Stoiximan Super League

Οι λόγοι που ο Χάσι επιμένει για Νούιτινγκ

O Xριστόφορος Ευαγγελάτος αναλύει στο sport-fm.gr τους λόγους που ο Μπραμ Νούιτινγκ έχει μπει για τα καλά στο... μάτι του Ολυμπιακού.

Παρατηρώντας κάποιος τους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητη η διαπίστωση πως οι “ερυθρόλευκοι” κινούνται σε ρυθμούς Μπέσνικ Χάσι. Αυτό σημαίνει πως οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν εστιάσει σε παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο νέος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού ή τους γνωρίζει πολύ καλά από τη “θητεία” του σε Βέλγιο και Πολωνία. Είναι εμφανές πως “αυτούς ξέρει αυτούς εμπιστεύεται” όπως λέει και το σλόγκαν διαφημιστικού μηνύματος.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι εξελίξεις “τρέχουν” στον Ολυμπιακό και σκοπός της διοίκησης είναι να έχουν γίνει τουλάχιστον δύο μεταγραφές μέχρι τις 4 του Ιούλη, όταν οι “ερυθρόλευκοι” θ' αναχωρήσουν για το Βέλγιο όπου θα πραγματοποιήσουν το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τους. Ο Μπέσνικ Χάσι λοιπόν επιμένει για την απόκτηση παικτών με τους οποίους έχει συνεργαστεί κι ένας εξ αυτών είναι ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός της Άντερλεχτ, Μπραμ Νούιτινγκ. Ο 27χρονος στόπερ της ομάδας των Βρυξελλών είναι στην κορυφή της λίστας που έχει ο Αλβανός προπονητής του Ολυμπιακού και ο Χάσι έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια στη διοίκηση των πειραιωτών για τον κεντρικό μπακ της βελγικής ομάδας.

Ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος εκτιμά πως ο Νούιτινγκ είναι για πολλούς λόγους μια εξαιρετική επιλογή για το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού, ξεκινώντας από τη σωματοδομή του παίκτη. Ο Ολλανδός είναι ψηλός (1.90) και ο Χάσι θέλει ένα ψηλό κορμί δίπλα στον Ρέτσο, ο οποίος προορίζεται για το βασικό σχήμα. Δεύτερον, ο Ολλανδός αγωνίζεται εδώ και πέντε χρόνια σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό (Άντερλεχτ) κι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο σε ότι αφορά την άμεση προσαρμογή του στον Ολυμπιακό, σε περίπτωση βέβαια που οι “ερυθρόλευκοι” προχωρήσουν στην απόκτηση του. Τρίτον, είναι αριστεροπόδαρος και είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό στο ρόστερ της. Ο Χάσι θέλει τέτοιον παίκτη και θεωρεί ότι ο Ολλανδός μπορεί να του κάνει τη δουλειά και με το παραπάνω.

Τέταρτον, ο 27χρονος κεντρικός μπακ της Άντερλεχτ έχει εμπειρίες από Τσάμπιονς Λιγκ (και Γιουρόπα) κι αυτή είναι φυσικά μια πολύ σημαντική παράμετρος για την επιλογή της ομάδας του Πειραιά. Τέλος θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στ' ότι το συμβόλαιο του Ολλανδού με την Άντερλεχτ λήγει το επόμενο καλοκαίρι κι αυτό σημαίνει πως οι οικονομικές απαιτήσεις της βελγικής ομάδας είναι σε λογικά πλαίσια. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο Χάσι έχει ενημερώσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι η μεταγραφή του Ολλανδού στόπερ μπορεί να γίνει με 1,5 – 2 εκ. ευρώ, ποσό βέβαια που μπορεί να πέσει μετά από “παζάρια”.

Ο Νούιτινγκ είναι φυσικά ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και πρέπει να σημειωθεί ότι βλέπει με “καλό μάτι” την αλλαγή περιβάλλοντος μετά από πέντε χρόνια στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Απομένει να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις με τον Ολλανδό αμυντικό και αν τελικά οι “ερυθρόλευκοι” θα εντάξουν τον παίκτη στο δυναμικό τους. Είναι προφανές πως ο Ολυμπιακός έχει στα υπόψιν κι άλλους κεντρικούς αμυντικούς και αρκετά ονόματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος θα είναι ο στόπερ που θ' αποκτήσουν οι “ερυθρόλευκοι”. Αλλά μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι στο μυαλό του Χάσι, ο Νούιτινγκ είναι η πρώτη επιλογή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x