Αγγλία

Οι ελπίδες για έναν τίτλο στη Νιουκάστλ ζωντανεύουν ξανά…

Η πρόκριση της Νιουκάστλ επί της Πρέστον με το ευρύ 6-0, έφερε την ομάδα του Τάινσαϊντ στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, για μόλις 2η φορά μέσα σε βάθος μιας δεκαετίας.

Μια χρονιά που ξεκίνησε με γκρίνια και δυσφορία, λόγω του περσινού υποβιβασμού στην Τσάμπιονσιπ, δείχνει να εξελίσσεται ιδανικά για τη Νιουκάστλ. Φτάνοντας στα τέλη Οκτώβρη, απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στην Τσάμπιονσιπ μετά από τις 14 πρώτες «στροφές», αλλά παράλληλα … γλυκοκοιτάζει και το τρόπαιο του Λιγκ Καπ, φτάνοντας μετά από δυο χρόνια ξανά στα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Τότε, το εμπόδιο της Τότεναμ (ήττα με 4-0) αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Πλέον, και ενώ θα βρει απέναντι της τη Χαλ, οι ελπίδες για πρόκριση και επομένως η είσοδος στα ημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά μετά από το μακρινό 1976, είναι φαινομενικά μεγαλύτερες! Για τους φίλους της Νιουκάστλ, μεγάλο μέρος αυτής της αισιοδοξίας προκύπτει πιθανώς και από το γεγονός ότι με τον Ράφα Μπενίτεθ πλέον στον πάγκο της, έναν … μετρ των νοκ-αουτ παιχνιδιών, μπορούν να δουν την ομάδα τους να φτάνει μέχρι και τον τελικό του Γουέμπλεϊ, ώστε να διεκδικήσει έναν εγχώριο τίτλο μετά από 62 χρόνια!

Τελευταία φορά που αυτό είχε συμβεί, πρέπει να γυρίσουμε στο μεταπολεμικό 1955, όταν οι «magpies» κατακτούσαν τότε το Κύπελλο Αγγλίας με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι. Τη συγκεκριμένη δεκαετία υπήρξαν και άλλες δυο ακόμα κατακτήσεις του εν λόγω τροπαίου (τη διετία 1951-52), ενώ ο πιο πρόσφατος χρονικά τίτλος ήταν αυτός του Κυπέλλου Εκθέσεων του 1969, τον οποίο πανηγύρισε κόντρα στην ουγγρική Ουίπεστ και αποτελεί και τον μοναδικό της Νιουκάστλ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έκτοτε, για την ομάδα της βόρειας Αγγλίας έπεσε… περονόσπορος, ο οποίος λίγο έλειψε να τερματιστεί την περίοδο 1995/96, με τη Νιουκάστλ να φτάνει μέχρι και 12 πόντους μπροστά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην μέση της χρονιάς αλλά να «λυγίζει» στο τέλος και να χάνει τον τίτλο. Φυσικά, οι κατακτήσεις του πρωταθλήματος της Τσάμπιονσιπ – με πρόσφατη αυτή της σεζόν 2009/10 – δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για τη δυναμική αυτού του συλλόγου…

Έχοντας στο νου την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χαλ για τους «8» του Λιγκ Καπ, η Νιουκάστλ κοιτάζει μακροπρόθεσμα προς τον τίτλο που θα της ξαναδώσει (έστω και μερικώς) λίγη από τη λάμψη του παρελθόντος, και παράλληλα την ψυχολογική ώθηση στο δρόμο προς την Πρέμιερ Λιγκ. «Κανείς δεν γελά πλέον με τη Νιοκάστλ», δήλωσε πρόσφατα ο πρώην ποδοσφαιριστής Σταν Κόλιμορ, δείχνοντας πως οι (πολύ) καλύτερες μέρες για τις «καρακάξες» είναι μπροστά.

Πηγή: England365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x