Stoiximan Super League

Οι ιδέες του Γκαρθία και ο ρόλος του Μιραλάς

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το ντεμπούτο του Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο του Ολυμπιακού και την επανεμφάνιση του Κέβιν Μιραλάς με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να σχηματίσουν, στο ματς με τον Πλατανιά, μια πρώτη εικόνα για τον τρόπο σκέψης του νέου τεχνικού της ομάδας τους, Όσκαρ Γκαρθία. Είχαν επίσης τη δυνατότητα να δουν ξανά τον Κέβιν Μιραλάς με την ερυθρόλευκη φανέλα κι αυτό από…μόνο του ήταν αρκετό. Το ενθαρρυντικό όμως για τους φιλάθλους των πειραιωτών είναι ο βαθμός ετοιμότητας του Βέλγου.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Πάμε όμως να ξεκινήσουμε από τον προπονητή. Τι έδειξε λοιπόν στο ξεκίνημα του ματς ο Γκαρθία; Διάταξη 4-4-2 με τον Τζούρτζεβιτς σέντερ φορ και τον Μιραλάς δεύτερο κυνηγό, λίγο πίσω από τον Σέρβο.

Επέλεξε σχήμα με έναν κόφτη (Ζιλέ) και είχε δίπλα του έναν οργανωτικό μέσο (Μάρτινς) προφανώς για να δώσει καλύτερη κυκλοφορία μπάλας στην ομάδα του. Ήταν άλλωστε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός θα είχε κατοχή μπάλας κι έτσι ακριβώς έγινε.

Στο δεύτερο μέρος υπήρξε διαφοροποίηση στη διάταξη καθώς ο Μιραλάς έπαιξε πιο πολύ στα άκρα, δείγμα και αυτό των σκέψεων που κάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχει κάνει μόλις δυο προπονήσεις στου Ρέντη κι ακόμα δεν γνωρίζει τους παίκτες του.

Θα πρέπει όμως να σταθεί κάποιος και στην τοποθέτηση του Όσκαρ Γκαρθία, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα. Είναι εμφανές με βάση τις δηλώσεις του 44χρονου τεχνικού, πως ο Ολυμπιακός θα έχει σε αρκετά παιχνίδια διάταξη 4-4-2. Είναι άλλωστε κάτι που έχει εφαρμόσει (σε μεγάλο βαθμό μάλιστα) και στις προηγούμενες ομάδες του.

Έχει λοιπόν ενδιαφέρουν να δούμε το πλάνο του Ισπανού, και τις παραλλαγές που έχει στο μυαλό του. Δείχνει ο Γκαρθία να ετοιμάζει κάτι νέο, στηριζόμενος σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα του Κέβιν Μιραλάς.

Πάμε λοιπόν να δούμε και τι έδειξε ο Βέλγος στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Πρώτα απ’ όλα οφείλει να σταθεί κάποιος στη διάθεση που είχε το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρόλευκων. Ο 30χρονος επιθετικός ήταν πολύ κινητικός, έτρεξε πολύ και χωρίς την μπάλα, πήρε πρωτοβουλίες και ήταν μέσα σε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, γιατί θα μπορεί να βοηθήσει άμεσα τους πειραιώτες.

*Για τον Τζούρτζεβιτς είχαμε γράψει χθες, πως η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον, με τον Σέρβο να πετυχαίνει δύο γκολ στο σημερινό παιχνίδι. Αν και θα πρέπει να πει κάποιος κι ένα μεγάλο μπράβο στον νεαρό Βρουσάι, για την επιμονή του να διεκδικήσει την μπάλα και την πάσα που έδωσε για να σκοράρει ο συμπαίκτης του. Το τηλεοπτικό πλάνο έπιασε τον Γκαρθία να χειροκροτεί και νομίζω ότι το χειροκρότημα ήταν για την ενέργεια του νεαρού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x