Europa League

Οι παίκτες-κλειδιά που οδήγησαν Λίβερπουλ και Σεβίλλη στον τελικό

Λίβερπουλ και Σεβίλλη τίθενται αντιμέτωπες σε λίγες ώρες στον τελικό του Europa League και το sportfm.gr καταγράφει τους παίκτες των δύο ομάδων που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στις πορείες τους.

Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ομαδικό άθλημα, αλλά τις περισσότερες φορές τα ματς κρίνονται από μια ατομική προσπάθεια ενός παίκτη! Δείτε τους ποδοσφαιριστές των Λίβερπουλ και Σεβίλλης, που πήραν τις ομάδες τους από το… χεράκι και τις οδήγησαν μέχρι τον τελικό του Europa League, ο οποίος ξεκινάει σε λίγες ώρες.

Λίβερπουλ

Ντέγιαν Λόβρεν: Η Λίβερπουλ πλήρωσε 25 εκ. ευρώ στη Σαουθάμπτον το καλοκαίρι του 2014 για να αποκτήσει τον Ντέγιαν Λόβρεν. Η πρώτη σεζόν για τον Κροάτη αμυντικό ήταν εφιαλτική, ενώ μέχρι να βρεθεί στον πάγκο της Λίβερπουλ ο Γίργκεν Κλοπ, συνέχιζε τις πολύ κακές εμφανίσεις. Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο τού Λόβρεν ήταν έντονη αλλά ο σέντερ μπακ των «Reds» από τον Γενάρη και μετά έχει κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις, κυρίως στο Europa League. Φυσικά, του πιστώνεται το… μάγκικο γκολ στα προημιτελικά κόντρα στη Ντόρτμουντ, με το οποίο η ομάδα του ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή.

Τζέιμς Μίλνερ: Η καλύτερη μεταγραφή της Λίβερπουλ! Ήρθε στο Μερσεσάιντ το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι και έχει πείσει άπαντες ότι μέσα στο γήπεδο δίνει και την ψυχή του. Παίζει παντού, είναι ένα… πολυεργαλείο και αποτελεί έναν παίκτη που ηρεμεί το παιχνίδι της ομάδας του. Στο Europa League έχει πετύχει δύο τέρματα και έχει φτιάξει άλλα τρία, ένα με την Ντόρτμουντ στη Γερμανία και άλλα δύο στον επαναληπτικό. Από την απόδοσή του, εξαρτάται κατά πολύ το παιχνίδι της Λίβερπουλ.

Άνταμ Λαλάνα: Ακόμη ένας παίκτης που αποκτήθηκε από τη Σαουθάμπτον, με ένα πολύ μεγάλο ποσό (30 εκ. ευρώ). Με τους «Αγίους» είχε κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις, αλλά και αυτός όπως και ο Λόβρεν, τον πρώτο ενάμιση χρόνο ήταν απογοητευτικός. Φέτος, το 2016, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του, δεν βγαίνει από την ενδεκάδα και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της Λίβερπουλ στο Europa League, με 3 τέρματα. Το τελευταίο εξ’ αυτών ήταν και το πιο κομβικό, κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Σεβίλλη

Νταβίδ Σόρια: Ο 23χρονος Ισπανός τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί και στα 8 ματς της Σεβίλλης στο Europa League και έχει βάλει και αυτός το… χεράκι του για να φθάσει η ομάδα του μέχρι τον τελικό. Έχει κάνει μεγάλες εμφανίσεις κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, κυρίως στο δεύτερο ματς και στη διαδικασία των πέναλτι, όταν έπιασε αυτό του Μπενιάτ και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, στον επαναληπτικό της Ισπανίας.

Γκρέγκορζ Κριχόβιακ: Ο 26χρονος Πολωνός μέσος, έχασε τα τρία πρώτα ματς του Europa League λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο αλλά στα υπόλοιπα πέντε έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία της Σεβίλλης. Έχει κάνει εκπληκτικό ματς μέσα στο Μπιλμπάο κόντρα στην Αθλέτικο, ενώ και στα δύο παιχνίδια με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Παράλληλα, έχει μοιράσει δύο ασίστ, μία στα προημιτελικά με την Αθλέτικ και μία στα ημιτελικά με τους Ουκρανούς.

Κέβιν Γκαμεϊρό: Το… βαρύ πυροβολικό της ομάδας! Σε οκτώ αναμετρήσεις στο θεσμό έχει πετύχει επτά γκολ! Τα τρία εξ’ αυτών στα δύο ματς των ημιτελικών κόντρα στη Σαχτάρ, οδηγώντας τη Σεβίλλη στον τρίτο διαδοχικό τελικό του Europa League. Ο Γάλλος φορ έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν και έχει μαγνητίσει το βλέμμα αρκετών ομάδων, ενώ κέρδισε και την εμπιστοσύνη του Λοράν Μπλαν, ο οποίος τον κάλεσε στην επιλογή της ομάδας για το Euro.

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x