Ο Πέτρος Μάνταλος δεσμεύτηκε χθες με νέο συμβόλαιο, διάρκειας μέχρι το 2022, που θα του αποφέρει περίπου 650.000 ευρώ ετησίως μαζί με τα μπόνους και χωρίς ρήτρα, με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ να κάνει πράξη τη δέσμευσή της προς τον παίκτη στη δύσκολη βραδιά του σοβαρού τραυματισμού του.

Έπεται όμως και συνέχεια… Η «Ένωση» θα βάλει μπρος τις υπόλοιπες υποθέσεις συμβολαίων που «καίνε». Πιο επείγουσες είναι αυτές των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και Γιάννη Ανέστη, που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Για αμφότερους είναι δεδομένη η πρόθεση να παραμείνουν, αλλά θα πρέπει να επιβραβευτούν οικονομικά, γιατί το στάτους τους στην ομάδα πλέον είναι διαφορετικό από ό,τι όταν αποκτήθηκαν. Συν τοις άλλοις, ο διεθνής γκολκίπερ έχει ανεβάσει τις μετοχές του και παρακολουθείται από ομάδες του εξωτερικού.

Από εκεί κι έπειτα, υπάρχει η περίπτωση του Αντρέ Σιμόες, που δεσμεύεται μέχρι το 2019, αλλά πρόθεση των «κιτρινόμαυρων» είναι να υπογράψει σύντομα επέκταση με μεγαλύτερες αποδοχές. Και ο Πορτογάλος μέσος μετά τις εξαιρετικές φετινές του εμφανίσεις έχει μπει στο μάτι διαφόρων ομάδων και η ΑΕΚ θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης.

Πιο ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Γιάκομπ Γιόχανσον. Προ του τραυματισμού του οι πιθανότητες παραμονής του μετά το καλοκαίρι (όταν και μένει ελεύθερος) ήταν ελάχιστες, αλλά πλέον ίσως τα δεδομένα να έχουν διαφοροποιηθεί. Στην ΑΕΚ θα περιμένουν να υποβληθεί σε επέμβαση και εκτιμάται πως πριν φύγει το 2017 θα κάνουν μία (πιθανότατα τελευταία) ουσιαστικά επαφή μαζί του για επέκταση συμβολαίου έχοντας διατηρήσει σε ισχύ την προηγούμενη προσφορά της που προέβλεπε διπλασιασμό αποδοχών.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