Πορτογαλία

Οι «δράκοι» τσουρούφλισαν τη Σπόρτινγκ

Νίκη κορυφής για την Πόρτο, η οποία νίκησε 2-1 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ντραγκάο» στο μεγάλο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκε προσωρινά στην πρώτη θέση.

Η Πόρτο νίκησε 2-1 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ντραγκάο» στο μεγάλο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας τι θα κάνει η πρωταθλήτρια Μπενφίκα κόντρα στη Νασιονάλ την Κυριακή, ποντάροντας σε «γκέλα» των «αετών».

Αντίθετα, τα «λιοντάρια» παρέμειναν στην τρίτη θέση και περιμένουν το αποτέλεσμα της Μπράγκα με την Εστορίλ τη Δευτέρα για να δουν αν θα βρίσκονται σε θέση Τσάμπιονς Λιγκ ή Europa League, με τη «μάχη» για τον τίτλο και τη συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να «μαίνεται».

Οι «δράκοι» ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν 2-0 με το πλασέ του Σοάρες στο 6’ και την ατομική προσπάθεια και το σουτ του ίδιου στο 40’. Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι πρωτευουσιάνοι ανέβηκαν, είχαν δοκάρι στο 50’ με τον Αντριέν Σίλβα, μείωσαν με τον Αλαν Ρουίζ στο 60’, πίεσαν και ο Ικερ Κασίγιας έκανε μία καταπληκτική επέμβαση στην κεφαλιά του Κοάτες στις καθυστερήσεις.


ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Αλεξ Τέγες, Ντανίλο Περέιρα, Κορόνα (84’ Τεϊξέιρα), Ολιβερ, Μπραχίμι (70’ Ζότα), Αντρέ Σίλβα (65’ Αντρέ)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Σελότο, Κόατες, Ρούμπεν Σεμέδο, Μάρβιν (58’ Εσγκάιο), Παλχίνια (81’ Ποντένσε), Ζέλσον Μάρτινς, Αντριέν Σίλβα, Ματέους Περέιρα (46’ Αλαν Ρουίζ), Μπράιαν Ρουίζ, Ντοστ


Έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη πεντάδα η Τσάβες, παραχωρώντας 0-0 στην αδιάφορη Μποαβίστα.



Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Παρασκευή 3/2
Πάσος Φερέιρα - Γκιμαράες 2-0
(59' Πεδρίνιο Μορέιρα, 70' Ουέλτον)

Σάββατο 4/2
Τσάβες - Μποαβίστα 0-0

Πόρτο - Σπόρτινγκ 2-1
(6' και 40' Σοάρες / 60' Άλαν Ρουίς)

Κυριακή 5/2
Μπελενένσες - Τοντέλα (20:00)

Φεϊρένσε - Ρίο Άβε (22:15)

Δευτέρα 6/2
Μπενφίκα - Νασιονάλ (21:00)
Μαρίτιμο - Μορεϊρένσε
Αρούκα - Σετούμπαλ (22:00)
Μπράγκα - Εστορίλ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x