Stoiximan Super League

«Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν τα δίνουν όλα στα παιχνίδια»

Πυρά κατά των παικτών του ΠΑΟΚ από τον Χρήστο Τερζανίδη σε δηλώσεις του στον «Metropolis».

Την άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν αγωνίζονται με πάθος στις αναμετρήσεις της ομάδας εξέφρασε ένας παλαίμαχος του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο Χρήστος Τερζανίδης, μιλώντας στο Metropolis, υποστήριξε ότι περιμένει περισσότερα από τους παίκτες επιρρίπτοντάς τους κάποιες ευθύνες για τα κακά αποτελέσματα της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

«Φρενάρουν την απόδοσή τους, εγώ αυτό καταλαβαίνω. Δεν ξέρω αν το κάνουν εσκεμμένα. Ο ΠΑΟΚ αν δεν βάλει γκολ στο 1ο ημίχρονο «πέφτει», δεν διεκδικεί, δεν παλεύει για άλλες φάσεις και γκολ», υποστήριξε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Τερζανίδη στο Metropolis.

Για τα δύο τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ:

«Τα δύο αυτά παιχνίδια μάς στεναχωρήσανε, μείναμε πίσω βαθμολογικά. Από τη μία δεν ικανοποιούμαστε αγωνιστικά από την ομάδα, από την άλλη όμως δεν δώσανε στον ΠΑΟΚ αυτό που δικαιούται. Για παράδειγμα, στο ματς με την Ξάνθη το πέναλτι ήταν καταφανέστατο. Δεν ξέρω αν περνάνε από οφθαλμίατρο οι διαιτητές ή θέλουν να μη βλέπουν...

Στο χθεσινό, δε, ματς ο παίκτης του ΠΑΟΚ είναι δύο μέτρα πίσω, δεν ήταν στην ευθεία, για να πω ότι δεν το έπιασε το μάτι. Ο lάιτσμαν ξέρουμε πολύ καλά ποια συμφέροντα υποστηρίζει. Αν έπαιρνε αυτά που δικαιούται ο ΠΑΟΚ, ακόμη κι αν ήταν σε κακή ημέρα, τα παιχνίδια θα ήταν δικά του. Στην Τσεχία, για παράδειγμα, δεν έπαιξε καλά ο ΠΑΟΚ. Μία φάση έγινε όμως την εκμεταλλεύτηκε ο Κλάους, έβαλε γκολ, πήραμε το ματς και φύγαμε».

Για του παίκτες του ΠΑΟΚ:

«Οι παίκτες δεν πρέπει να σκέφτονται τα συμβόλαια, πρέπει να ματώσουνε! Πρέπει να σκέφτονται μόνο τη νίκη κι όχι να το πάνε σιγά σιγά, να μη κουραστούνε, να μη φέρουνε στα όρια εαυτούς τους. Οι παίκτες σήμερα φεύγουν από το γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα και χορεύουνε και τραγουδάνε. Εγώ όταν έφευγα από το γήπεδο δεν μπορούσα να κάτσω σταυροπόδι από τις κράμπες. Παίκτης που δεν παθαίνει κράμπα, δεν τα έχει δώσει όλα.

Ο ΠΑΟΚ μας έχει κουράσει, οι παίκτες δεν δίνουν το 100% τους. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες στον μεγαλομέτοχο της ομάδας που τους πληρώνει στην ώρα τους, που τους έχει στη χλίδα. Μόνο γι’αυτό θα έπρεπε να δίνουν – όχι το 100% - το 101% τους. Εγώ δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν προπονητή, κανένα σύστημα.

Περιμένω να δω πράγματα από τους ποδοσφαιριστές. Πλέον ο προπονητής δεν μπορεί να βοηθήσει μέσα στο γήπεδο, πρέπει οι παίκτες να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Και μέσα στην Τρίπολη και με το Αγρίνιο, όταν έγινε 2-0, επαναπαύτηκαν, ήθελαν απλά να κρατήσουν το σκορ.

Δεν αντιλαμβάνονται πόσο ανεβάζει την ψυχολογία ένα γκολ. Στο ματς με το Αγρίνιο κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Φρενάρουν την απόδοσή τους, εγώ αυτό καταλαβαίνω. Δεν ξέρω αν το κάνουν εσκεμμένα. Ο ΠΑΟΚ αν δεν βάλει γκολ στο 1ο ημίχρονο «πέφτει», δεν διεκδικεί, δεν παλεύει για άλλες φάσεις και γκολ.»

Για το αν μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητισμό:

«Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να κάνει πρωταθλητισμό. Όταν βλέπουμε τον Ολυμπιακό να χάνει από τη Λάρισα στο 90’, σημαίνει πως αλλάζουν τα δεδομένα. Επίσης και οι διαιτητές και ο υφυπουργός Αθλητισμού έχουν αντιληφθεί το τι γίνεται στην Ελλάδα και προσπαθούν να φτιάξουν μία διαιτησία πιο δημοκρατική και πιο τίμια, να μην αδικούνται οι ομάδες.

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει ακόμη, διότι κάποιοι άνθρωποι έχουν δώσει τον λόγο τους και πρέπει να ανταποκριθούνε. Εγώ είμαι αισιόδοξος, μόνο εάν ανεβάσουν στροφές οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ποντάρω στους ποδοσφαιριστές. Δείτε ας πούμε το παράδειγμα του Ολυμπιακού. Δεν άφησε την ΑΕΚ να πάρει ανάσα, ενώ στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήταν καλός. Αυτό σημαίνει πως την αλλαγή τη φέρνουνε οι παίκτες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x