Stoiximan Super League

Οι Ισπανοί στέλνουν τον Όσκαρ Γκαρσία στον Ολυμπιακό!

Για προχωρημένες επαφές του Ολυμπιακού με τον 44χρονο Καταλανό τεχνικό (και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα), Όσκαρ Γκαρσία, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Μundo Deportivo!

Και ξαφνικά… Όσκαρ Γκαρσία!

Ενώ από τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για προπονητή, οι Ισπανοί και, συγκεκριμένα, αποκλειστικό ρεπορτάζ της Mundo Deportivo, που μετέφερε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM ο Κώστας Νικολακόπουλος, αναφέρει πως οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε επαφές και μάλιστα, προχωρημένες, με τον 44χρονο Καταλανό τεχνικό!

«Ο Όσκαρ Γκαρσία είναι πολύ κοντά στο να βρει μία νέα ομάδα στη σεζόν.

Αυτή η ομάδα, είναι ο Ολυμπιακός, με τον οποίο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις, οπότε η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών μπορεί να επέλθει σύντομα
», γράφει, χαρακτηριστικά, ο δημοσιογράφος Πάμπλο Πλάνας.

Και συνεχίζει: «Ο Καταλανός τεχνικός, που ξεκίνησε τη χρονιά στον πάγκο της Σεντ Ετιέν, απολύθηκε λίγους μήνες αργότερα. Παρότι δεν έμεινε πολύ καιρό στη γαλλική ομάδα, ο Όσκαρ Γκαρσία έχει αποκτήσει φήμη στην αυστριακή Σάλτσμπουργκ, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Και τώρα, φαίνεται πως ο Ολυμπιακός, ο πρωτοπόρος της ελληνικής Σούπερ Λίγκας, ενδιαφέρεται να προσλάβει τον Καταλανό κόουτς».

Το ερώτημα που προκύπτει, όμως, όπως μετέδωσε ο Κώστας Νικολακόπουλος, είναι μήπως οι Ισπανοί έχουν κάνει λάθος εκ παραδρομής, μπερδεύοντας τη Νότιγχαμ Φόρεστ με τον Ολυμπιακό, λόγω κοινής ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, και επειδή η αγγλική ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, μετά την αποχώρηση, σήμερα (31/12), του Μαρκ Γουόρμπαρτον από τον πάγκο της.

Όπως και να έχει, κρατάμε ότι, από τους Πειραιώτες, δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία πληροφόρηση ή αντίδραση για το θέμα…

Να πούμε, ωστόσο, λίγα πράγματα για τον Όσκαρ Γκαρσία, τον οποίο, πάντως, οι παλαιότεροι θα θυμούνται αρκετά καλά από την ποδοσφαιρική του θητεία στην Μπαρτσελόνα (ως επιτελικός μέσος), την περίοδο 1993-1999 (69 συμ./21 γκολ). Είναι γέννημα-θρέμμα «μπλαουγκράνα», άλλωστε, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στις ακαδημίες της καταλανικής ομάδας. Μετά την Μπάρτσα, έπαιξε, επίσης, σε Βαλένθια και Εσπανιόλ.

Σαν προπονητής, πήρε το… βάπτισμα του πυρός το 2009, ως βοηθός του θρυλικού Γιόχαν Κρόιφ στην -μη αναγνωρισμένη- εθνική ομάδα της Καταλονίας, ενώ τη διετία 2010-2012 ανέλαβε τους πιτσιρικάδες της Μπαρτσελόνα.

Τη σεζόν 2012-2013 έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο «μεγάλης» ομάδας, σαν πρώτος προπονητής, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να του δίνει το… τιμόνι. Ακριβώς έναν χρόνο μετά, και αφού οδήγησε τη Μακάμπι στο πρώτο της πρωτάθλημα, έπειτα από δέκα χρόνια(!), παραιτήθηκε, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Λίγο αργότερα, τον Ιούνιο του 2013, ανέλαβε τις τύχες της Μπράιτον, από την οποία, επίσης, υπέβαλε την παραίτησή του έναν χρόνο αργότερα και ύστερα από την ήττα στον ημιτελικό της Championship από την Ντέρμπι Κάουντι.

Ακολούθησε και πάλι το ίδιο δρομολόγιο, αφού, τον Ιούνιο του 2014, επέστρεψε στη Μακάμπι, τον Αύγουστο, όμως, έφυγε ξανά -για πολιτικούς λόγους αυτήν τη φορά- για την Αγγλία και τη Γουότφορντ. Ένα πρόβλημα υγείας, ωστόσο (αισθάνθηκε πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, πριν από ένα μας με την Μπλάκπουλ), δεν του επέτρεψε να συνεχίζει στις «σφήκες», από τις οποίες αποχώρησε, μόλις, τον Σεπτέμβρη.

Ακολούθησε ένα μεγάλο διάλειμμα και τον Δεκέμβριο του 2015 κάθισε στον πάγκο της Σάλτσμπουργκ, την οποία οδήγησε σε δύο συνεχόμενα νταμπλ! Πέρυσι, όπως προείπαμε, έκανε το μεγάλο βήμα, αναλαμβάνοντας τη Σεντ Ετιέν, από την οποία, ωστόσο, έφυγε, μετά την εντός έδρας «πεντάρα» από τη Λιόν, στο Europa League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x