Stoiximan Super League

Οι νέες επαφές και ο Μαρτίνς

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Ολυμπιακός στοχεύει να «κλείσει» προπονητή από καλό πρωτάθλημα και γι' αυτό το λόγο οι Πειραιώτες πήραν την απόφαση να ρισκάρουν, παρατείνοντας τις εξελίξεις.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός θέλει να “κλείσει” όσο το δυνατόν γρηγορότερα ένα από τα πιο σημαντικά “μέτωπα” του καλοκαιριού, αυτό του νέου προπονητή, με τις πληροφορίες όμως ν' αναφέρουν ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος περιμένουν το τέλος των περισσότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για να κάνουν την οριστική τους επιλογή. Αυτή ήταν η απόφαση που λήφθηκε στη σύσκεψη κορυφής που έγινε την Τρίτη κι αυτό φυσικά σημαίνει ότι υπάρχει παράταση στις εξελίξεις, τουλάχιστον για δέκα μέρες.

Είναι πλέον εμφανές ότι το θέμα του νέου προπονητή μπορεί να “τραβήξει” μέχρι τα τέλη Μαΐου κι αυτό δείχνει την πρόθεση του Ολυμπιακού να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια. Προφανής στόχος της ομάδας του Πειραιά να “κλείσει” προπονητή από καλό πρωτάθλημα και γι' αυτό το λόγο οι “ερυθρόλευκοι” πήραν την απόφαση να ρισκάρουν, παρατείνοντας τις εξελίξεις.

Με βάση λοιπόν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οι πρωταθλητές Ελλάδος ανέλυσαν τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή κι έχουν καταλήξει σε δυο - τρεις περιπτώσεις. Εκεί ρίχνουν το βάρος των επαφών και είναι πολύ πιθανό μετά το Σαββατοκύριακο να γίνει ταξίδι στο εξωτερικό προκειμένου να πραγματοποιηθούν καθοριστικές επαφές για την επίτευξη συμφωνίας.

Νέος κύκλος επαφών



Μια πληροφορία που σίγουρα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη αφορά την “επιστροφή” των πρωταθλητών Ελλάδος σε προπονητή που δουλεύει σε Ισπανία ή Γαλλία, με τον οποίο υπήρχαν συζητήσεις και πριν λίγο καιρό χωρίς όμως συμφωνία. Ο ίδιες “πηγές” ανέφεραν μάλιστα ότι δεν πρόκειται για τον Ρεμί Γκαρντ αλλά γι' άλλον τεχνικό. Στο μεγάλο λιμάνι λοιπόν είναι αποφασισμένοι να κάνουν μια νέα βελτιωμένη πρόταση στον συγκεκριμένο προπονητή, ελπίζοντας πως θα μπορέσουν αυτή τη φορά να τον πείσουν και όλοι πλέον περιμένουν τις εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στο “κάδρο” και ο Μαρτίνς



Χρήζει πάντως ιδιαίτερης μνείας πως το τελευταίο διάστημα φαίνεται να κερδίζει “πόντους” και η περίπτωση του προπονητή της Γκιμαράες, Πέδρο Μαρτίνς, για τον οποίο έχουν συγκεντρώσει καλά στοιχεία οι “ερυθρόλευκοι”. Ο 46χρονος Πορτογάλος τεχνικός έχει κάνει καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια στο πορτογαλικό πρωτάθλημα κι αυτό φυσικά δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Πόρτο εξετάζει την πρόσληψη του Μαρτίνς ενώ ενδιαφέρον για τον νεαρό τεχνικό φαίνεται να υπάρχει και από αγγλικές ομάδες.


Αυτό που είναι σίγουρο από χθες το απόγευμα αφορά το οριστικό τέλος στην υπόθεση Εσκριμπά, μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Βιγιαρεάλ για παραμονή του Ισπανού τεχνικού στο “κίτρινο υποβρύχιο”. Ο Εσκριμπά ήταν όνομα που βρίσκονταν σε περίοπτη θέση της λίστας των πειραιωτών, αλλά μετά τις χθεσινές εξελίξεις ο Ολυμπιακός ξεχνάει τον προπονητή της Βιγιαρεάλ.

Η ουσία πάντως για τους “ερυθρόλευκους” είναι πως στη σύσκεψη κορυφής αποφασίστηκε να εξαντλήσουν οι πρωταθλητές τα χρονικά περιθώρια, φτάνοντας ακόμα και στα τέλη Μαΐου για να επιλέξουν προπονητή. Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν ξεκινά στις 14 Ιουνίου. Μάλιστα δύο μέρες αργότερα, οι πειραιώτες θ' αναχωρήσουν για το Ζέεφελντ όπου θα πραγματοποιήσουν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους.

Αν πάντως δεν επιτευχθεί συμφωνία στις συζητήσεις του Ολυμπιακού με τους δύο – τρεις προπονητές που έχουν ξεχωρίσει οι “ερυθρόλευκοι”, τότε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως οι ιθύνοντες της ομάδας του λιμανιού θα βάλουν σ' εφαρμογή το plan B. Σ' αυτή την περίπτωση Λεμονής, Λουτσέσκου και Κρίστιανσεν θ΄απασχολήσουν πιο έντονα τη διοίκηση του Ολυμπιακού, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει “στροφή” των πρωταθλητών σ' αυτά τα ονόματα. Κανείς δεν μπορεί ν' αποκλείσει την αλλαγή των δεδομένων, αλλά στην παρούσα φάση φαίνεται πως η προσπάθεια των “ερυθρόλευκων” επικεντρώνεται σε άλλες επιλογές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x