Stoiximan Super League

Οι γκολάρες που «τρέλαναν» κόσμο

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος θυμάται τα ομορφότερα γκολ του Ολυμπιακού στα παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ.

Παρατηρώντας κάποιος (διαχρονικά) τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα θα διαπιστώσει ότι ήταν πάντα ματς που είχαν να “δώσουν” πολλά γκολ στον κόσμο. Το ίδιο και αυτά που γίνονταν στη Θεσσαλονίκη αλλά μιας και το κυριακάτικο παιχνίδι γίνεται στο Φάληρο ας ασχοληθούμε με τους αγώνες που γηπεδούχος ήταν ο Ολυμπιακός.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Όπως προαναφέραμε αυτά τα παιχνίδια ήταν πιο “ελεύθερα” από πλευράς τακτικής σε σύγκριση με τα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού – ΑΕΚ και αυτό που παρατηρεί κάποιος είναι ότι τα τελευταία τριάντα (κάτι) χρόνια, για να μη γυρίσουμε πιο πίσω, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν σημειώσει εναντίον του ΠΑΟΚ γκολάρες που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στα πρωτοσέλιδα του Τύπου αλλά και στις συζητήσεις του κόσμου αρκετά χρόνια μετά.

Το “μυθικό” ψαλίδι του “μουστάκια”

Τη σεζόν 1983-1984 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο φαληρικό στάδιο (τότε) και το ματς κρίθηκε από ένα γκολ που οι παλιότεροι βλέπαμε μόνο από στιγμιότυπα αγώνων του εξωτερικού. Ο θρυλικός “μουστάκιας”, ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε τη χώρα να “παραμιλά” πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ με ανάποδο “ψαλίδι”, μετά από φάουλ του Κουσουλάκη και κεφαλιά του Μητρόπουλου. Ήταν ένα γκολ προϊόν της τεράστιας εκτελεστικής δεινότητας του Νίκου Αναστόπουλου, το οποίο πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού θυμούνται ακόμα και σήμερα.



Η “λόμπα” του Ζιοβάνι

Ο Άντε Κόβιτς που μέχρι πριν λίγο καιρό έπαιζε στην Αυστραλία σε ηλικία 40 χρονών, μάλλον θα θυμάται ακόμα το γκολ που του έβαλε ο Ζιοβάνι, τη σεζόν 1999-2000 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ είχε δει τον Αυστραλοκροάτη εκτός εστίας και αφού με μια προσποίηση “άδειασε” δύο αμυντικούς του ΠΑΟΚ, έκανε μια εξαιρετική λόμπα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 4-0, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Ένα ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 4-1.



Όταν “χάθηκε” η μπάλα

Πρώτη σεζόν για τον Ολυμπιακό στο νέο “Καραϊσκάκη” και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ υπάρχουν και φίλοι των φιλοξενούμενων στις εξέδρες του γηπέδου. Αν κάποιος θελήσει να βάλει ποτέ την ταμπέλα “λάτιν” σ' ένα ματς τότε αυτό είναι το πιο κατάλληλο. Το πέμπτο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός με τους Ζιοβάνι, Ριβάλντο και Καστίγιο (σκόρερ ήταν ο τελευταίος) να κρύβουν τη μπάλα έχει μείνει στην ιστορία ως ένα απ' τα πιο θεαματικά που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα. Μάλιστα ήταν τέτοιας ομορφιάς το συγκεκριμένο γκολ που δεν επέτρεψε σ' ένα επίσης εξαιρετικό γκολ του Ριβάλντο στο πρώτο ημίχρονο, να...συζητηθεί όσο του άξιζε.



Η βολίδα του Φουστέρ

Στο περσινό παιχνίδι στο Φάληρο ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 2-1 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τον Νταβίντ Φουστέρ να σημειώνει ένα εξαιρετικό γκολ, με βολίδα από το ύψος της περιοχής μετά από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x