενός ευέλικτου επιθετικού, που θα αποτελέσει την πρώτη εναλλακτική λύση πίσω από την «φονική» τριπλέτα Μέσι - Σουάρες - Νεϊμάρ.

Υπόθεση Λαπόρτ

Σε πρώτο πλάνο ενόψει καλοκαιριού, βρίσκεται η απόκτηση -τουλάχιστον- ενός κεντρικού αμυντικού. Ο «εκλεκτός» της Μπαρτσελόνα, φαίνεται πως είναι ο Αϊμερίκ Λαπόρτ. Το τεχνικό επιτελείο, σε συνεργασία με το τμήμα σκάουτινγκ και τον αθλητικό διευθυντή, Ρόμπερτ Φερνάντεθ, έχουν ξεχωρίσει τον στόπερ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, θεωρώντας πως από τους εφικτούς στόχους είναι ο μοναδικός που πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Λουίς Ενρίκε.

Ο Αστουριανός τεχνικός έχει δώσει το «πράσινο φως» για τον 21χρόνο στόπερ, τον οποίο έχει ξεχωρίσει ανάμεσα σε μια πληθώρα παικτών. Θεωρεί πως με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό παρτενέρ του Ζεράρ Πικέ στο κέντρο άμυνας, να «δέσει» άριστα με τον Καταλανό. Είναι γρήγορος, καλός στο ψηλό παιχνίδι και με τη μπάλα στα πόδια, ενώ παράλληλα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει εμπειρία και δη από το ισπανικό πρωτάθλημα. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με το ότι γνωρίζει τη γλώσσα, τον καθιστούν υπ΄αριθμόν ένα στόχο για το καλοκαίρι.

inner

Το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης είναι οι διαπραγματεύσεις, καθώς η Μπιλμπάο δεν προτίθεται να μπει σε διαδικασία... πλειστηριασμού. Ο Χοσού Ουρούτια, πρόεδρος των Βάσκων, ζητάει ακατέβατα τα 50 εκ. ευρώ της ρήτρας του και δεν είναι πρόθυμος να ρίξει ούτε ευρώ τις απαιτήσεις του, όπως είχε κάνει στο παρελθόν με τον Χάβι Μαρτίνεθ (Μπάγερν Μονάχου) και Άντερ Ερέρα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Στην Μπαρτσελόνα γνωρίζουν καλά πως ο 47χρόνος δεν είναι τύπος που διαπραγματεύεται και όλα δείχνουν πως αν οι «μπλαουγκράνα» θελήσουν να αποκτήσουν τον -γεννημένο στη Γαλλία αλλά σύντομα... Ισπανό- Λαπόρτ, θα πρέπει να διαθέσουν το μεγαλύτερο μέρος από το καλοκαιρινό τους μπάτζετ για αυτόν. Ποιες άλλες ομάδες είναι στο «παιχνίδι»; Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η Τσέλσι και η Άρσεναλ, που αμφότερες αντιμετωπίζουν εξίσου σοβαρά προβλήματα στην άμυνα.

Υπόθεση Μαρκίνιος

inner

Η υπόθεση του Μαρκίνιος δεν παρουσιάζει καμία απολύτως εξέλιξη, με την Μπαρτσελόνα να ενδιαφέρεται μεν, τον παίκτη να μην είναι τόσο αρνητικός στο να αποχωρήσει, αλλά τον ζάμπλουτο ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ αλ Κελαϊφί, να έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως ο Βραζιλιάνος δεν παραχωρείται. Μάλιστα, ο 42χρόνος Σεΐχης, έχει πράξει αναλόγως και προς τους ενδιαφερόμενους για άλλους ποδοσφαιριστές των Παριζιάνων. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του προς τον πρόεδρο της Ατλέτικο Μαδρίτης, Μιγκέλ Άνχελ Χιλ, όταν είχε επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον των «ροχιμπλάνκος» για τον Τιάγκο Μότα. «Αν εσείς θέλετε να πάρετε τον Μότα, εγώ θα πάρω όλη την Ατλέτικο» του είπε πει (μάλλον) χαριτολογώντας.

Υπόθεση «άλλοι αμυντικοί»

inner

Ουκ ολίγα ονόματα έχουν «παρελάσει» από το ρεπορτάζ της Μπαρτσελόνα το τελευταίο διάστημα. Ορισμένα από τα ονόματα αμυντικών που ακούγονται και σύμφωνα με την «Mundo Deportivo» δεν έχουν αποκλειστεί, είναι αυτά των Αντρέας Κρίστενσεν (19 ετών, Μπορούσια Γκλάντμπαχ), Αλέσιο Ρομανιόλι (Μίλαν, 21 ετών), Ντανιέλε Ρουγκάνι (Γιουβέντους, 21 ετών), Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους, 28 ετών), Ραμίρο Φούνες Μόρι (Έβερτον, 25 ετών), Σάμιουελ Ουμτιτί (Λιόν, 22 ετών) και Νταγιότ Ουπαμετσάνο (Σάλτσμπουργκ, 17 ετών).

