Stoiximan Super League

Οι μέσοι «φτιάχνουν» τον φορ στον Ολυμπιακό

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον τρόπο που ο Ολυμπιακός μπορεί να στέλνει με μεγαλύτερη ευκολία την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν πασιφανές στα δύο ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Με την Αρούκα τα πράγματα ήταν καλύτερα αλλά και πάλι ουδείς μπορούσε να μιλήσει για “πειστικές απαντήσεις” από πλευράς Ιντέγε.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου


Μια από τα ίδια στο ματς με τον Λεβεδειακό και...ξαφνικά έξι γκολ. Τρία μάλιστα από τον Μπράουν Ιντέγε, έναν παίκτη για τον οποίο υπήρχε γκρίνια και μάλιστα δικαιολογημένη. Τι ήταν λοιπόν αυτό που άλλαξε τόσο πολύ στον τρόπο παιχνιδιού των “ερυθρόλευκων” στην χθεσινή πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα; Πρώτα απ ' όλα οφείλει να σταθεί κάποιος στην παρουσία του Ιντέγε εντός μεγάλης περιοχής του αντιπάλου των πειραιωτών. Είναι ενδεικτικό ότι και τα τρία γκολ που πέτυχε ο Νιγηριανός φορ ήταν από σωστές κινήσεις εντός περιοχής, κινήσεις που έλειψαν από τον Ολυμπιακό στα προηγούμενα ματς. Έλειψαν γιατί απλούστατα ο Ιντέγε δεν μπορούσε να “γεμίσει” την αντίπαλη περιοχή, λόγω της συνεχόμενης κίνησης του εκτός “κουτιού” για να πάρει μπάλες. Η έλλειψη δημιουργίας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και στην προσπάθεια του ο Νιγηριανός να “μπει” στο ματς και να μην είναι αποκομμένος απομακρύνονταν πολύ από την περιοχή. Αυτό όμως επέτρεπε στους αντιπάλους αμυντικούς να μην αισθάνονται πίεση (κυρίως οι δύο στόπερ) και όταν ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να “βγάλει” στην επίθεση του “κρυφό” φορ, τότε οι όποιες επιθετικές προσπάθειες κατέληγαν στα αζήτητα.

Στον αγώνα με τη Βέροια, η παρουσία του Μάριν σε ρόλο επιτελικού μέσου αλλά και η σωστή συνεργασία των Ελιονούσι – Φιγκέιρας από τη δεξιά πλευρά, έδωσαν τη δυνατότητα στον Ιντέγε ν΄ απειλήσει μέσα από την περιοχή. Ο Ολυμπιακός είχε καλή και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας, ο Αφρικανός στράικερ δεν “έβγαινε” δεξιά – αριστερά για να πάρει μπάλες και αυτό τον βοήθησε να μη σπαταλά και δυνάμεις. Γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν επιθετικό να δίνει μάχες για μια κεφαλιά είκοσι μέτρα μακριά από την περιοχή κι εν συνεχεία να πρέπει να κάνει κίνηση για να βρεθεί σε θέση βολής. Ο Ιντέγε λοιπόν ήταν στο ματς με τη Βέροια, αυτό που δεν μπορούσε να είναι στους προηγούμενους αγώνες του Ολυμπιακού. Πέτυχε τρία γκολ κλασικού φορ, είχε ένα πλασέ σε τετ α τετ που απέκρουσε ο Λόπες, μια ασίστ (με κεφαλιά στον Ελιονούσι) και μια καλή κεφαλιά που κατέληξε άουτ.

Κι όλα αυτά γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός είχε τρόπους για να δημιουργήσει με Μάριν, Ελιονούσι, Φιγκέιρας (αλλά και τον Σεμπά) και δεν περίμενε από τον Ιντέγε να φτιάξει και να τελειώσει μόνος του τη φάση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x