Υπόθεση Ντένις Σουάρες

Όσον αφορά τον Ντένις Σουάρες, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα. Ή, καλύτερα, οριστικά. Το καλοκαίρι, η Μπαρτσελόνα θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα των τριών εκατομμυρίων ευρώ και θα αποκτήσει τον 22χρόνο μεσοεπιθετικό της Βιγιαρεάλ. Η απόφαση είναι ειλημμένη και ο ταλαντούχος χαφ της Βιγιαρεάλ θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη το καλοκαίρι, με τον Λουίς Ενρίκε να έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με την εξέλιξή του από τη μέρα που έφυγε από την «Μπάρτσα», το περασμένο καλοκαίρι.

inner

«Ο στόχος είναι να τελειώσει όσο το δυνατόν καλύτερα η χρονιά, μετά θα κάτσουμε και θα μιλήσουμε», είπε την Κυριακή μιλώντας στο «Cadena Ser», με τον προπονητή του να προσθέτει πως «είναι αναμενόμενο το ότι η Μπαρτσελόνα θέλει να τον πάρει πίσω, τον ήθελε από τον Γενάρη όμως δεν τον παραχωρήσαμε». Ο Ντένις, έχει φέτος 37 ματς, 4 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, με την αξία του να εκτιμάται κοντά στα 15 εκ. ευρώ.

Η εκπομπή «Catalunya Migdia Esports» του «Catalunya Radio», αποκάλυψε μάλιστα πως οι Άλμπερτ Σολέρ και Ραούλ Σανγέι, οι διευθυντές που ταξιδεύουν μόνο για να οριστικοποιήσουν μια μεταγραφή, βρέθηκαν προ ημερών στη Βιγιαρεάλ και ενημέρωσαν τον πρόεδρο της τοπικής ομάδας, Φερνάντο Ρόιγ, πως το καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα των 3 εκ. ευρώ.

Υπόθεση Άλεν Χαλίλοβιτς

Ένα ακόμα περιουσιακό στοιχείο της Μπαρτσελόνα αγωνίζεται στην Primera Division. Ο λόγος για τον Άλεν Χαλίλοβιτς. Ο νεαρός Κροάτης μέσος, δόθηκε το περασμένο καλοκαίρι δανεικός στην Σπόρτινγκ Χιχόν, με τον Λουίς Ενρίκε να ενημερώνεται συνεχώς από τον καλό του φίλο και ομόλογό του στον πάγκο των Αστουριανών, Αμπελάρδο Φερνάντεθ, για την εξέλιξή του. Ο 19χρόνος, έχει φέτος 28 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ στο πρωτάθλημα, όντας από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας.

inner

Αν οι «ροχιμπλάνκος» δεν υποβιβαστούν, ο δανεισμός του θα ανανεωθεί για έναν ακόμα χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι είχε βρεθεί κοντά στο Αμβούργο, όμως πείστηκε να συνεχίσει την καριέρα του στην Χιχόν, λόγω εγγυημένου χρόνου συμμετοχής.

Υπόθεση «τερματοφύλακες»

inner

Αρκετά σενάρια θέλουν τον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν να είναι δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι αγωνίζεται μόνο στο Champions League και το Copa Del Rey και πως ψάχνει νέα ομάδα, όπου θα αποτελεί βασική και μοναδική επιλογή για την εστία. Από την Μπαρτσελόνα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη τοποθέτηση, με τον Λουίς Ενρίκε να έχει ξεκαθαρίσει πως υπήρχε σχετική συμφωνία μεταξύ αυτού και των Μπράβο - Τερ Στέγκεν, σχετικά με το πως θα «μοιραστούν» οι διοργανώσεις.

Υπόθεση Κρίστιαν Τέγιο

inner

Ο Κρίστιαν Τέγιο αγωνίζεται υπό τη μορφή δανεισμού στη Φιορεντίνα, με τους «βιόλα» να σκέφτονται σοβαρά να ενεργοποιήσουν τη ρήτρα των 8 εκατομμυρίων και να τον κάνουν δικό τους. Ο Ισπανός εξτρέμ, ωστόσο, σκέφτεται την Αγγλία και βρίσκεται εν αναμονή προτάσεων από την Premier League, με την Τότεναμ να έχει εκφράσει στο παρελθόν ενδιαφέρον.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x